Το «αγροτικό» αυτοκίνητο με τα 281 άλογα
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Τεχνολογία
Τα pickup οχήματα είναι από τα αγαπημένα των Ελλήνων που ασχολούνται με αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες, όμως είναι ιδανικά και για διάφορες ακόμα outdoor δραστηριότητες σε βουνό και θάλασσα. Στην εγχώρια αγορά τα εν λόγω μοντέλα είναι λίγα και μετριούνται στα δάκτυλα της μιας παλάμης.
Στις τετρακίνητες εκδόσεις (υπάρχει και 2κίνητο), εξοπλίζεται με το σύστημα HTRAC. Διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο συνεκτικό συμπλέκτη, που ρυθμίζει την κατανομή της ροπής μεταξύ των αξόνων, προσφέροντας διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας για προσαρμογή στις εκάστοτε συνθήκες. Για την κίνησή του φροντίζουν δύο 4κύλινδρα μηχανικά σύνολα βενζίνης 2.5 λτ. Το ατμοσφαιρικό αποδίδει 191 ίππους στις 6.100 σ.α.λ. και 245 Nm ροπής στις 4.000 σ.α.λ. Πιο πολύ ενδιαφέρον συγκεντρώνει σίγουρα το turbo των 281 ίππων στις 5.800 σ.α.λ. και με ροπή 422 Nm στις 1.700-4.000 σ.α.λ. Αμφότερα συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων (στο 2.5Τ είναι διπλού συμπλέκτη).
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη σύσταση προανακριτικής προσανατολίζεται η αντιπολίτευση
- Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Επιμελητήριο Πέλλας και ΕΘΕΑΣ: «Να βρούμε επιτέλους ουσιαστικές λύσεις που θα βοηθήσουν τον αγροτικό κόσμο»
- Κορινθιακή σταφίδα: Ενθαρρυντικές ενδείξεις για την εφετινή παραγωγή
- Βροχοπτώσεις, Παραμορφωμένα, Προκαταβολές για παγετούς - Τοποθέτηση Μπαρτζώκα στη σύσκεψη στη Βέροια (Βίντεο)
- Ευρεία συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ με Εκπροσώπους των ΚΥΔ – Σύσταση Επιτροπής Εκπροσώπησης