Τίτλοι:
Χρήστος Βοργιάδης

Χρήστος Βοργιάδης

URL Ιστότοπου:

Ο Χρήστος Παπατραϊανός από την Άρνισσα, ο Αγρότης της Χρονιάς 2022

Ο 44χρονος αγρότης, Χρήστος Παπατραϊανός από την Άρνισσα, αναδείχθηκε «Αγρότης της Χρονιάς» για το 2022, παραλαμβάνοντας το βραβείο του από τον εκδότη της Agrenda

Γιάννη Πανάγο στην τελετή βράβευσης του ομώνυμου θεσμού που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη.

Δεν ήταν όλα έτσι από την αρχή και τίποτα δεν του χαρίστηκε. Από τον πατέρα του, παρέλαβε 200 στρέμματα που καλλιεργούνταν με σιτηρά, τριφύλλια, καλαμπόκια. Όμως η κτηνοτροφική δραστηριότητα άρχισε να ατονεί στην ευρύτερη περιοχή της Άρνισσας, εκεί δηλαδή όπου ζει και δραστηριοποιείται ο Χρήστος Παπατραϊανός, άρχισε και η καθοριστική στροφή της εκμετάλλευσης προς τα δέντρα. Η επιμονή του να δίνει σημασία στην λεπτομέρεια χωρίς να απομακρύνεται από το όραμά του, τον κατατάσσει σήμερα στους κορυφαίους μεταξύ των καλλιεργητών οπωροφόρων. 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή. 

Σήμερα καλλιεργεί πάνω από 400 στρέμματα οπωρώνα, εκ των οποίων τα 220 είναι αφιερωμένα στο μήλο.

Εκτός από τα μήλα, για τα οποία έχουν δοκιμαστεί δεκάδες κλώνοι και καλλιεργούνται σε πάνω από 10 διαφορετικές ποικιλίες, δείχνει την ίδια φροντίδα για 100 στρέμματα κεράσια και άλλα 100 στρέμματα με βιομηχανικά ροδάκινα. 

Τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη του. Οι μισές εκτάσεις είναι καλυμμένες με αντιχαλαζικά δίχτυα και μέσα στα επόμενα χρόνια, θα καλυφθούν και τα υπόλοιπα 200 στρέμματα. Είναι ενταγμένος στο Κομφούζιο, ενώ συμπληρωματικά οι οπωρώνες που είναι γεμάτοι με παγίδες παρακολουθούνται συστηματικά, ώστε οι ψεκασμοί να γίνονται στοχευμένα και στην ώρα τους.

Σημαντική καινοτομία, στην καλλιέργεια μήλων είναι και το χημικό αραίωμα με το οποίο έχει περιορίσει σχεδόν 60% τα εργατικά κόστη της εκμετάλλευσης. Η γεωργική του εκμετάλλευση προσεγγίζει έναν κύκλο εργασιών της τάξεως των 700.000 ευρώ.

Έξι τρακτέρ εφοδιασμένα με όλα τα απαιτούμενα παρελκόμενα και τρία φορτηγά αποτελούν τον μηχανοκίνητο στόλο του Χρήστου Παπατραϊανού. Αυτήν την στιγμή φτιάχνεται ένας μεγάλος αποθηκευτικός χώρος για να στεγάζονται τα μηχανήματα και τα εργαλεία της δουλειάς του. Στα σχέδιά του είναι επίσης, σε ορίζοντα 5ετίας θα έχει χτιστεί ψυγείο και συσκευαστήριο, έτσι ώστε να βάλει δική του ετικέτα στην παραγωγή του και να διαθέτει επώνυμα τα προϊόντα του στην αγορά.

agrolis21

Στην ευχαριστήρια ομιλία του, ο Αγρότης της Χρονιάς, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εταιρία ΑΓΡΟΛΥΣΙΣ, με την οποία συνεργάζεται τα τελευταία 11 χρόνια και η οποία του παρέχει μια πλήρη και ολοκληρωμένη υποστήριξη: από το Πρόγραμμα φυτοπροστασίας-λίπανσης, την Προμήθεια γεωργικών εφοδίων, την Εφαρμογή και Παρακολούθηση χημικού αραιώματος και κομφούζιο, την Καθοδήγηση για τις απαραίτητες καλλιεργητικές φροντίδες, μέχρι την Υποστήριξη σε όλα τα επιδοτούμενα προγράμματα (Σχέδια Βελτίωσης, Αντιχαλαζικά, ΟΣΔΕ, κτλ…)

Πηγή video: Agrenda

Ο Χρήστος Παπατραϊανός, είναι ο Αγρότης της Χρονιάς για το 2022.

