Στην ενδοχώρα μεταφέρονται το ερχόμενο Σάββατο 1.500 αιτούντες άσυλο από το ΚΥΤ της Μόριας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κοινωνία
Περίπου 1.500 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο αναμένεται να μετακινηθούν το ερχόμενο Σαββάτο από το ΚΥΤ της Μόριας στην ενδοχώρα. Η μετακίνηση θα γίνει με ειδικά ναυλωμένο πλοίο, και εντάσσεται στην προσπάθεια που καταβάλλει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, για την αποσυμφόρηση των καταυλισμών στα νησιά από ευάλωτες στις επιπτώσεις από την πανδημία του κορονοϊού περιπτώσεις.
Συνολικά από τα πέντε ΚΥΤ των νησιών έχει σχεδιασθεί η μετακίνηση σε σκάφη ναυλωμένα από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες 2.380 άτομα από τα οποία, σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργού Νότη Μηταράκη στο δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη, τα πρώτα 1500 θα φύγουν από τη Μόρια.
Ας σημειωθεί ότι άλλα 100 άτομα από ευάλωτες κατηγορίες μεταφέρθηκαν από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες σε δομές φιλοξενίας που νοικιάστηκαν στη Θερμή και στη Βαρειά της Μυτιλήνης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ξεκινούν σήμερα πληρωμές ύψους 53.688.748,03 ευρώ - Ποιοι οι δικαιούχοι
- Εβδομαδιαίο πρόγραμμα επεμβάσεων για καταπολέμηση κουνουπιών στο Δήμο Βεροίας
- Ξεκίνησαν οι αιτήσεις αποζημιώσεων στην Πρέβεζα
- ΑΚΚΕΛ: Η ευλογιά των αιγοπροβάτων απειλεί την Ελασσόνα - Το κράτος απών, το ΑΚΚΕΛ παρών στην διεκδίκηση λογικών λύσεων
- Ψηφιακή καταγραφή ζημιών και επιτάχυνση αυτοψιών από τη Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ. στην Αχαΐα