Τίτλοι:

Χρήστος Βοργιάδης

Χρήστος Βοργιάδης

URL Ιστότοπου:

Κύπελλο Ελλάδας: Πότε θα διεξαχθεί το Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ

Η προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας πλησιάζει και το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚστο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» είναι αυτό που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των φιλάθλων.

Παρότι η επίσημη ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, οι εξελίξεις γύρω από τον προγραμματισμό παραμένουν ανοιχτές, με την ΕΠΟ να εξετάζει διαφορετικά σενάρια.
Αρχικά υπήρχε προσανατολισμός το ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ να διεξαχθεί την Τρίτη (13/1), λόγω των υποχρεώσεων που έχουν οι δύο ομάδες στη Stoiximan Super League το Σάββατο 10 Ιανουαρίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται η ΕΠΟ να αποφασίσει τη διεξαγωγή όλων των προημιτελικών την Τετάρτη (14/1), ώστε να υπάρξει ενιαίο αγωνιστικό πρόγραμμα, να διευκολυνθεί η διαχείριση του αγωνιστικού φορτίου των ομάδων και να εξυπηρετηθεί περισσότερο το πρόγραμμα των μεταδόσεων. 

Την ίδια στιγμή, παραμένει ανοιχτή και η εκκρεμότητα του αγώνα ΟΦΗ-Αστέρας AKTOR, ο οποίος διεξάγεται σήμερα (7/1, 17.00) και θα ολοκληρώσει την ενδιάμεση φάση της διοργάνωσης. Από το συγκεκριμένο παιχνίδι θα προκύψει και ο αντίπαλος της ΑΕΚ στα προημιτελικά.

Η συγκεκριμένη εκκρεμότητα δεν επηρεάζει άμεσα τον προγραμματισμό των ημερομηνιών, ωστόσο πρέπει να «κλείσει» ώστε να οριστικοποιηθεί πλήρως το παζλ των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας.
 

Κινητοποιήσεις: Τι αποφάσισαν οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας, στον Μπράλο, στο μπλόκο του Ε65 και στα Πράσινα Φανάρια

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και συνέχιση των αποκλεισμών στον κόμβο της Νίκαιας αποφάσισαν οι αγρότες της περιοχής, μετά τη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο μπλόκο.

Οι αγρότες του μπλόκου, αμέσως μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες που ανακοινώθηκαν το μεσημέρι, εξέφρασαν τη διαφωνία τους, εκτιμώντας ότι δεν καλύπτονται τα αιτήματά τους.

Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν, αύριο, Πέμπτη, στις 11:00, προγραμματίζεται αποκλεισμός των σηράγγων στην κοιλάδα των Τεμπών, με τη συμμετοχή τρακτέρ και αγροτικών οχημάτων. Προβλέπεται προηγουμένως συγκέντρωση των αγροτών στις 10:00 το πρωί στο μπλόκο της Νίκαιας, από όπου θα κινηθούν οργανωμένα προς το σημείο.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, δήλωσε ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης δεν ικανοποιούν τους αγρότες, και πως από την Πέμπτη ξεκινούν κινητοποιήσεις στα Τέμπη.

Στο πλαίσιο του συντονισμού με τα υπόλοιπα μπλόκα σε πανελλαδικό επίπεδο, τέθηκε επίσης πρόταση για αποκλεισμούς εθνικών οδών και κομβικών σημείων, καθώς και παρεμβάσεις σε παρακαμπτήριους δρόμους.

Παράλληλα, συζητήθηκε η πραγματοποίηση νέας πανελλαδικής διάσκεψης το Σαββατοκύριακο, με αντικείμενο την αξιολόγηση της κατάστασης και τον σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες του μπλόκου στον Μπράλο

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες του μπλόκου στον Μπράλο και μάλιστα ανακοινώθηκε ότι αύριο θα μετακινηθούν στον κόμβο του Μπράλου τρακτέρ από την Καρδίτσα, από τον Δομοκό αλλά και την Αταλάντη.

Με ομόφωνη απόφαση τους η αγρότες ζητούν, παράλληλα, συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να συζητηθούν και οικονομικά μέτρα πέραν αυτών που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Από αύριο στις 10:00 το πρωί αναμένεται να κλείσουν όλους τους δρόμους στην περιοχή του Μπράλου πριν ακόμη φτάσουν ενισχυτικές δυνάμεις με τρακτέρ από άλλα μπλόκα.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες της Καρδίτσας

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες της Καρδίτσας, που βρίσκονται στο μπλόκο του Ε65, τονίζοντας στη διάρκεια της συνέλευσης, σήμερα το απόγευμα, πως οι κυβερνητικές εξαγγελίες δεν δίνουν λύσεις σε προβλήματα που ταλανίζουν τον αγροτικό κόσμο και απειλούν τη βιωσιμότητά του. Μάλιστα αύριο θα μεταβούν με τρακτέρ στον κόμβο του Μπράλου, όπου στο σημείο αυτό θα αποκλείσουν την δίοδο από και προς την Αθήνα, με συναδέλφους τους από μπλόκα της περιοχής.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζήτησαν με επιστολή τους αγρότες από 14 μπλόκα

Επιστολή με την οποία ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την ηγεσία των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών απέστειλαν στον υπουργό Κ.Τσιάρα, εκπρόσωποι 14 αγροτικών μπλόκων, οι οποίοι συναντήθηκαν σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να αξιολογήσουν τις τελευταίες κυβερνητικές ανακοινώσεις για τον πρωτογενή τομέα και να συντονίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Στη σύσκεψη, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωσή τους, συμμετείχαν εκπρόσωποι μπλόκων από τη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πάτρα.

Σχετικά με τη σημερινή εξειδίκευση των μέτρων για τον πρωτογενή τομέα από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και άλλα κυβερνητικά στελέχη, οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη σημειώνουν ότι προκύπτουν δύο βασικές διαπιστώσεις. Αφενός, η ανακοίνωση συγκεκριμένων θέσεων και οικονομικών μεγεθών δημιουργεί πλέον τις προϋποθέσεις για την έναρξη ενός διαλόγου μεταξύ κυβέρνησης και αγροτών. Αφετέρου, υπογραμμίζεται ότι παραμένουν ανοιχτά κρίσιμα ζητήματα ζωτικής σημασίας για την ύπαρξη και τη βιωσιμότητα του πρωτογενούς τομέα, τα οποία δεν καλύφθηκαν από τις κυβερνητικές ανακοινώσεις.

«Κατά κοινή ομολογία, έχοντας πλέον ανακοινωθεί συγκεκριμένες θέσεις και οικονομικά μεγέθη, δημιουργούνται προϋποθέσεις έναρξης διαλόγου κυβέρνησης και αγροτών. Υπάρχουν, όμως, πολλά ζητήματα και θέματα ζωτικής σημασίας για την ύπαρξη του πρωτογενούς τομέα, τα οποία χρήζουν επίλυσης και διευθέτησης και για τα οποία δεν έγιναν ανακοινώσεις ούτε αναφορές από πλευράς της κυβέρνησης», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Η αποψινή συνάντηση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του μπλόκου στα Πράσινα Φανάρια, ενώ οι εκπρόσωποι των μπλόκων έχουν ήδη ενημερώσει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και αναμένουν τον ορισμό του ραντεβού για την έναρξη των συζητήσεων.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πρόεδρος ΠΟΓΕΔΥ: Οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης για τους αγρότες είναι το πολιτικό ευχέλαιο της Κυβέρνησης για τον αγροτικό τομέα

Δηλώσεις του Προέδρου ΠΟΓΕΔΥ

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη

Οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης για τους αγρότες είναι το πολιτικό ευχέλαιο της Κυβέρνησης για τον αγροτικό τομέα διότι :

