Αιωνόβιες ελιές «μετακόμισαν» στην Πλατεία Ελιάς στην Βέροια (Βίντεο)
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κοινωνία
Μία υπεραιωνόβια και μία αιωνόβια ελιά που φυτεύτηκαν στο Πάρκο Ελιάς στην καρδιά της Βέροιας εμπλουτίζουν από σήμερα ακόμα περισσότερο το φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Τα δέντρα -σύμβολο ανά τους αιώνες- φυτεύτηκαν από συνεργεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Δήμου Βέροιας με τη βοήθεια γερανοφόρων οχημάτων του δήμου λόγω του όγκου και του βάρους τους (φτάνει μέχρι τους 3-4 τόνους).
Ακόμα πέντε δέντρα ελιάς θα φυτευτούν σε κεντρικά σημεία της Βέροιας και θα αναδεικνύονται ως μνημεία της φύσης στο πλαίσιο υλοποίησης περιβαλλοντικής δράσης της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., η οποία χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο, με σκοπό τη διάσωση των ελαιόδεντρων εντός των απαλλοτριωμένων εκτάσεων που απαιτούνται για την κατασκευή των νέων σιδηροδρομικών έργων.
Ο Δήμος Βέροιας μαζί με άλλους δήμους της χώρας προχώρησαν στην εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου με τίτλο: «Διάσωση & μεταφύτευση ελαιόδεντρων από απαλλοτριούμενες εκτάσεις σιδηροδρομικών έργων». Ειδικότερα για την Βέροια, η φύτευση ελαιόδεντρων προσθέτει στην εικόνα πρασίνου σε βασικά σημεία ενδιαφέροντος της πόλης και ενισχύει τον χαρακτήρα τους.




Πολυμέσα
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΑγροΑνέλιξη – Farmers of the Future – Έναρξη του 7ου κύκλου
- Υπό την αιγίδα της ΠΚΜ το θερινό εργαστήριο Manolo Summer School του ΔΙΠΑΕ για την για την προώθηση της υπεύθυνης τεχνητής νοημοσύνης
- ΠΟΓΕΔΥ: Δεν θα γίνουμε ντεκόρ στην απαξίωσή μας
- Συγχαρητήρια του Κώστα Καλαϊτζίδη στους πυροσβέστες για την άμεση και αποτελεσματική συμβολή τους στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή της Καστανιάς
- Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη: Παρέδωσε στην ομάδα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός το υπερσύγχρονο λεωφορείο Volvo Irizar i8










