Επιδοτήσεις Δεκεμβρίου για τους οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας και τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ)
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Οικονομία
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει, σήμερα, Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2024, το ύψος της έκτακτης στήριξης στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που αφορά σε καταναλώσεις του Δεκεμβρίου.
Συγκεκριμένα, οι ενισχύσεις για την ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, διαμορφώνονται ως εξής:
- Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500kWh, η ενίσχυση διαμορφώνεται σε 15 €/MWh ή 1,5 λεπτό/kWh. Η κατηγορία αυτή καταλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.
Σημειώνεται πως οι ενισχύσεις αφορούν σε καταναλωτές, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας.
- Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η ενίσχυση ανέρχεται σε 35 €/MWh ή 3,5 λεπτά/kWh για το σύνολο της κατανάλωσης.
Το συνολικό κόστος της ενίσχυσης για το Δεκέμβριο ανέρχεται σε 20,5 εκατ. ευρώ και καλύπτεται από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης.
Επισημαίνεται ότι η μεσοσταθμική τιμή του «πράσινου τιμολογίου» για τους 3 μεγαλύτερους προμηθευτές σε μερίδιο αγοράς στη Χαμηλή Τάση (άνω του 80% της οικιακής κατανάλωσης), συμπεριλαμβανομένης της επιδότησης Δεκεμβρίου, ανέρχεται σε 141,7 €/MWh ή 14,17 λεπτά/kWh.
Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζεται πως οι τιμές του ρεύματος για τον οικιακό καταναλωτή το 2024 είναι χαμηλότερες σε σχέση με το 2023 (παρατίθεται σχετικό γράφημα).
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Τάσος Μπαρτζώκας: Ίδρυση Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων στην Ημαθία ζήτησε από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
- Ανακοίνωση Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Περιφέρειας Κ.Μακεδονίας για το πρόγραμμα ενεργητικής επιτήρησης – αξιολόγησης των εμβολιασμών κατά της Λύσσας
- Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές από την χαλαζόπτωση με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας
- ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο: Αστοχίες και λάθη στις πληρωμές επιδοτήσεων καταγγέλλει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας
- Έκτακτες Εξετάσεις Πληροφορικής – Προετοιμαστείτε για το 2ο Στάδιο του Διαγωνισμού ΑΣΕΠ 1Γ/2025