Λάκης Βασιλειάδης: Με τροπολογία η μείωση των ενσήμων από 100 σε 50 για την επιδότηση ανεργίας των εποχικά εργαζομένων
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Πολιτική
Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης, σε επικοινωνία του με το γραφείο του Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κ. Χατζηδάκη, ενημερώθηκε πως κατατίθεται τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, η οποία θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή αύριο και προβλέπει κατ’ εξαίρεση πως, ειδικά για το έτος 2021, για τους απασχολούμενους σε τουριστικά, επισιτιστικά και άλλα εποχιακά επαγγέλματα για τη χορήγηση του τακτικού επιδόματος ανεργίας αρκούν πενήντα (50) ημέρες εργασίας στην ασφάλιση κλάδου ανεργίας του ΟΑΕΔ, για να λάβουν την τακτική επιδότηση ανεργίας.
Με αφορμή την εξέλιξη, ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:
«Τελειώνει η αγωνία των συμπολιτών μας που απασχολήθηκαν σε εποχικά επισιτιστικά επαγγέλματα. Η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο δίνουν λύση στο πρόβλημα που επηρέαζε χιλιάδες εποχικούς εργαζόμενους σε κονσερβοποιία, διαλογητήρια, ψυγεία, συσκευαστήρια και άλλες εργασίες του επισιτιστικού κλάδου στην Πέλλα. Πρόκειται για ζήτημα το οποίο μου είχε τεθεί από την πρώτη στιγμή από εκπροσώπους των εργαζομένων και τα Εργατικά Κέντρα της Πέλλας και για το οποίο είχα πραγματοποιήσει σειρά παρεμβάσεων προς το Υπουργείο αλλά και από το βήμα της Βουλής.»
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Στρατιωτικοί κτηνίατροι στη μάχη κατά της ευλογιάς αιγοπροβάτων
- Μπαρτζώκας: Στην τελική ευθεία για την αποζημίωση των καλλιεργειών που έμειναν εκτός αποζημιώσεων από τον παγετό Μαρτίου 2025
- Καλαϊτζίδης και Τζαμτζής ζητούν άμεσες αποζημιώσεις για καλλιέργειες που έμειναν εκτός ΕΛΓΑ
- Αντιμετώπιση ασθενειών και εχθρών στα πυρηνόκαρπα και γιγαρτόκαρπα - Δείτε αναλυτικά
- Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας στην εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων του έργου FashionKIC











