Υποβρύχια Μουσεία και το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο για πιλοτική χρήση αποκτά η Περιφέρεια Θεσσαλίας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Τεχνολογία
Φέτος το καλοκαίρι ανοίγουν τα πρώτα ελληνικά Υποβρύχια Μουσεία, ενώ παραλαμβάνεται το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Περιφέρειας στο πλαίσιο του προγράμματος EnerNETMob
Ενισχύει την ευρωπαϊκή της παρουσία η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το 2020, με τη συμμετοχή της σε 14 διεθνή προγράμματα εδαφικής συνεργασίας.
Κ. Αγοραστός: «Προγράμματα με προστιθέμενη αξία και μετρήσιμα αποτελέσματα που χτίζουν ένα καλύτερο ευρωπαϊκό μέλλον σήμερα»
Πρόκειται για προγράμματα με προστιθέμενη αξία που οδηγούν σε σημαντικά, μετρήσιμα αποτελέσματα σε καίριους τομείς για το μέλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη της Περιφέρειας όπως είναι η έρευνα και η καινοτομία, η επιχειρηματικότητα, η αγροτική παραγωγή, το περιβάλλον, ο πολιτισμός, οι ενάλιες αρχαιότητες και ο τουρισμός. Χαρακτηριστικό παράδειγμα καλής πρακτικής και καινοτομίας στην πράξη, αποτελεί το πρόγραμμα BlueMed -στο οποίο η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι επικεφαλής εταίρος και έχει τιμηθεί με τρία βραβεία- που οδηγεί στη δημιουργία και λειτουργία των πρώτων υποβρυχίων μουσείων στη χώρα, φέτος το καλοκαίρι.
Η Θεσσαλία είναι η πρώτη και μοναδική Περιφέρεια στη χώρα με Υποβρύχια Μουσεία, προσφέροντας στην παγκόσμια κοινότητα των αυτοδυτών και τους λάτρεις των ενάλιων αρχαιοτήτων τη δυνατότητα να επισκεφτούν τον «Παρθενώνα των ναυαγίων», το κλασικό ναυάγιο της Περιστέρας, στα ανοιχτά της Αλοννήσου –το αρχαιότερο ναυάγιο στον κόσμο στο οποίο μπορεί κάποιος να καταδυθεί- μαζί με άλλα έξι συνολικά, αρχαία και νεότερα ναυάγια – Υποβρύχια Μουσεία σε τέσσερις θέσεις της Σποράδες και το Δυτικό Παγασητικό.
Τις επόμενες ημέρες η Περιφέρεια Θεσσαλίας παραλαμβάνει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο για πιλοτική χρήση και εγκαθίστανται οι πρώτοι ηλεκτρικοί σταθμοί φόρτισης σε αστικά κέντρα.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ενημερωτική εκδήλωση στον Πτελεό Μαγνησίας για την προστασία της ελαιοπαραγωγής
- Μέτρα προστασίας για τη γρίπη πτηνών συστήνει η Περιφέρεια Ηπείρου
- ΚΕΟΣΟΕ: Όταν η μετριοπαθής κατανάλωση αποκτά το πλήρες νόημά της. Ο ΠΟΥ δεν εξοστρακίζει το κρασί: "Είμαστε μέρος της λύσης, όχι του προβλήματος"
- Επιστολή ΕΘΕΑΣ προς τον Διοικητή της ΑΑΔΕ για τους έκτακτους φορολογικούς ελέγχους στα ΚΥΔ
- Δυναμική παρουσία της Κοινοπραξίας Παραγωγών Ημαθίας στο Imathia Quality στα Ιωάννινα