Στο συνέδριο Αγροτικής Οικονομίας Agroserres της SEROEXRO 2023 ο ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Οικονομία
Εκπροσωπώντας το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Υφυπουργός, Διονύσης Σταμενίτης παραβρέθηκε σήμερα, 24 Σεπτεμβρίου 2023, στο συνέδριο Αγροτικής Οικονομίας Agroserres που διοργανώνεται για τρίτη χρονιά στο πλαίσιο της SEROEXRO 2023.

Ο Υφυπουργός στο χαιρετισμό που απηύθυνε μίλησε για την ανάγκη προσαρμογής του πρωτογενούς τομέα συνολικά στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται λόγω κυρίως των συνεπειών της κλιματικής κρίσης, τονίζοντας ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η ελληνική κυβέρνηση, με τις κατευθύνσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη αξιοποιούν τα διαθέσιμα τα εργαλεία, δηλαδή τη Νέα ΚΑΠ και ιδίως το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προχωρώντας σε παρεμβάσεις που θα επιτρέψουν στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα να κάνει το άλμα στη νέα εποχή.

Ο Υφυπουργός μίλησε επίσης και για την ανάγκη της σύνδεσης της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής με την επιχειρηματικότητα, σημειώνοντας ότι ήδη σε μεγάλο βαθμό η κυβέρνηση ενισχύει αυτό το κομμάτι μέσα από τα προγράμματα του ΠΑΑ, τα οποία προσφέρουν πόρους και εργαλεία στους ανθρώπους που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν σε αυτό το κομμάτι της αγροτικής οικονομίας. Ενώ τόνισε ότι, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης έχει κάνει γνωστό πως άνοιξε η συζήτηση με τα Επιμελητήρια της χώρας ώστε να λειτουργήσουν σε αυτά τα Αγροτικά Τμήματα και έτσι οι παραγωγοί μας να αποκτήσουν περισσότερη γνώση αναφορικά με τη διαχείριση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις πολλές δυνατότητες ανάπτυξης που αυτά προσφέρουν. Σε αυτό το σημείο μάλιστα χαιρέτησε και το γεγονός ότι το Επιμελητήριο των Σερρών είναι από τα λίγα επιμελητήρια της χώρας που διαθέτει αγροτικό τμήμα.
Μεταφέροντας τις ευχές του Υπουργού Λευτέρη Αυγενάκη, ο ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης συνεχάρη τους διοργανωτές, σημειώνοντας ότι η SEREXRO αποτελεί μια διοργάνωση που συμβάλλει ουσιαστικά στην προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των Σερρών, στην εξωστρέφεια αλλά και στην ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Κώστας Τσιάρας: Τα μπλόκα δυσχεραίνουν την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών, εμποδίζουν την πρόσβαση σε χωριά
- Μπαρτζώκας: Αποκατάσταση αδικιών σε βάρος αγροτών λόγω εκκρεμοτήτων στο Κτηματολόγιο και εκτάσεις που εμφανίζονται του Δημοσίου
- Τσιάρας: Απαιτείται υπευθυνότητα για να σταματήσει η ταλαιπωρία της κοινωνίας - Στήριξη και στην παραγωγή της μηδικής
- ΥΠΑΑΤ: Πιστώθηκαν 26,9 εκατ. ευρώ σε κτηνοτρόφους για απώλεια εισοδήματος εξαιτίας της ευλογιάς και της πανώλης
- Λάκης Βασιλειάδης: «Πρωτοβουλία του ΥπΑΑΤ για την αποκατάσταση αδικιών σε βάρος γεωργών λόγω εκκρεμοτήτων στο Κτηματολόγιο»











