Μπλόκο της Ρωσίας σε σερβικά φρούτα
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Η ομοσπονδιακή υπηρεσία κτηνιατρικής και φυτοϋγειονομικής επιτήρησης της Ρωσίας, επέβαλλε απαγόρευση στις εισαγωγές πυρηνοκάρπων από τη Σερβία μετά την ανακάλυψη του μύκητα Monilinia fructicola.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τελωνείων της Ρωσίας (FCS), οι εισαγωγές φρέσκων βερίκοκων, κερασιών, ροδάκινων, νεκταρινιών και δαμάσκηνων στη Ρωσία ανήλθαν συνολικά σε 448.462 τόνους πέρυσι.
Από τον όγκο αυτό, 12,7%, ήτοι 56,744 τόνοι, προέρχονταν από τη Σερβία, τον τρίτο μεγαλύτερο προμηθευτή φρούτων της Ρωσίας μετά την Τουρκία και τη Λευκορωσία.
Η FCS ανέφερε, σύμφωνα με το fruitnet.com, ότι η προσωρινή απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ μέχρι να ληφθούν εξαντλητικά μέτρα από τους εξαγωγείς για να αποφευχθεί η εισαγωγή μολυσμένων φρούτων.

Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Συλλήψεις και πρόστιμα από την Πυροσβεστική, για φωτιές και θερμές εργασίες στην ύπαιθρο
- Τα ιταλικά κρασιά βλέπουν την κρίση να έρχεται: «χρειαζόμαστε 7 έως 8 εκατομμύρια εκατόλιτρα λιγότερα» μειώνοντας τις αποδόσεις και παγώνοντας τις νέες φυτεύσεις
- Γιατί είναι τόσο σημαντικές οι μετασυλλεκτικές μεταχειρίσεις των κηπευτικών
- Αρκούδα αναστατώνει χωριά στα ορεινά των Τρικάλων
- ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ: Συνάντηση για το Ειδικό Πρόγραμμα Γεωργικής Έρευνας για τη δημιουργία νέων ποικιλιών φυτικών ειδών, στη Νάουσα