Το Ολοκαύτωμα και οι 460 Εβραίοι της Βέροιας στην εκπομπή «Περίμετρος» της ΕΡΤ3
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αυτοδιοίκηση
Για τη Διεθνή ημέρα μνήμης και τιμής των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, μεταξύ των οποίων και των 460 κατοίκων της Βέροιας που απελάθηκαν και σκοτώθηκαν στο στρατόπεδο του Άουσβιτς – Μπίρκεναου, μίλησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπής της ΕΡΤ3 «Περίμετρος» ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Βέροιας, κ. Λάζαρος Ασλανίδης.
Ο κ. Ασλανίδης μίλησε για το παρελθόν της Βέροιας και το εβραϊκό στοιχείο που έχει παραμείνει ανεξίτηλο στην πόλη, για το μνημείο του Ολοκαυτώματος που από το 2019 επαναφέρει στο μυαλό όλων τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε ο τόπος αλλά και η ανθρωπότητα, όπως επίσης και για τις ιστορίες επανασύνδεσης με ανθρώπους που έθεσαν τη ζωή τους σε κίνδυνο για να σώσουν οικογένειες Εβραίων από τους Ναζιστές.
Σήμερα, η Εβραϊκή Συναγωγή αποτελεί σημείο αναφοράς για χιλιάδες επισκέπτες παγκοσμίως, όπως και η εβραϊκή συνοικία της Μπαρμπούτας που αποτελεί ένα σημαντικότατο ιστορικό και πολιτιστικό κομμάτι της Βέροιας.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε το απόσπασμα της εκπομπής στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/01gISfpWMYg
Πολυμέσα
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Η Renault Trucks υλοποιεί την ηλεκτροκίνηση του εφοδιαστικού διαδρόμου Blainville – Bourg-en-Bresse – Lyon
- Τσιάρας: Είχαμε μια αναλυτική, ειλικρινή και παραγωγική συζήτηση - Εύχομαι κι ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική
- Στρατηγική προτεραιότητα της Περιφέρειας Κρήτης η στήριξη και η θωράκιση του αμπελοοινικού τομέα
- Ολοκληρώθηκε η συνάντηση χωρίς λύσεις για αγρότες και κτηνοτρόφους – Ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων
- Έναν φθαρμένο αρμό βρήκαν στις σιδηροτροχιές οι ειδικοί που ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος στην Ισπανία











