Εντατικοποίηση των ελέγχων για την αποτροπή ελληνοποιήσεων αμνοεριφίων εν όψει του Πάσχα
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κτηνοτροφία
Σαφή εντολή για εντατικοποίηση, εν όψει των εορτών του Πάσχα, των ελέγχων στην αλυσίδα εμπορίας για την καταπολέμηση των ελληνοποιήσεων αμνοεριφίων, έδωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Σίμος Κεδίκογλου, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των αρμόδιων φορέων.
Ο κ. Κεδίκογλου ζήτησε την απαρέγκλιτη τήρηση του νόμου για την προστασία των ελληνικών προϊόντων και επισήμανε την ανάγκη αυστηροποίησης των ελέγχων στις πύλες εισόδου για την αποτροπή παράνομων φαινομένων και την εξασφάλιση της ιχνηλασιμότητας του κρέατος, δηλαδή από το σφαγείο μέχρι και τα σημεία λιανικής πώλησης.
«Δυο είναι τα σημεία που πρέπει να εστιάσουμε: στις πύλες εισόδου για την πιστή καταγραφή και ιχνηλάτησης της ροής των εισαγόμενων αμνοεριφίων και στα σφαγεία ώστε να διασφαλιστεί ότι μόνο ελληνικά αμνοερίφια παίρνουν τη σχετική σήμανση», τόνισε ο ΥφΑΑΤ και υπογράμμισε την ανάγκη για ανιχνευσιμότητα των ζώντων αμνοεριφίων που διακινούνται από χώρες της Ε.Ε.
Στη τηλεδιάσκεψη, συμμετείχαν ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, οι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα. Χριστιάνα Καλογήρου και Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή κ. Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Φορολογικών Λειτουργιών, κ. Τίμος Παπαδόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Τελωνείων & ΕΦΚ της ΑΑΔΕ, κ. Κωνσταντίνος Μουρτίδης, ο επιχειρησιακός διευθυντής του ΣΔΟΕ και προϊστάμενος στην ειδική διεύθυνση ελέγχου Εθνικών και Κοινοτικών Δαπανών και Καταπολέμησης Απάτης και Διαφθοράς, κ. Ηλίας Κωσταντέας, ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων
(ΑΑΔΕ), κ. Γιώργος Πιτσιλής και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας, κ. Σπύρος Ντουντουνάκης.
Κοινή συνισταμένη όλων των τοποθετήσεων, ήταν η άμεση συγκρότηση ειδικών κλιμακίων, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς (Κτηνιατρικές Υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ, Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο Ανάπτυξης, Τελωνειακές υπηρεσίες, ΣΔΟΕ, ΕΛ.ΑΣ. και Λιμενικό) για τη διενέργεια ελέγχων που θα συμβάλλουν άμεσα στην πάταξη των ελληνοποιήσεων, στην προστασία του καταναλωτικού κοινού από την παραπλάνηση και στην προστασία του εισοδήματος των ελλήνων κτηνοτρόφων.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Θ. Τζάκρη - Ερώτηση στη Βουλή για να δοθούν προκαταβολές στους αγρότες της Πέλλας και της Ημαθίας που επλήγησαν από τους ανοιξιάτικους παγετούς του Μαρτίου
- Στάχτη 100 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης άφησε η φωτιά στο Νιοχώρι στη Μεσσηνία
- Π. Μαρινάκης: Δεν θα πληρώσουν οι πολίτες τον λογαριασμό από τις παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις
- Εντυπωσιακή η Παρουσία της New Holland στην Παγκρήτια Αγροκτηνοτροφική Έκθεση Αρκαλοχωρίου 2025
- «Γεωργία με Ευφυΐα»: Ανασκόπηση ενός πρωτοποριακού Έργου για τον Γεωργικό Τομέα