«Ίδρωσε» αλλά πέτυχε την πρώτη της φετινή νίκη η ΒΕΡΟΙΑ με 1-0 επί του Αλμωπού Αριδαίας (Φωτορεπορτάζ)

Σε ένα βαρύ θα λέγαμε, λόγω της βροχής αγωνιστικό χώρο, όπου δυσκόλευε το έργο των ποδοσφαιριστών, διεξήχθη στο γήπεδο της Βέροιας ο αγώνας μεταξύ της ομώνυμης ομάδας και του ΑΛΜΩΠΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τις φάσεις αλλά τη «Βασίλισσα του Βορρά» να πετυχαίνει σπουδαία βαθμολογικά νίκη, μάλιστα την πρώτη της στη φετινή Super League2, με σκορ 1-0.

Ρεπορτάζ: Βοργιάδης Χρήστος

  

 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Αλμωπό να απειλεί πρώτος , με σουτ έξω από την περιοχή στο 2ο λεπτό , αλλά η μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ.

Δύο σημαντικές φάσεις ακολούθησαν για τους φιλοξενούμενους , με την πρώτη να καταγράφεται στο 7Ο λεπτό με σουτ έξω από την περιοχή από τον Μανωλάκη και στο αμέσως επόμενο λεπτό πολύ καλό σουτ από τον Γιουκούδη και την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι του Παπαδόπουλου.

15 λεπτά αργότερα , και συγκεκριμένα στο 23’, πάλι οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ και την εκτέλεση ακολούθησε κεφαλιά του Μανωλάκη η οποία βρήκε σε σώματα αμυντικών και κατέληξε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Έπρεπε να περάσουν 33 ολόκληρα λεπτά για να κάνει αισθητή την παρουσία της στα αντίπαλα καρέ η γηπεδούχος ΒΕΡΟΙΑ , με πολύ καλή γυριστή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι από τον Στίκα και την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι.

Τρία λεπτά αργότερα οι παίκτες της ΒΕΡΟΙΑΣ κέρδισαν φάουλ σε πολύ καλό σημείο, με την εκτέλεση να αναλαμβάνει ο Φασίδης και την μπάλα να περνάει πάνω από τα σώματα των παικτών που σχημάτιζαν το τοίχος, αλλά ο βρισκόμενος σε καλή θέση τερματοφύλακας του Αλμωπού, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Ακολούθησε ένα σουτ για τον Αλμωπό στο 40ο λεπτό μέσα από την περιοχή από τον Παρασκευά, χωρίς να απειλήσει σοβαρά τον Παπαδόπουλο.

Στο 43ο λεπτό, σουτ έξω από την περιοχή από τον Μπελεβώνη η μπάλα βρήκε στα σώματα των αμυντικών και κατέληξε κόρνερ, όπου ήταν και η τελευταία φάση για το πρώτο μέρος.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

2ο Ημίχρονο

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αρκετά δυνατά και στο 48ο λεπτό κέρδισαν φάουλ, χωρίς όμως να το εκμεταλλευτούν.

Στο 55ο λεπτό , φάουλ από πλάγια θέση για τον Αλμωπό , κακή εκτέλεση από τον Έππα, έδιωξαν εύκολα οι αμυντικοί της ΒΕΡΟΙΑΣ.

Τριπλή αλλαγή για την ΒΕΡΟΙΑ στο 60ο λεπτό. Πέρασαν στο παιχνίδι οι Ντουμάνης, Ιωάννου και Μπλέτσας στις θέσεις των Ισαακίδη, Μπελεβώνη και Μούχαλη αντίστοιχα .

Πέντε λεπτά αργότερα είχαμε ένα καλό σουτ από τον Μπούζα με τον DOKIC να πέφτει στην γωνία του και σώζει.

Μεγάλη ευκαιρία με τον Μπλέτσα στο 67ο λεπτό για τη Βέροια , καθώς το σουτ που έπιασε από το ύψος της μικρής περιοχής, έφυγε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι.

75ο λεπτό ακόμη μία αλλαγή για τους γηπεδούχους, εισήλθε στον αγώνα ο Κατσούκης και αποχώρησε ο Παπαχρήστος.

Στο ίδιο λεπτό καλή εκτέλεση φάουλ από τον Ορφανίδη λίγο πάνω από την εστία του Dokic.

