Επιδοτήσεις Δεκεμβρίου για τους οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας και τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ)
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Οικονομία
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει, σήμερα, Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2024, το ύψος της έκτακτης στήριξης στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που αφορά σε καταναλώσεις του Δεκεμβρίου.
Συγκεκριμένα, οι ενισχύσεις για την ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, διαμορφώνονται ως εξής:
- Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500kWh, η ενίσχυση διαμορφώνεται σε 15 €/MWh ή 1,5 λεπτό/kWh. Η κατηγορία αυτή καταλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.
Σημειώνεται πως οι ενισχύσεις αφορούν σε καταναλωτές, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας.
- Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η ενίσχυση ανέρχεται σε 35 €/MWh ή 3,5 λεπτά/kWh για το σύνολο της κατανάλωσης.
Το συνολικό κόστος της ενίσχυσης για το Δεκέμβριο ανέρχεται σε 20,5 εκατ. ευρώ και καλύπτεται από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης.
Επισημαίνεται ότι η μεσοσταθμική τιμή του «πράσινου τιμολογίου» για τους 3 μεγαλύτερους προμηθευτές σε μερίδιο αγοράς στη Χαμηλή Τάση (άνω του 80% της οικιακής κατανάλωσης), συμπεριλαμβανομένης της επιδότησης Δεκεμβρίου, ανέρχεται σε 141,7 €/MWh ή 14,17 λεπτά/kWh.
Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζεται πως οι τιμές του ρεύματος για τον οικιακό καταναλωτή το 2024 είναι χαμηλότερες σε σχέση με το 2023 (παρατίθεται σχετικό γράφημα).
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ο Τάσος Μπαρτζώκας στη σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Ημαθίας για τη διάθεση αρδευτικού νερού
- Κινητοποίηση αγροτών στο κέντρο της Βέροιας - Ποια τα αιτήματα που κατέθεσαν
- Έφυγε από τη ζωή ο Τάκης Πεβερέτος, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ)
- Διαχείριση καλλιεργειών, επιπτώσεις αυξημένων θερμοκρασιών και μικροοργανισμοί
- Τα νέα αστέρια που θα "λάμψουν" στο Μουντιάλ Συλλόγων 2025