Ελληνοποιήσεις, Διεπαγγελματική φέτας & δικαιώματα τα θέματα που αναφέρθηκαν στη συνάντηση του ΥπΑΑΤ Μάκη Βορίδη με τον Πρόεδρο της ΠΕΚ Κύρτσιο Στέργιο
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη στα πλαίσια της επίσκεψης του ΥπΑΑΤ στην Ημαθία σήμερα το μεσημέρι, είχε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) κ. Στέργιος Κύρτσιος.
Εκτενής συζήτηση έγινε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι και συγκεκριμένα ο κ. Κύρτσιος αναφέρθηκε στο θέμα των Ελληνοποιήσεων, της Διεππαγγελματικής φέτας, των δικαιωμάτων (ΚΑΠ) καθώς και για τις άδειες λειτουργίας, με τον ΥπΑΑΤ κ. Βορίδη να δείχνει ενημερωμένος για όλα τα παραπάνω ζητήματα και να φαίνεται αποφασισμένος να δώσει λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν τον κτηνοτροφικό κλάδο.
Επίσης συζητήθηκε το θέμα ευρείας συνάντησης στο ΥπΑΑΤ, παρουσία των υφυπουργών και Γενικών Γραμματέων, της ΠΕΚ και της Ομοσπονδίας Θεσσαλίας, των νέων διοικήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΑ, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ , η οποία συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη βδομάδα.
Σχετική συζήτηση είχε ο Πρόεδρος της ΠΕΚ και με τον Γενικό Γραμματέα του ΥπΑΑΤ κ. Κώστα Μπαγινέτα.

Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Οι ποικιλίες σύκων που ξεχωρίζουν για παραγωγή και γεύση
- Ανακοίνωση για τη διακοπή της κυκλοφορίας στη γέφυρα μεταξύ Μαλγάρων - Κλειδίου, στο ύψος του Λουδία
- Πωλείται καταστροφέας ανοιχτού εδάφους NOBILI, για βαμβάκι 1,95 μ.
- Σωστή ανακατανομή των 160 εκατ. ευρώ σε παραγωγικούς γεωργούς και κτηνοτρόφους ζητά η ΕΘΕΑΣ
- ΕΦΕΤ: Ανάκληση φιλέτου καπνιστής πέστροφας, λόγω παρουσίας του παθογόνου μικροοργανισμού Listeria monocytogenes