Αλλαγές και για τον Αλμωπό Αριδαίας στο 76ο λεπτό, με τους Ασλαμπάλογλου και Πέλκα να μπαίνουν στο παιχνίδι στις θέσεις των Γιουκούδη και Κέρθι αντίστοιχα.

Στο 78ο λεπτό, φάουλ από τα πλάγια και λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή για τους φιλοξενούμενους με εκτελεστή τον Μανωλάκη, και την μπάλα να φεύγει έξω από τα δοκάρια Παπαδόπουλου.

Τελευταίο δεκάλεπτο με τη ΒΕΡΟΙΑ να πιέζει περισσότερο για τη νίκη και στο 80ο λεπτό μετά από χτύπημα φάουλ από πλάγια με τον Μπουκουβάλα ο Φασίδη παρά του ότι βρίσκονταν σε καλή θέση δεν έπιασε όπως θα ήθελε την κεφαλιά χάνοντας την ευκαιρία να γίνει απειλητικός για τον αντίπαλο τερματοφύλακα και την μπάλα να φεύγει παράλληλα από την εστία.

Η λύτρωση για τους παίκτες της Βασίλισσας ήρθε στο 84ο λεπτό από το σημείο του πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Μπουκουβάλας και εκτέλεσε με όμορφο τρόπο , εύστοχα ο Ορφανίδης γράφοντας το 1-0 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Ένα λεπτό αργότερα ο Αλμωπός Αριδαίας θέλοντας να φτάσει στην ισοφάριση πραγματοποίησε διπλή αλλαγή , περνώντας στον αγώνα τους Σουλιώτη και Γιαλαμούδη και αντικαθιστώντας τους Τσιμπούκα και Παρασκευά, ενώ αλλαγή έκανε και ο προπονητής της ΒΕΡΟΙΑΣ , βάζοντας τον Μασούρα στη θέση του Ορφανίδη.

Δύο λεπτά πριν το 90ο , ο Μανωλάκης και πάλι για λογαριασμό των φιλοξενουμένων έπιασε ένα καλό σουτ το οποίο έφυγε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Στο 89ο ακόμη μια αλλαγή πραγματοποίησε ο κόουτς των φιλοξενημένων, βάζοντας στη θέση του Έππα, τον Τσιπούρα.

Στο 92ο είχαμε μια πολύ επικίνδυνη φάση για τον μαχητικό Αλμωπό Αριδαίας, καθώς μετά από μπαλιά που δέχτηκε ο νεοεισερχόμενος Τσιπούρας στην πλάτη των αμυντικών της ΒΕΡΟΙΑΣ, τσίμπησε όσο θα έπρεπε την μπάλα και έπεσε στο έδαφος , με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να τον προλαβαίνει και να βγαίνει η μπάλα κόρνερ , αλλά τους φιλοξενούμενους να φωνάζουν έντονα, διαμαρτυρόμενοι για πέναλτι, με τον άρχοντα του αγώνα να δείχνει παίζεται και μετά από λίγο να σφυρίζει το τέλος της αναμέτρησης.

Γενικά το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους με την πικρή γεύση της ήττας καθώς όπως φάνηκε άξιζαν κάτι παραπάνω.

Διαιτητής: ΣΤΡΑΤΟΥΔΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (ΕΒΡΟΥ) 

Βοηθός Α: ΣΑΚΑΛΟΓΛΟΥ ΛΑΜΠΡΟΣ (ΚΑΒΑΛΑΣ)

Βοηθός Β: ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΘΡΑΚΗΣ)

4ος Διαιτητής: ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΘΡΑΚΗΣ)

ΒΕΡΟΙΑ (Κ. Ανυφαντάκης): Παπαδόπουλος, Μουχάλης , Παπαχρήστος, Στίκας, Μαραγκός, Μπούγας, Ισαακίδης, Ορφανίδης, Φασίδης, Μπελεβώνης, Μπουκουβάλας.

ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡ. (Γ. Τυριακίδης): Ντόκιτς, Τσιμπούκας , Γιουκούδης, Πέττας, Έππας , Κέρθι , Κολλαράς, Σέχου, Παρασκευάς, Παπαδόπουλος, Μανωλάκης.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Τραγωδία: 53χρονος άνδρας κατέρρευσε σε ελαιουργείο

Τραγωδία το απόγευμα του Σαββάτου, 3 Δεκεμβρίου σε ελαιουργείο στην Επισκοπή Ηρακλείου, καθώς ένας άνδρας 53 ετών κατέρρευσε. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος άνδρας υπέστη ανακοπή.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο neakriti.gr , στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με δύο διασώστες καθώς και το όχημα άμεσης επέμβασης με γιατρό. Κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, ωστόσο ο 53χρονος άνδρας είχε καταλήξει.

Μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο το οποίο και εφημερεύει και εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Δείτε περισσότερα αγροτικά νέα

 

Αγροτικός Σύλλογος Τυρνάβου: "Προς τι τόσο κόμπλεξ κύριοι της Δημοτικής Αρχής;"

Ερωτηση πρός την Δημοτική Αρχή ποιος ο λόγος κύριε Κοκουρα του αποκλεισμού του Αγροτικόυ Συλλόγου Τυρναβου από την πρόσφατη σύσκεψη αγροτικων φορεων που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του αρμόδιου Αντιδημαρχου κ.Σακουτσιου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με θεμα μαλιστα τις ζημιες που υπεστησαν απο φυσικες καταστροφές τα αγροτικα προϊόντα της περιοχής μας.

Θεωρείτε ότι στον Αγροτικό Συλλογο Τυρναβου δεν πέφτει λόγος για ένα τόσο σημαντικό αγροτικό θέμα.

Ξεχάσατε ηθελημένα ότι ήμασταν από τους πρώτους που σήκωσαμε αμέσως το θέμα με κινητοποιήσεις στον δρομο που εφερε συνάντηση με τον Υπουργο στην Θεσσαλονίκη παραδίδοντας και σχετικό υπόμνημα.

Ξεχάσατε ηθελημένα ότι ήμασταν πρώτοι που αιτηθηκαμε από τον Περιφέρειαρχη και πραγματοποιήθηκε μαλιστα και τηλεφωνική επιτόπου συνεννόηση του κ. Αγοραστου με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας ωστε να σταλθούν στοιχεία στα αρμόδια Υπουργεία για τις ζημιές στις αγροτικες παραγωγές του Τυρναβου ώστε να δοθουν αποζημιωσεις στους παραγωγους.

Ξέρετε πότε ήταν αυτή η συνάντηση στις 25 Οκτωβρίου διότι είδαμε και μια αναλογη τώρα πριν λίγες μέρες δικιά σας κύριοι της Δημοτικής Αρχής.

Καλη η φωτογραφία στο τελος Δημαρχε(όπως και με την επιπλέον ώρα για τα καζανια) και ας εστρωσαν αλλοι το χαλι.

Εκλογές έρχονται κατανοητό αλλά θέλουμε τον λόγο του αποκλεισμού μας.

Σας χαλάμε την σούπα μήπως.

Σας χαλάμε την φωτογραφία προς τι τόσο κόμπλεξ προς τον Αγροτικο Συλλόγο Τυρναβου κύριοι της Δημοτικης Αρχης?

Έχετε σκοπό να καταλάβετε τον ρόλο σας;

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Για να σας εξασφαλίσουμε μια εξατομικευμένη εμπειρία στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθετε περισσότερα...

Το κατάλαβα

COOKIES
Η imathiotikigi.gr μπορεί να χρησιμοποιεί cookies για την αναγνώριση του επισκέπτη - χρήστη ορισμένων υπηρεσιών και σελίδων. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο κάθε επισκέπτη - χρήστη και δεν λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον υπολογιστή του. Χρησιμοποιούνται μόνο για τη διευκόλυνση πρόσβασης του επισκέπτη - χρήστη σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της imathiotikigi.gr και για στατιστικούς λόγους προκειμένου να καθορίζονται οι περιοχές στις οποίες οι υπηρεσίες της ιστοσελίδας μας είναι χρήσιμες ή δημοφιλείς ή για λόγους marketing. Ο επισκέπτης - χρήστης μπορεί να ρυθμίσει το διακομιστή (browser) του κατά τέτοιο τρόπο ώστε είτε να τον προειδοποιεί για τη χρήση των cookies σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της ιστοσελίδας, είτε να μην επιτρέπει την αποδοχή της χρήσης cookies σε καμία περίπτωση. Σε περίπτωση που ο επισκέπτης - χρήστης των συγκεκριμένων υπηρεσιών και σελίδων της imthiotikigi.gr δεν επιθυμεί την χρήση cookies για την αναγνώριση του δεν μπορεί να έχει περαιτέρω πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.