Με το ματς του πρωταθλητή Ευρώπης του 2027 θα ξεκινήσει τo Champions League της σεζόν 2027/28
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αθλητικά
Η σεζόν 2027/28 του Champions League θα ξεκινήσει με ένα σούπερ ματς, στο οποίο θα αγωνιστεί η πρωταθλήτρια Ευρώπης στην έδρα της, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που η διοργάνωση θα ανοίξει με ένα μεμονωμένο παιχνίδι, όπως ανακοίνωσε η UEFA τη Δευτέρα (13/10).
Μέχρι σήμερα, η φάση των ομίλων (ή πλέον League Phase) ξεκινά με αναμετρήσεις που διεξάγονται κατανεμημένες σε τρεις ημέρες. Με τη νέα αλλαγή, όμως, μόνο ένας αγώνας θα διεξαχθεί την πρώτη Τρίτη, δίνοντας στους κατόχους του τροπαίου τη μέγιστη τηλεοπτική κάλυψη.
Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις θα ακολουθούν την Τετάρτη και την Πέμπτη της πρώτης εβδομάδας στην «έκδοση» της σεζόν 2027/28..
Η κίνηση αυτή θυμίζει το μοντέλο του NFL στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου από το 2004 οι πρωταθλητές ανοίγουν την επόμενη σεζόν με εντός έδρας ματς, συνήθως το βράδυ της Πέμπτης του πρώτου αγωνιστικού σαββατοκύριακου.
Παράλληλα, η UEFA ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας υποβολής προσφορών για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των διασυλλογικών διοργανώσεών της από τη σεζόν 2027/28, με ενιαίο διαγωνισμό για τις πέντε μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές: τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Μ. Βρετανία.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΠΟΓΕΔΥ: Η “ειλικρίνεια” της κυβέρνησης τελειώνει εκεί που αρχίζει η πραγματικότητα των αγροτών
- Μπλόκο στην εκφόρτωση σιτηρών από αγρότες στην Αλεξάνδρεια (Photos)
- Συγκέντρωση αγροτών έξω από τα δικαστήρια της Λάρισας ενόψει της δίκης των 3 συλληφθέντων για τα χθεσινά επεισόδια
- Έκλεισαν με τα τρακτέρ την Εθνική Οδό στα διόδια των Μαλγάρων οι αγρότες
- Ερώτηση Κοτίδη για ΟΠΕΚΕΠΕ και καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις λόγω του παγετού και των βροχοπτώσεων











