Βίντεο παραγωγού: Ολοκληρωτική καταστροφή βερικόκων λόγω σκασίματος από τις συνεχόμενες βροχοπτώσεις
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Σοβαρές ζημιές σε δενδροκαλλιέργειες σε αρκετές περιοχές της χώρας φαίνεται να προκαλούν οι συνεχόμενες βροχοπτώσεις, ειδικά σε καλλιέργειες που συγκομίζονται αυτή την περίοδο, αλλά έχοντας το φόβο οι παραγωγοί, ότι αν το φαινόμενο έχει συνέχεια θα πληγούν και οι επόμενες παραγωγές που ακολουθούν και σε λίγες μέρες θα βρίσκονται στο στάδιο της συγκομιδής.
Η ζημιά φαίνεται να είναι ολοκληρωτική σε βερίκοκα και κεράσια με τους καρπούς να έχουν καταστραφεί λόγω σκασίματος.
Στην περιοχή της Ημαθίας ο Άκης Πέϊος παραγωγός ποικιλίας βερίκοκου Mogador είδε την φετινή παραγωγή να καταστρέφεται λόγω των βροχοπτώσεων , οι οποίες έχουν προκαλέσει σκάσιμο στους καρπούς.
Σε δηλώσεις του στην ΗΜΑΘΙΩΤΙΚΗ ΓΗ αναφέρει: “ Σε κτήμα που καλλιεργώ στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου στην Ημαθία, η εικόνα είναι αποκαρδιωτική. Πλήρης καταστροφή 8 στρεμμάτων ποικιλίας Mogador από τις βροχοπτώσεις» .
Ακολουθεί το βίντεο της καταστροφής
Πολυμέσα
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- "Νέες άδειες φύτευσης αμπελιών για το 2026": Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι παραγωγοί
- Λάρισα: Γεωργικές προειδοποιήσεις ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας στη βαμβακοκαλλιέργεια
- Πανθεσσαλική σύσκεψη αγροτοκτηνοτρόφων την Πέμπτη στον Παλαμά
- Μουντιάλ 2026: Οι 17 με εισιτήρια τελικής φάσης, οι 79 που έχουν αποκλειστεί, η κλήρωση και τα τουρνουά play-off
- Η ΝΗΣΟΣ στις κορυφές του κόσμου: Νέα διεθνής αναγνώριση στα World Beer Awards 2025 - Από την Τήνο, στο παγκόσμιο στερέωμα της ζυθοποιίας