Βασίλης Κοτίδης για το σχεδιασμό τοποθέτησης νέων πλευρικών διοδίων στο Νησέλι Αλεξάνδρειας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Πολιτική
Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Βουλευτής Ημαθίας της Ελληνικής Λύσης Βασίλειος Κοτίδης σχετικά με το σχεδιασμό τοποθέτησης νέων πλευρικών διοδίων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αλεξάνδρειας Ημαθίας αναφέρει αναλυτικά:
Η παραχώρηση της εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού για τα επόμενα 35 έτη σε ιδιωτική εταιρία, με διαδικασίες που δημιουργούν εύλογα ερωτήματα διαφάνειας, αποτελεί ακόμη μία κυβερνητική επιλογή που μετακυλύει το κόστος στους πολίτες.
Σε μια περίοδο έντονης οικονομικής πίεσης για νοικοκυριά και επαγγελματίες, σχεδιάζεται η τοποθέτηση νέων πλευρικών διοδίων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αλεξάνδρειας Ημαθίας, και συγκεκριμένα στον κόμβο Νησελίου (περιοχή Νησελούδι), με αποτέλεσμα την αδικαιολόγητη αύξηση του κόστους μετακίνησης.
Η απόφαση αυτή αγνοεί τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και πλήττει άμεσα έναν Νομό με έντονα αγροτικό χαρακτήρα. Ο βασικός οδικός άξονας της Ημαθίας εξυπηρετεί καθημερινά τη μεταφορά αγροτικών προϊόντων, εμπορευμάτων και εργαζομένων, και η επιβολή διοδίων θα οδηγήσει σε αύξηση του κόστους παραγωγής και των τελικών τιμών.
Ιδιαίτερα μετά τις σοβαρές επιπτώσεις της συμφωνίας Mercosur στον πρωτογενή τομέα, η συγκεκριμένη επιλογή επιβαρύνει περαιτέρω την ήδη επιβαρυμένη τοπική οικονομία και υπονομεύει τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.
Ζητούμε την άμεση αναστολή της διαδικασίας τοποθέτησης πλευρικών διοδίων στον κόμβο Νησελίου, ώστε να προστατευθεί η τοπική κοινωνία και να αποφευχθούν σοβαρές οικονομικές συνέπειες για τον λαό της Ημαθίας.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- «Φρένο» στη συμφωνία ΕΕ–Mercosur από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Παραπομπή της συμφωνίας στο ΔΕΕ με 334 "ναι" έναντι 324 "οχι"
- ΚΕΟΣΟΕ: Η απάντηση των εξαγωγέων οίνων και της σαμπάνιας στους δασμούς 200% του Τραμπ: Όχι με γαλλική οργή, αλλά με ευρωπαϊκή διπλωματία
- Ξεριζώνονται ροδακινιές, φυτεύονται ακτινιδιές: Το ροδάκινο σε βάζει μέσα, το ακτινίδιο σου δίνει λεφτά
- Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις σε Αυστρία και Φινλανδία
- Νίκος Παππάς στο πλευρό των αγροτών - Γραπτή ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις αγροτικές ενισχύσεις











