Η Ελληνική Λύση καταψηφίζει την Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Ταυτότητα
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κόσμος
Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος (Φραγκούλης) καταψήφισε το «Πλαίσιο για την Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Ταυτότητα» που τροποποιεί τον κανονισμό 910/2014 σε ψηφοφορία της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (29.02.2024). Τελικά, το Ψήφισμα θα οδηγήσει σε:
- Εύκολη πρόσβαση τρίτων προσώπων σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα πολιτών, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών για διπλώματα, άδειες και τραπεζικούς λογαριασμούς.
- Ελλιπή διασφάλιση του απορρήτου. Πέραν του χρήστη, και άλλοι θα έχουν πρόσβαση στα δεδομένα συναλλαγών, και τελικά στο ενδεχόμενο όλοι οι πολίτες να μπορούν να τεθούν εύκολα υπό στενή παρακολούθηση, γεγονός το οποίο έχουν καταγγείλει ειδικοί του κλάδου.
- πιθανή εξέλιξη του προτεινόμενου ηλεκτρονικού πορτοφολιού σε εργαλείο αποκλειστικών συναλλαγών του «ψηφιακού ευρώ» και, τελικά, μαζική παρακολούθηση, μέσα από την περαιτέρω διάβρωση του απόρρητου των συναλλαγών.

Η Ελληνική Λύση καταγγέλλει την ενιαία ευρωπαϊκή ψηφιακή ταυτότητα και καλεί να αναλογιστούμε το λόγο για τον οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ έσπευσε να αλλάξει τις ταυτότητες μας σε ψηφιακές. Η προστασία των δεδομένων των πολιτών πρέπει να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Μια ωραία πρόταση για τις ημέρες των Χριστουγέννων - Συνταγή του Παππού
- Πέρασε με 159 «ναι» η ένταξη του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ
- Η κυβέρνηση απαντάει στους αγρότες ότι τα 20 από τα 27 αιτήματα τους , είτε έχουν υλοποιηθεί είτε βρίσκονται υπό επεξεργασία
- Θεοδώρα Τζάκρη: «Νομοσχέδιο συγκάλυψης της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ»
- Δες πως μπορείς να ζεσταθείς αυτό τον Χειμώνα! (Βιντεο 2025)











