Τουλάχιστον 200 κροκόδειλοι εισήλθαν σε αστικές περιοχές λόγω τροπικής καταιγίδας - Δείτε που συνέβη και πως αντιμετωπίζεται
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κόσμος
Οι έντονες βροχοπτώσεις που προκλήθηκαν από τον τυφώνα Μπέριλ και την τροπική καταιγίδα Αλμπέρτο δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για τουλάχιστον 200 κροκόδειλους να εισέλθουν σε αστικές περιοχές στην πολιτεία Tamaulipas του Μεξικού, που συνορεύει με το Τέξας, δήλωσαν οι πολιτειακές και ομοσπονδιακές αρχές, που επικαλείται το CNN.
Μέχρι στιγμής, οι αρχές δήλωσαν ότι έχουν αιχμαλωτίσει και μετεγκαταστήσει περίπου 200 ερπετά από τότε που ο τυφώνας Αλμπέρτο έπληξε την περιοχή τον Ιούνιο. Ο Beryl επηρέασε την ίδια περιοχή πριν κινηθεί προς το νότιο Τέξας.
Οι αρχές λένε ότι οι ισχυρές καταιγίδεςανέβασαν τη στάθμη των υδάτων στις παράκτιες λιμνοθάλασσες, με αποτέλεσμα οι κροκόδειλοι σε αυτές τις περιοχές να περιφέρονται σε πόλεις όπως το Tampico, το Ciudad Madero και η Altamira, όπου πιάστηκαν 165 από τα ερπετά. Άλλοι 40 κροκόδειλοι αιχμαλωτίστηκαν στην ίδια περιοχή τον Ιούνιο και μεταφέρθηκαν στο φυσικό τους περιβάλλον εκτός κατοικημένων περιοχών.
Αυτό το πρόβλημα θα συνεχιστεί, ακόμη και μετά την υποχώρηση της στάθμης του νερού στους πλημμυρισμένους από τη βροχή δρόμους και αποχετεύσεις. Το θέμα ήρθε στο επίκεντρο των μέσων ενημέρωσης αφού αρκετοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δημοσίευσαν βίντεο με δεμένους κροκόδειλους σε αστικές περιοχές. Οι κροκόδειλοι είναι προστατευόμενο είδος στο Μεξικό. Οι επιθέσεις σε ανθρώπους είναι σπάνιες αλλά μπορεί να συμβούν.
Πηγή: Digi24.ro ertnews.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Αθωώθηκε κτηνοτρόφος από τα Ζωνιανά για παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Ο Τάσος Μπαρτζώκας στο ανακαινισμένο Κέντρο Υγείας και τον νέο Τομέα ΕΚΑΒ Αλεξάνδρειας – Μία ακόμη διεκδίκηση που έγινε πράξη
- Μ. Σχοινάς: «Σημαντική συμφωνία για τη νέα ΚΑΠ 2028–2034 – Διατηρούνται τα βασικά εργαλεία εισοδηματικής στήριξης των αγροτών»
- Νίκος Κουτσογιάννης στην TV100: Ευρήματα διεθνούς ενδιαφέροντος στo Αρχαίο Γυμνάσιο της Μίεζας
- 109 εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ τον Νοέμβριο για αναζήτηση εργασίας και επιχειρηματικότητα










