Κατασκευή κλειστού δικτύου για την άρδευση 1.100 στρεμμάτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Τεχνολογία
Ξεκίνησαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες κατασκευής κλειστού δικτύου άρδευσης για 1.100 στρέμματα μηλοκαλλιέργειας σε Μακρυρράχη και Πουρί στο Πήλιο. Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή κλειστού δικτύου στη Μακρυρράχη στις περιοχές «Κοτρώνι» και «Αγ. Κωνσταντίνος» για την άρδευση 700 στρεμμάτων καλλιέργειας μηλιάς. Το επόμενο διάστημα ξεκινούν εργασίες στο Πουρί στην περιοχή «Βαρελά», για την άρδευση 400 στρεμμάτων καλλιέργειας μηλιάς. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 1.004.728 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Περιλαμβάνει μετατροπή από ανοιχτό αρδευτικό τσιμενταυλάκων, σε κλειστό υπόγειο και υπό πίεση δίκτυο αγωγών πολυαιθυλενίου.
«Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 δίνουμε τη δυνατότητα στους αγρότες σε Μακρυρράχη και Πουρί , μέσω της ορθής διαχείρισης του αρδευτικού νερού, να μειώσουν το ενεργειακό κόστος, το κόστος παραγωγής και να αυξήσουν το εισόδημα τους» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. « Είναι ένα από τα 22 συνολικά έργα νερού, προϋπολογισμού έως 2,2 εκατομμύριων ευρώ, που χρηματοδοτούμε και κατασκευάζουμε, παντού στη Θεσσαλία, στηρίζοντας στην πράξη τους ανθρώπους της παραγωγής, που αποτελούν δύναμη ζωής και δημιουργίας στην ύπαιθρο» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Τζάκρη: «Γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις στους παραγωγούς της Πέλλας και Ημαθίας, που οι καλλιέργειες τους επλήγησαν από παγετό στο προανθικό στάδιο»
- Ενημερωτική εκδήλωση στον Πτελεό Μαγνησίας για την προστασία της ελαιοπαραγωγής
- Μέτρα προστασίας για τη γρίπη πτηνών συστήνει η Περιφέρεια Ηπείρου
- ΚΕΟΣΟΕ: Όταν η μετριοπαθής κατανάλωση αποκτά το πλήρες νόημά της. Ο ΠΟΥ δεν εξοστρακίζει το κρασί: "Είμαστε μέρος της λύσης, όχι του προβλήματος"
- Επιστολή ΕΘΕΑΣ προς τον Διοικητή της ΑΑΔΕ για τους έκτακτους φορολογικούς ελέγχους στα ΚΥΔ