Ο Φερέιρα οδήγησε την Παλμέιρας στην κατάκτηση του Copa Libertadores
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αθλητικά
Η Παλμέιρας κατέκτησε το Copa Libertadores 2020! Η ομάδα του πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ, Άμπελ Φερέιρα, επικράτησε με 1-0 της Σάντος στον... βραζιλιάνικο τελικό, μετά από εξέλιξη «θρίλερ», στο Maracana. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι οδηγείται στην παράταση, ο Μπρένο με εξαιρετική κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Ρόνι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 99΄ και χάρισε το τρόπαιο στην Παλμέιρας. Νωρίτερα, στο 90΄, το ανάποδο ψαλιδάκι του Ζόρζε μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Παλμέιρας.
Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος της προπονητικής καριέρας του Πορτογάλου τεχνικού, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να γίνεται κατά 250 χιλιάδες ευρώ πλουσιότερος, όπως προβλέπεται στη μεταξύ τους συμφωνία.
Η Παλμέιρας είχε κατακτήσει για τελευταία φορά τον τίτλο του Copa Libertadores το 1999, όταν επικράτησε της Ντεπορτίβο Κάλι στον τελικό, αλλά έχασε τους άλλους τρεις: το 1961 εναντίον της Πενιαρόλ, το 1968 εναντίον της Εστουντιάντες και το 2000 εναντίον της Μπόκα Τζούνιορς.
Η νέα πρωταθλήτρια Νότιας Αμερικής, Παλμέιρας του Άμπελ Φερέιρα, θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, που θα διεξαχθεί στο Κατάρ το διάστημα 4-11 Φεβρουαρίου. Συμμετέχουν επίσης οι Μπάγερν, Τίγκρες, Αλ Αχλί, Ουσλάν Χιουντάι και η Αλ Ντουμπάι.
Την περασμένη σεζόν το τρόπαιο κατέκτησε η Φλαμένγκο του Ζόρζε Ζέσους, νικώντας 2-1 τη Ρίβερ Πλέιτ.
AΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ενημέρωση από τη ΓΣΕΕ αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων από τον καύσωνα
- Ασπροβάλτα: Νεκρός 60χρονος σε παραλία
- Αναδασμός 15.000 στρεμμάτων και στήριξη του ΚΕΦΙΑΠ Ορεστιάδας - Χρηματοδοτήσεις άνω των 900.000 ευρώ για πρωτογενή τομέα και υγεία
- Γεωργικές προειδοποιήσεις ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας στη βαμβακοκαλλιέργεια της ΠΕ Λάρισας
- Νέες αποκαλύψεις για ΟΠΕΚΕΠΕ από Β. Κόκκαλη και Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας