Αναγκαιότητα ο εκσυγχρονισμός του ΕΛΓΑ, η Λίνα Τουπεκτσή δίπλα στους παραγωγούς κερασιών
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Πολιτική
Η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Λίνα Τουπεκτσή επισκέφθηκε την περιοχή της Νάουσας και διαπίστωσε τις ζημίες που έφερε η κακοκαιρία Genesis στην παραγωγή των κερασιών.
Οι τραγανόσαρκες ποικιλίες κερασιάς που προορίζονται για νωπή κατανάλωση και έχουν τη μεγαλύτερη εμπορική αξία, χτυπήθηκαν από τις βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα το σχίσιμο του καρπού. Τα σχισίματα του καρπού επιτρέπουν την είσοδο στο εσωτερικό μυκήτων και βακτηρίων και κυρίως της μονίλιας, στην οποία η κερασιά παρουσιάζει μεγάλη ευαισθησία, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι ζημιές και ο καρπός να γίνεται ακατάλληλος για εμπορία.
Δυστυχώς μεγάλο μέρος της παραγωγής χτυπήθηκε από το χαλάζι και την παρατεταμένη βροχόπτωση και αυτές οι ζημίες θα καλυφθούν από τον ΕΛΓΑ. Η Κυβέρνηση που έχει ως κεντρικό άξονα ανάπτυξης τον πρωτογενή τομέα θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην ενίσχυση του ΕΛΓΑ τόσο σε ανθρώπινους όσο και σε οικονομικούς πόρους, ώστε οι προεσκοπίσεις να ολοκληρώνονται ταχύτατα και οι αποζημιώσεις να είναι δίκαιες.
Άλλωστε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί για δικαιότερες και ταχύτερες αποζημιώσεις για όλους τους δικαιούχους με την επικαιροποίηση του κανονισμού ΕΛΓΑ.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Επίσκεψη Καρυστιανού σε Κοζάνη και Φλώρινα: Η περιοχή από καλλιεργήσιμη έχει μετατραπεί σε μπαταρία της Ευρώπης (Βίντεο)
- Θανάσης Καββαδάς: Θωρακίζεται όλη η χώρα απέναντι στις επιζωοτίες -12,5 εκατ. ευρώ επί πλέον στις 13 Περιφέρειες για μέτρα βιοασφάλειας
- ΑΣΕΠ 2027: Ολοκληρωμένη Προετοιμασία για τον 3ο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό
- Υπεγράφη η Κοινή Απόφαση για τα νέα Σχέδια Βελτίωσης
- Καταστροφές από αγριογούρουνα: Ανοικτή επιστολή Ε.Ο.Σ Σάμου προς την πολιτεία και τα συναρμόδια υπουργεία










