Για την επέκταση του δικτύου των φωτοβολταϊκών στην Ημαθία επισκέφτηκε την Υφυπουργό Ενέργειας ο Τάσος Μπαρτζώκας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Πολιτική
Συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την Υφυπουργό Ενέργειας, κα Αλεξάνδρα Σδούκου, είχε ο Αν. Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Ημαθίας, Τάσος Μπαρτζώκας.
Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα οι δύο συνομιλητές ανέλυσαν τις δράσεις που είχαν ιδιαίτερη απήχηση στον κόσμο, όπως τα Προγράμματα Φωτοβολταϊκά στη στέγη και στο χωράφι. Ο Τάσος Μπαρτζώκας επεσήμανε στην κα Υφυπουργό, ότι και στην Ημαθία καταγράφονται ακόμα μεγάλες αναμονές σε φυσικά και νομικά πρόσωπα που επιθυμούν να συνδεθούν στο δίκτυο, ενώ έθεσε και την ανάγκη να στηριχθούν επιχειρήσεις που στοχεύουν στη χρήση φωτοβολταϊκών για αυτοκατανάλωση.
Από την πλευρά της η κα Υφυπουργός τόνισε, πως προτεραιότητα συνιστά πλέον η εκτέλεση έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με κοινωνικό πρόσημο, όπως και για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι υψηλής αξίας το πρόγραμμα “Απόλλων”, που θα μειώσει δραστικά το κόστος ηλεκτροδότησης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και ταυτόχρονα θα στηρίξει τόσο τα ευάλωτα νοικοκυριά, όσο και τους τοπικούς και γενικούς οργανισμούς εγγείων βελτιώσεων.
Ο Τάσος Μπαρτζώκας από την πλευρά του, χαρακτήρισε ως επανάσταση αυτό που έχει συμβεί στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια στο πεδίο των ΑΠΕ και τόνισε πως η Ημαθία διαθέτει πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και βιοτεχνίες, που έχουν άμεσο ενδιαφέρον να αξιοποιήσουν την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών για αυτοκατανάλωση, προκειμένου να μειώσουν μεγάλο μέρος του λειτουργικού κόστους τους και να παραμείνουν υγιείς και ανταγωνιστικές.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΑΚΚΕΛ: Η Ελλάδα χάνει τους αγρότες της, η εγκατάλειψη του πρωτογενούς τομέα επιταχύνεται
- Τζάκρη - Άμεση στήριξη στους πληγέντες βερικοπαραγωγούς της Πέλλας - Ενεργοποίηση των ενισχύσεων deminimis ή ένταξη τους στο Μέτρο 23
- Σίβηρη Χαλκιδικής: Επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων διά θαλάσσης λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς
- Ανδριανός: Νέο, σαφές και αναλογικό πλαίσιο για τις διοικητικές κυρώσεις στα φυτοπροστατευτικά προϊόντα
- Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές αποζημιώσεων του 2025 από τον ΕΛΓΑ - Καταβλήθηκαν 6.617.425 € σε 5.201 παραγωγούς