  1. Πακέτο με έντονο “μετά” (ΘΑ)  και λιγότερο “τώρα”: κρίσιμες παρεμβάσεις (ρεύμα από 1/4/2026, πετρέλαιο πιθανόν από 1/11/2026) μετατίθενται χρονικά.
  2. Πολλά μέτρα είναι ανακατανομές ή μηχανισμοί, όχι καθαρή ενίσχυση εισοδήματος (160 εκατ. από αδιάθετα, δάνεια/μόχλευση).
  3. Ψηφιακή γραφειοκρατία της στήριξης: εφαρμογές, QR, διαλειτουργικότητες, έλεγχοι -ενώ ο αγρότης ζητά απλότητα, προβλεψιμότητα, ταχύτητα.
  4. Έλλειψη δομικής απάντησης στο “κόστος παραγωγής έναντι τιμή παραγωγού”: το πακέτο ακουμπά ενέργεια/καύσιμα, αλλά δεν πιάνει αποφασιστικά τη λειτουργία της αγοράς, τη διαπραγματευτική ισχύ, τους ελέγχους στην αλυσίδα αξίας και την πραγματική προστασία από αθέμιτες πρακτικές.
  5. Ελέγχους στα ελληνικά προϊόντα – Έλληνες παραγωγούς και όχι στα εισαγόμενα προϊόντα και στους εισαγωγείς. 

Αναλυτικά :

1) Αγροτικό ρεύμα (τιμολόγιο ΓΑΙΑ – 8,5 λεπτά/kWh)

Τι ανακοινώθηκε: Παράταση του τιμολογίου ΓΑΙΑ από 1/4/2026 για δύο ακόμη έτη και τιμή 8,5 λεπτά/kWh για αγρότες χωρίς ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Αδύνατα σημεία

  • Μεγάλη υστέρηση χρόνου:Η “αιχμή” ξεκινά 1η Απριλίου 2026. Όταν η πίεση είναι εδώ και τώρα (κόστος παραγωγής/ρευστότητα), η κυβέρνηση μεταθέτει το ουσιαστικό αποτέλεσμα στο μέλλον, ζητώντας ουσιαστικά “πίστωση χρόνου” χωρίς άμεση ανακούφιση.
  • Κοινωνικά άδικο φίλτρο οφειλών:Η προϋπόθεση «χωρίς ληξιπρόθεσμες» αποκλείει ακριβώς τους πιο πιεσμένους παραγωγούς (όσους συσσώρευσαν οφειλές λόγω κρίσεων/ζημιών). Πολιτικά, αυτό λειτουργεί ως τιμωρητική στόχευση: “φθηνό ρεύμα στους τακτοποιημένους, ακριβό στους πληγέντες”.
  • Κίνδυνος υποκατάστασης πολιτικής με εταιρική ρύθμιση:Η λύση περνά “μέσω ΔΕΗ” και όχι ως καθαρή δημόσια πολιτική κόστους ενέργειας. Αυτό αφήνει περιθώριο για αβεβαιότητα στους όρους, στη διάρκεια και στις εξαιρέσεις – δηλαδή ένα μέτρο που πολιτικά παρουσιάζεται ως σταθερό, αλλά πρακτικά εξαρτάται από εφαρμοστικές λεπτομέρειες.

2) Επιστροφή ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου «στην αντλία» με εφαρμογή (myDATA/QR)

Τι ανακοινώθηκε: Εφαρμογή στο κινητό που παράγει QR, για έκπτωση/επιστροφή ΕΦΚ “στην αντλία”, με διαλειτουργικότητα ΑΑΔΕ.

Κρίσιμη λεπτομέρεια εφαρμογής: Έχει αναφερθεί ότι η λειτουργία ξεκινά 1/11/2026 (μετά το νέο ΟΣΔΕ).

Αδύνατα σημεία

  • Ουσιαστικά αναβάλλεται:Αν η έναρξη είναι 1/11/2026, τότε το μέτρο δεν απαντά στη σημερινή σύγκρουση εισροών – τιμών. Πολιτικά είναι “ανακοίνωση μηχανισμού”, όχι άμεση στήριξη.
  • Ψηφιακός αποκλεισμός και διοικητικό βάρος:Προϋποθέτει smartphone, εφαρμογή, QR, σωστή τιμολόγηση στο πρατήριο, συμψηφισμούς. Δηλαδή μεταφέρει κόστος συμμόρφωσης στον αγρότη και δημιουργεί πεδίο αστοχιών / καθυστερήσεων.
  • Ρίσκο τριβής στην αγορά καυσίμων:Αν οι πρατηριούχοι περιμένουν συμψηφισμούς / επιστροφές “σε σύντομα χρονικά διαστήματα”, οποιαδήποτε καθυστέρηση μπορεί να οδηγήσει σε απροθυμία, λάθη ή άτυπους αποκλεισμούς στην πράξη.

3) Αναδιανομή ~160 εκατ. ευρώ από αδιάθετη Βασική Ενίσχυση

Τι ανακοινώθηκε: ~160 εκατ. που “περισσεύουν” δεν επιστρέφονται στις Βρυξέλλες, διανέμονται: 80 εκατ. σε βαμβάκι / σιτάρι μέσω οικολογικών σχημάτων (με πιθανή ένταξη μηδικής) και 80 εκατ. στην κτηνοτροφία (40 βασική + 40 οικολογικά). Οι πληρωμές οικολογικών σχημάτων στο β’ τρίμηνο μετά ελέγχους.

Αδύνατα σημεία

  • Δεν είναι “νέο χρήμα”:Πρόκειται για ανακατανομή αδιάθετων πόρων που συνδέονται με εκκρεμότητες / ελέγχους. Πολιτικά: η κυβέρνηση βαφτίζει “πακέτο στήριξης” κάτι που προκύπτει επειδή το σύστημα πληρωμών δεν απέδωσε ομαλά.
  • Καθυστερήσεις και αβεβαιότητα:Η εξάρτηση από διοικητικούς / επιτόπιους ελέγχους μεταθέτει την ουσία στο β’ τρίμηνο, ενώ σήμερα ζητείται ρευστότητα.
  • Στοχεύσεις που “μυρίζουν” διαχείριση δυσαρέσκειας:Η επιλογή συγκεκριμένων κλάδων (βαμβάκι / σιτάρι, κτηνοτροφία, πιθανώς μηδική) χωρίς συνολικό πλαίσιο αντιμετώπισης της στρέβλωσης εισροών-τιμών, δίνει πολιτικά την εικόνα “μοιράζουμε για να σβήσουμε μέτωπα”, όχι “διορθώνουμε δομή”.

4) Αλλαγές στον ΕΛΓΑ (100% αποζημίωση – χωρίς αύξηση εισφοράς, πλαφόν 200.000€)

Τι ανακοινώθηκε: Αποζημίωση ασφαλισμένων ζημιών στο 100% (από 80%) χωρίς αύξηση εισφοράς, παρακράτηση εισφοράς από τη βασική ενίσχυση σε δύο στάδια από τέλη 2026, αύξηση ανώτατου ορίου αποζημίωσης στα 200.000€ (από 70.000€), και “διάλογος” για β’ φάση.

Αδύνατα σημεία

  • Δημοσιονομική / αναλογιστική αντίφαση:“Περισσότερα δίνουμε, ίδια εισφορά κρατάμε” απαιτεί είτε πρόσθετη κρατική χρηματοδότηση είτε μετακύλιση σε καθυστερήσεις/περιορισμούς. Πολιτικά, είναι κλασική υπόσχεση υψηλής απήχησης που μπορεί να σκοντάψει στην πραγματικότητα εφαρμογής.
  • Υποχρεωτικότητα μέσω παρακράτησης:Η παρακράτηση από τη βασική ενίσχυση (τέλη 2026) μπορεί να παρουσιαστεί ως “καθολική ασφάλιση”, αλλά πολιτικά είναι μείωση καθαρής ενίσχυσης και εργαλείο είσπραξης “από την πηγή”, χωρίς να απαντά στο βασικό: ταχύτητα εκτιμήσεων/πληρωμών.
  • Αύξηση πλαφόν έως 200.000€:Ευνοεί δυσανάλογα μεγάλες εκμεταλλεύσεις. Πολιτικά μπορεί να στηριχθεί η κριτική ότι “θωρακίζονται οι μεγάλοι” ενώ οι μικρομεσαίοι ζητούν πρωτίστως έγκαιρες, δίκαιες και απλές αποζημιώσεις.

5) “€3 δισ. επενδύσεις” και Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας (350+ εκατ.)

Τι ανακοινώθηκε: Εκτίμηση επενδυτικής κινητοποίησης >€3 δισ. και νέο Ταμείο με αρχική δημόσια δαπάνη 160 εκατ., μόχλευση >350 εκατ., με εγγυήσεις, μικρά δάνεια / επιδότηση επιτοκίου και εργαλείο νέων γεωργών (δάνειο + μη επιστρεπτέα ενίσχυση + τεχνική στήριξη).

Αδύνατα σημεία

  • Σύγχυση ρευστότητας με δανεισμό:Σε κρίση εισοδήματος, η απάντηση “πάρε δάνειο” δεν είναι στήριξη, είναι μεταφορά ρίσκου στον παραγωγό. Οι πιο πιεσμένοι δεν είναι βέβαιο ότι θα έχουν πρόσβαση ή βιώσιμη δυνατότητα αποπληρωμής.
  • Κίνδυνος άνισης πρόσβασης:Τα χρηματοδοτικά εργαλεία ευνοούν όσους έχουν λογιστική/τεχνική υποστήριξη, εγγυήσεις, σχέδια, ικανότητα μόχλευσης – δηλαδή μεγαλύτερους και πιο οργανωμένους. Πολιτικά: “επενδυτικό αφήγημα” που μπορεί να αφήσει πίσω τη μικρομεσαία βάση.

6) Εθνικό σύστημα ιχνηλάτησης με barcode (Agro-Verify)

Τι ανακοινώθηκε: Μοναδικό barcode για ελληνικά προϊόντα “από το χωράφι στο ράφι” για έλεγχο προέλευσης/αγοράς.

Αδύνατα σημεία

  • Σωστή ιδέα, αλλά το πρόβλημα είναι τα εισαγόμενα και όχι τα ελληνικά:Η ιχνηλάτηση αποδίδει μόνο αν συνοδευτεί από ενισχυμένους ελέγχους, διαλειτουργικότητα, κυρώσεις και πραγματική επιβολή. Αλλιώς κινδυνεύει να γίνει “ωραίο barcode” χωρίς πραγματική καταπολέμηση ελληνοποιήσεων.

5 βότανα που βοηθούν στην πρόληψη κατά των ιών

Από τα αρχαία χρόνια, τα βότανα χρησιμοποιούνταν ως φυσικές θεραπείες για διάφορες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των ιών. Λόγω της υψηλής τους συγκέντρωσης σε ισχυρές φυτικές ουσίες, πολλά βότανα βοηθούν στην πρόληψη από τέτοιου είδους μολύνσεις.

Ρίγανη

Η ρίγανη είναι ένα δημοφιλές μπαχαρικό – βότανο γνωστό για τις εντυπωσιακές φαρμακευτικές του ιδιότητες. Τα συστατικά του που περιλαμβάνουν την καρβακρόλη προσφέρουν αντιικές ιδιότητες. Σε έρευνα, τόσο το έλαιο ρίγανης, όσο και η απομονωμένη ουσία της καρβακρόλης μείωσαν τη δραστηριότητα του ιού MNV μέσα σε 15 λεπτά έκθεσης.

Ο ιός αυτός είναι εξαιρετικά μεταδοτικός και η κύρια αιτία της γρίπης που σχετίζεται με το στομάχι. Το έλαιο ρίγανης και η καρβακρόλη έχει επίσης αποδειχθεί ότι αποτελεσματικά ενάντια σε ένα είδος έρπη και σε ένα μικρόβιο που σχετίζεται με την διάρροια στα βρέφη και στα παιδιά, αλλά στον RSV, που αφορά αναπνευστικές λοιμώξεις.

Φασκόμηλο

Το φασκόμηλο είναι ένα αρωματικό βότανο. Οι αντιικές του ιδιότητες οφείλονται κυρίως στα συστατικά του που ονομάζονται safficinolide και sage one και βρίσκονται στα φύλλα και στο κοτσάνι του φυτού. Ωστόσο, οι ιδιότητες αυτές δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί ερευνητικά. Ωστόσο, έχει αποδειχθεί ότι καταπολεμά τους ιούς HSV-1 και Indiana vesiculovirus, που μολύνει ζώα όπως άλογα, αγελάδες και χοίρους.

Μάραθο

Το μάραθο ήταν γνωστό στην αρχαία Ελλάδα, στην Κίνα, στην Αίγυπτο και την Ινδία. Κατά την ελληνική μυθολογία, η γνώση που προερχόταν από τους θεούς του Ολύμπου, έφτανε στους ανθρώπους μέσα σε ένα βολβό μάραθου που περιείχε ένα πυρωμένο κάρβουνο.

Οι αρχαίοι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν ευρέως για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Έρευνα σε εργαστηριακό περιβάλλον έδειξε ότι το εκχύλισμά του είχε ισχυρές αντιικές επιδράσεις κατά ιών του έρπη και της παραγρίπης τύπου 3 που προκαλεί αναπνευστικές λοιμώξεις.

Σκόρδο

Σε μια έρευνα 23 ενηλίκων με εξανθήματα που προκλήθηκαν από HPV, η εφαρμογή εκχυλίσματος σκόρδου στις μολυσμένες περιοχές δύο φορές την ημέρα εξαφάνισε τα εξανθήματα μετά από 1-2 εβδομάδες. Άλλες εργαστηριακές έρευνες σημειώνουν ότι το σκόρδο μπορεί να έχει αντιική δραστηριότητα κατά της γρίπης Α και Β και της πνευμονίας. Ωστόσο, δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες συσχετίσεις. Το βέβαιο είναι ότι το σκόρδο ενισχύει την απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος κι έτσι βοηθά στην πρόληψη.

Δεντρολίβανο

Το δεντρολίβανο χρησιμοποιείται στη μαγειρική, αλλά έχει και φαρμακευτικές ιδιότητες λόγω των πολυάριθμων φυτικών της συστατικών, όπως του ολεανολικού οξέος. Το ολεανολικό οξύ έχει αποδειχθεί πως έχει αντιική δράση ενάντια στον ιό του έρπη, στη γρίπη και στην ηπατίτιδα σε ζώα. Επιπροσθέτως, το εκχύλισμά του αποδεικνύεται ακόμα πιο αποτελεσματικό, καθώς έχει συμπυκνωμένες ποσότητες των δραστικών του ουσιών.

Πηγή

 
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Για να σας εξασφαλίσουμε μια εξατομικευμένη εμπειρία στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθετε περισσότερα...

Το κατάλαβα

COOKIES
Η imathiotikigi.gr μπορεί να χρησιμοποιεί cookies για την αναγνώριση του επισκέπτη - χρήστη ορισμένων υπηρεσιών και σελίδων. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο κάθε επισκέπτη - χρήστη και δεν λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον υπολογιστή του. Χρησιμοποιούνται μόνο για τη διευκόλυνση πρόσβασης του επισκέπτη - χρήστη σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της imathiotikigi.gr και για στατιστικούς λόγους προκειμένου να καθορίζονται οι περιοχές στις οποίες οι υπηρεσίες της ιστοσελίδας μας είναι χρήσιμες ή δημοφιλείς ή για λόγους marketing. Ο επισκέπτης - χρήστης μπορεί να ρυθμίσει το διακομιστή (browser) του κατά τέτοιο τρόπο ώστε είτε να τον προειδοποιεί για τη χρήση των cookies σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της ιστοσελίδας, είτε να μην επιτρέπει την αποδοχή της χρήσης cookies σε καμία περίπτωση. Σε περίπτωση που ο επισκέπτης - χρήστης των συγκεκριμένων υπηρεσιών και σελίδων της imthiotikigi.gr δεν επιθυμεί την χρήση cookies για την αναγνώριση του δεν μπορεί να έχει περαιτέρω πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.