Συγκροτείται Διυπουργική Επιτροπή Κρατικών Ενισχύσεων
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Οικονομία
«Το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά από σχετική εισήγηση του Υπουργού Οικονομικών, προχώρησε στη συγκρότηση Διυπουργικής Επιτροπής Κρατικών Ενισχύσεων.
Η Επιτροπή συγκροτείται από τους Υπουργούς Οικονομικών, Εξωτερικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υποδομών και Μεταφορών και τους εκάστοτε αρμόδιους Υπουργούς, θέματα των οποίων θα εισάγονται προς συζήτηση.
Υπενθυμίζεται ότι η συγκρότηση της Διυπουργικής Επιτροπής προβλέπεται με το Ν. 4152/2013, αλλά ουδέποτε υλοποιήθηκε.
Έργο της Επιτροπής είναι η διερεύνηση και επίλυση θεμάτων κρατικών ενισχύσεων που έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομική δραστηριότητα της χώρας, καθώς και θεμάτων που αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Προσδοκάται ότι η αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων θα βοηθήσει στην τόνωση του θετικού επενδυτικού κλίματος, στην αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης με τους αρμόδιους ελεγκτικούς Ευρωπαϊκούς φορείς και στην ενίσχυση της αξιοπιστίας της χώρας».
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Τραγωδία: Νεκρός αγρότης μετά από ανατροπή γεωργικού μηχανήματος στην Κίσσαμο Χανίων
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 18 Μαΐου έως 22 Μαΐου
- Βιολογική παραγωγή: Υψηλά ποσοστά μη συμμόρφωσης σε ελέγχους για μελισσοκομία και κτηνοτροφία
- Στη Λέσβο ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ Σπ. Μάμαλης και κλιμάκιο του Οργανισμού για συντονισμό της επιχείρησης αντιμετώπισης του αφθώδους πυρετού
- Μαργαρίτης Σχοινάς: «Η ελληνική υδατοκαλλιέργεια είναι ένας εθνικός πρωταθλητής και μπορεί να αποτελέσει πυλώνα της νέας παραγωγικής Ελλάδας»











