Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Dusseldorf για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Τουρισμός
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας υλοποιώντας το στρατηγικό σχέδιο ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος στη Θεσσαλία συμμετέχει φέτος στην τουριστική έκθεση εναλλακτικών μορφών τουρισμού TourNatur που πραγματοποιείται στο Dusseldorf στη Γερμανία από 31 Αυγούστου μέχρι 2 Σεπτεμβρίου.
Εκεί έχει διαμορφώσει ένα χώρο, ανάλογα με το πνεύμα της έκθεσης, στον οποίο θα παρουσιάσει τους προορισμούς και τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού στη Θεσσαλία. Η Θεσσαλία διαθέτει όλες τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού, από τουρισμό βουνού, περιηγητικό τουρισμό μέχρι πολιτιστικό και γαστρονομικό τουρισμό. Έχει την εύκολη και σύντομη πρόσβαση από τα μεγάλα αστικά κέντρα και από αεροδρόμια και εισόδους στη χώρα με ένα οδικό δίκτυο σύγχρονο και διαθέτει κατάλληλα καταλύματα για κάθε κατηγορία επισκεπτών.
Μένει να γίνουν όλες εκείνες οι προωθητικές ενέργειες αναγνωρισιμότητας της περιοχής και να αναδειχθούν ακόμη περισσότερο όλες αυτές οι μορφές εναλλακτικού τουρισμού.
Η TourNatur είναι η μεγαλύτερη έκθεση εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην Ευρώπη και δέχεται πλήθος επισκεπτών (κοινού) οι οποίοι μέσα από αυτή επιλέγουν τον επόμενο ταξιδιωτικό τους προορισμό. Αξίζει να αναφερθεί ότι κάθε χρόνο πάνω από το 95% των επισκεπτών τη συνιστούν σε άλλους και πάνω από 90% των εκθετών μένουν ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα. Ενώ κάθε χρόνο ξεπερνούν τους 50.000 οι επισκέπτες. H TourNatur συνεργάζεται με το Γερμανικό Οργανισμό Περιηγητικού Τουρισμού και μέσω αυτού η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα παρουσιάσει τους προορισμούς της Θεσσαλίας, τον τρόπο μετάβασης και τις δραστηριότητες που μπορεί να κάνει ο επισκέπτης. Στατιστικά αναφέρεται ότι οι Γερμανοί με μέση ηλικία από 45-60 ετών κάνουν περιηγητικό τουρισμό σε ποσοστό πάνω από 50% και από αυτούς μόνο το 9-12% έρχονται στη χώρα μας ετησίως.
Για τους παραπάνω λόγους η Περιφέρεια Θεσσαλίας κάνει όλες τις απαραίτητες προωθητικές ενέργειες για την ανάδειξη αυτών των μορφών τουρισμού και καλεί τους εμπλεκόμενους επιχειρηματίες να φιλοξενηθούν στο χώρο της στη TourNatur 2018 για να προωθήσουν τις τουριστικές τους υπηρεσίες. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Γιάννη Μπουτίνα στο 6985151464.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΥΠΕΘΟΟ – ΥΠΑΑΤ – ΑΑΔΕ: myDiesel – Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την άμεση απαλλαγή ΕΦΚ και αναλογούντος ΦΠΑ στο αγροτικό πετρέλαιο
- Παρέμβαση της Ομοσπονδίας στον e-ΕΦΚΑ για τις συντάξεις χηρείας – Ζητούνται απαντήσεις για τις αναδρομικές απαιτήσεις
- «Η κυκλική οικονομία ως πηγή επιχειρηματικής αξίας»: Με μεγάλη προσέλευση και δυναμισμό το τρίτο TrophyΤροφή Meet-Up 2026 στη Θεσσαλονίκη
- Έβδομη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση φρούτων και λαχανικών Fruit Αttraction
- Βασιλειάδης: Αγροτικό Πετρέλαιο με απαλλαγή από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) και του αναλογούντος ΦΠΑ απευθείας στην αντλία – Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ










