75.000 στρέμματα επλήγησαν από τον χτεσινό παγετό στην Ισπανία (Βίντεο)
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Νέο χτύπημα από παγετούς στην Ισπανία προκαλλεί απώλειες ύψους 35 εκατ. ευρώ για ζημίες σε 75.000 στρέμματα σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από την Ένωση παραγωγών της Βαλένθιας.
Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τους νέους παγετούς είναι της la Vall d’Albaida, la Costera y la Ribera Alta.
Όσο αφορά τις καλλιέργειες των πυρηνόκαρπων (Βερίκοκο, ροδάκινο, νεκταρίνι και πλακέ) κυρίως, αλλά και την καλλιέργεια του λωτού, τις πρώιμες ποικιλίες των εσπεριδοειδών και αμυγδάλων γίνεται αναφορά ότι είναι αυτές που επλήγησαν περισσότερο.
Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν μέγεθος ζημίας που αγγίζει το 100% στις περισσότερες περιοχές - όσο αφορά τις πρώιμες ποικιλίες - αν και ο μέσος όρος της ζημιάς υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στο 40 με 70% της παραγωγής.
Πηγή βίντεο: Afrucat https://www.facebook.com/Afrucat/videos/1783530505019084/
Πηγή: agroinformacion.com
Πολυμέσα
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ξεκινά το πρόγραμμα ενίσχυσης θερμοκηπιακών καλλιεργειών – Στα 600 εκ. με υπερδέσμευση και ιδιωτική συμμετοχή ο συνολικός Προϋπολογισμός
- Σε πανστρατιά για τη λειψυδρία κάλεσε πολίτες και φορείς ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταύρος Παπασταύρου
- Παράδοση New Holland T4.90F & TERRA DIAS PRO 2000 στο Μεταγγίτσι Χαλκιδικής | Δες τα χαρακτηριστικά τους!
- Θλιβερή η κατάσταση της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης – Φλώρινας που τερματίζει στην… Έδεσσα!
- Δες πώς να ενισχύσεις το ριζικό Σύστημα και να αξιοποιήσεις όλα τα θρεπτικά στοιχεία του εδάφους!