Γιώργος Καρασμάνης: Η Πέλλα πρωτοπόρος στην αξιοποίηση του προγράμματος Leader
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Πολιτική
Στήριξη επι Υπουργίας Καρασμάνη στο πρόγραμμα.
Πρότυπο η Αναπτυξιακή Πέλλας.

Ο Γιώργος Καρασμάνης παρευρέθηκε στην εκδήλωση «Μαγειρεύουμε στις ρίζες μας», που διοργανώθηκε από την Αναπτυξιακή Πέλλας με στόχο την ανάδειξη και αξιοποίηση της Μακεδονικής Κουζίνας, μέσα από αυθεντικές συνταγές και τα γνήσια υλικά της Πελλαίας γης.
Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο εστιατόριο ΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ στην Παναγίτσα, με γεύσεις που επιμελήθηκαν οι σεφ Θεόδωρος Κουρατζόγλου και Ευστάθιος Λαζαρίδης.
Ο πρώην Υπουργός εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια προς τους διοργανωτές και όλους τους συντελεστές για την εξαιρετική πρωτοβουλία, η οποία αναδεικνύει την τοπική μας γαστρονομία και τον πολιτισμό μας. Υπενθύμισε, επίσης, ότι η δράση αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα Leader, ένα πρόγραμμα που εκπονήθηκε κατά τη διάρκεια της Υπουργίας του και εκχωρήθηκε για πρώτη φορά το 100% στις Περιφέρειες, με τη διεύρυνση των περιοχών και την κατάργηση του πληθυσμιακού κριτηρίου.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ένταξη 30 δημόσιων έργων στον Νομό μας, με δικαιούχους πολιτιστικούς συλλόγους και τους Δήμους Αλμωπίας, Έδεσσας και Σκύδρας, καθώς και την ένταξη 56 ιδιωτικών έργων με δικαιούχους ιδιώτες επιχειρηματίες, υπογραμμίζοντας ως σημαντική επιτυχία την απορρόφηση του 90% των πόρων του προγράμματος.
Τέλος, επαίνεσε τη διοίκηση της Αναπτυξιακής, την οποία χαρακτήρισε πρότυπο αναπτυξιακής εταιρείας, επισημαίνοντας ότι αυτό πιστώνεται πρωτίστως στη διοίκηση και ειδικότερα στον Διευθυντή της, Ιορδάνη Κιοσέογλου — έναν άριστο τεχνοκράτη που, μαζί με τους ικανότατους και αποτελεσματικούς συνεργάτες του, επιτελεί σημαντικό αναπτυξιακό έργο στην Πέλλα.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ποια ζητήματα συζητήθηκαν στη συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
- Γ. Πιτσιλής: Οι πέντε τομείς συνεργασίας με τα τουρκικά τελωνεία - Συνάντηση με Υφ. Εμπορίου της Τουρκίας
- Τσιάρας στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ: Προτεραιότητα η στήριξη των παραγωγών και η μείωση του κόστους παραγωγής
- Agrotica 2026: Κατακόρυφη αύξηση των εμπορικών επισκεπτών κατά 61% και των ξένων συμμετοχών κατά 49%
- Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκπαιδευτικές δράσεις για την ποιότητα του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου «Κρήτη» σε Άδελε και Κριτσά











