Στο Λουξεμβούργο ο Τσιάρας στις 27-28 Οκτωβρίου – Θα συμμετέχει στις εργασίες του Συμβουλίου Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κόσμος
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Γεωργίας και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 27 και 28 Οκτωβρίου 2025 στο Λουξεμβούργο.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθεί η Κοινή Αγροτική Πολιτική για την περίοδο 2028-2034, με αντικείμενο την πράσινη αρχιτεκτονική και τη μετάβαση σε ένα πιο βιώσιμο και ανθεκτικό αγροδιατροφικό μοντέλο. Θα εξεταστούν οι νομοθετικές προτάσεις της Επιτροπής και η συνολική επισκόπηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.
Παράλληλα, οι υπουργοί θα συζητήσουν την τρέχουσα κατάσταση των αγορών γεωργικών προϊόντων, ιδίως σε σχέση με τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία ενώ επί τάπητος θα βρεθούν οι αλιευτικές δυνατότητες στη Βαλτική Θάλασσα για το 2026, στο πλαίσιο της προσπάθειας για επίτευξη πολιτικής συμφωνίας σχετικά με τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επίσης, οι υπουργοί θα εξετάσουν τους κανόνες της ΕΕ για τη βιώσιμη διαχείριση των ιχθυαποθεμάτων και την πρόληψη της υπεραλίευσης.
Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει, επίσης, ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωση σχετικά με τις διεθνείς αλιευτικές συμφωνίες.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέος κύκλος ερευνών μετά την έφοδο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Κτηνιατρική Υπηρεσία Τρικάλων
- Συνελήφθη σε περιοχή της Πέλλας ένας άνδρας για χιλιάδες παράνομα καπνικά προϊόντα
- Μ. Σχοινάς από την ΚΕΔΕ: Κλείνει μια ιστορική εκκρεμότητα στη Μεσσηνία, άμεσα οι υπογραφές για το Μιναγιώτικο φράγμα – Πάνω από 1 δις για αρδευτικά έργα και αγροτική οδοποιία
- HELLO σε όσα έρχονται, CIAO σε όσα σε κρατούν πίσω! Επένδυσε στις ξένες γλώσσες με την Easy Education!
- Κουρέτας: Άμεση παρέμβαση στο ΥΠΑΑΤ και τον ΕΛΓΑ για την προστασία των ελαιοπαραγωγών σε Μαγνησία, Σποράδες και Λάρισα










