Παρατείνεται, για δύο μήνες ακόμα, η καταβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης, ΦΠΑ και λοιπών επιβαρύνσεων για τα αλκοολούχα
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Οικονομία
Με νομοθετική ρύθμιση, που θα κατατεθεί άμεσα, παρατείνεται έως τις 26 Μαρτίου 2021, η υποχρέωση καταβολής του ειδικού φόρου κατανάλωσης, του ΦΠΑ και των λοιπών επιβαρύνσεων που αναλογούν σε αλκοολούχα προϊόντα.
Η Κυβέρνηση, έχοντας απόλυτη συναίσθηση των δυσκολιών που βιώνουν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες, θεσπίζει δίμηνη παράταση καταβολής των φορολογικών επιβαρύνσεων των αλκοολούχων προϊόντων, οι οποίες βεβαιώνονται στα τελωνεία έως τις 25 Ιανουαρίου 2021.
Η σχετική νομοθετική διάταξη, την οποία έχει ήδη επεξεργαστεί το Υπουργείο Οικονομικών, θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή και αφορά στη δίμηνη παράταση της καταβολής του ειδικού φόρου κατανάλωσης, του ΦΠΑ και των λοιπών επιβαρύνσεων που αναλογούν σε αλκοολούχα ποτά και άλλα αλκοολούχα προϊόντα τα οποία εξήλθαν από φορολογικές αποθήκες κατά τον μήνα Δεκέμβριο 2020.
Είναι ένα μέτρο που στοχεύει στη διευκόλυνση των επιχειρήσεων του κλάδου.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Αγροτικά νέα: Ποιες πληρωμές θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
- Για τα προβλήματα με την επιστροφή ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου η ΕΘΕΑΣ ζήτησε να γίνει μια κοινή σύσκεψη με το Υπ. Οικονομικών
- Ο Ολυμπιακός χωρίς Γκαρθία και Έσε απέναντι στην Κηφισιά
- Αγρότες Κρήτης στη συνάντηση με Χατζηδάκη-Τσιάρα: Μας είπαν ότι θα προσπαθήσουν έως τέλη Νοέμβρη να πληρώσουν τη βασική ενίσχυση
- Τάσος Μπαρτζώκας: Η νέα φορολογική μεταρρύθμιση αποκαθιστά την ισότητα και ενισχύει την κοινωνική συνοχή. Οι δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γίνονται πράξη











