Επίδοση υπομνήματος παραγωγών-πωλητών λαϊκών αγορών στο πολιτικό γραφείο του Βουλευτή Ημαθίας της Ελληνικής Λύσης Κοτίδη Βασιλείου
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Πολιτική
Την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου, αντιπροσωπεία του Νομού Ημαθίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Παραγωγών Επαγγελματιών και Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών Ελλάδας επέδωσε στο Πολιτικό μου Γραφείο υπόμνημα στο οποίο περιλαμβάνονται αιτήματά τους με βάση τα οποία οι παραγωγοί-πωλητές λαϊκών αγορών προχωρούν σε επ΄αόριστον πανελλαδική απεργία.
Είναι γεγονός ότι ενώ ο παραγωγός διαθέτει τα προϊόντα του σε χαμηλές τιμές, στη συνέχεια και σε κάθε στάδιο της διακίνησης λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης σημειώνεται υπέρμετρη επιβάρυνση στις τελικές τιμές των προϊόντων όταν αυτά φτάσουν στον καταναλωτή.
Η αποδυνάμωση του πρωτογενούς τομέα και της μικρής ατομικής επιχειρηματικότητας είναι αναμφισβήτητο γεγονός.
Συμπαρίσταμαι στα δίκαια αιτήματα των παραγωγών που αφορούν την μείωση του κόστους παραγωγής, την στήριξη του αγροτικού τομέα, την κατάργηση του τεκμαρτού τρόπου φορολόγησης που οδηγεί σε φορολόγηση ανύπαρκτων εισοδημάτων, την κατάργηση επιβολής πρόσθετης φορολόγησης 10% λόγω απασχόλησης υπαλλήλου και την διατήρηση του χειρόγραφου δελτίου αποστολής.
Η Πολιτεία οφείλει με κάθε τρόπο να στηρίζει τις λαϊκές αγορές και τους παραγωγούς προς όφελος των νοικοκυριών.
Βασίλειος Κοτίδης
Βουλευτής Ημαθίας της Ελληνικής Λύσης
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Βαμβάκι: Σύμφωνα με μελέτη ποιο σύστημα γραμμών σποράς είναι πιο πρακτικό για την Ελλάδα και κερδίζει έδαφος γιατί έχει καλύτερη παραγωγή
- Γεωργικές προειδοποιήσεις για την Ελιά
- ΥΠΑΑΤ: Ενημέρωση για την πορεία των επιζωοτιών, ευλογιάς αιγοπροβάτων και αφθώδους πυρετού
- Άρης και ΠΑΟΚ στο Eurocup με πενταετή συμβόλαια
- O ΥφΑΑΤ, Γιάννης Ανδριανός στην εκδήλωση του ευρωπαϊκού προγράμματος Interreg NextMed FOODGaP










