Νέος επενδυτής από τις ΗΠΑ για την Γιουνάιτεντ
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αθλητικά
Ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ σχεδιάζει ήδη τις πρώτες κινήσεις του, καθώς το επόμενο διάστημα η ιδιοκτησία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα μπει σε μια νέα φάση, αφού η οικογένεια Γκλέιζερ, που κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, συμφώνησε μαζί του για την πώληση της μειοψηφίας της ιδιοκτησίας των «κόκκινων διαβόλων», αλλά ήδη υπάρχει ένας νέος επενδυτής.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Bloomberg» ο Αμερικανός επιχειρηματίας, Λέον Κούπερμαν, έχει αγοράσει μετοχές της φημισμένης αγγλικής ομάδας, αντί 18 εκατ. ευρώ. Η προσωπική περιουσία του Κούπερμαν εκτιμάται στα 2.6 δισ. δολάρια, δηλώνει φανατικός οπαδός της Γιουνάιτεντ και μαζί με τα επενδυτικά κεφάλαια «Psquared Asset Management AG» και «Antara Capital» ανήκει πλέον στους μετόχους της ομάδας του Μάντσεστερ.
Να σημειωθεί πως ο όμιλος INEOS του Ράτκλιφ ολοκλήρωσε τις επαφές για την αγορά του 25% των μετοχών, αντί 1.4 δισ. λιρών, ώστε να μπει στα διοικητικά του συλλόγου, ελπίζοντας πως στο μέλλον θα καταφέρει να γίνει το απόλυτο αφεντικό στο «Ολντ Τράφορντ». Ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στη Βρετανία, με περιουσία αξίας 29,6 δισ. λιρών θα γίνει έτσι ο βασικός συνέταιρος των Γκλέιζερς στο μετοχικό σχήμα της Γιουνάιτεντ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ξεκίνησε η συγκομιδή συμπύρηνου ροδάκινου - Τουλάχιστον 0.50 ευρώ / κιλό ζητούν οι παραγωγοί
- Λάκης Βασιλειάδης : Πρέπει να βρούμε λύσεις για την ασθένεια των πυρηνόκαρπων και για τον παγετό
- Θ. Τζάκρη - Ερώτηση στη Βουλή για να δοθούν προκαταβολές στους αγρότες της Πέλλας και της Ημαθίας που επλήγησαν από τους ανοιξιάτικους παγετούς του Μαρτίου
- Στάχτη 100 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης άφησε η φωτιά στο Νιοχώρι στη Μεσσηνία
- Π. Μαρινάκης: Δεν θα πληρώσουν οι πολίτες τον λογαριασμό από τις παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις