Χίος: Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες στο μέτωπο της φωτιάς
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κοινωνία
Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες στο μέτωπο της φωτιάς στη Χίο με τον δήμαρχο του νησιού Γιάννη Μαλαφή να δηλώνει «συνεχίζουμε να δίνουμε τον αγώνα. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ύφεση του μετώπου. Ακόμα τα πράγματα είναι δύσκολα».
Η προσπάθεια αυτή την ώρα, απόγευμα Τρίτης 24 Ιουνίου, επικεντρώνεται από Άγιο Γιώργη προς Βέσσα-Λιθί. Στόχος, με τη βοήθεια των ισχυρών επίγειων δυνάμεων αλλά και αεροσκαφών και ελικοπτέρων και μέχρι να πέσει η νύχτα, να περιοριστούν οι εστίες και να μπορέσει να ελεγχθεί η πυρκαγιά, που σύμφωνα με τους πρώτους πρόχειρους υπολογισμούς, έχει κατακάψει πάνω από 65.000 στρέμματα.
Μετά τη 1 το μεσημέρι το μεγαλύτερο μέτωπο ήταν στο Άγιο Γιώργη περιοχή Καμπή, ενώ στις 5 το απόγευμα, οι δυνάμεις επιχειρούσαν στο τμήμα Φα προς Αυγώνυμα και σε εστίες που αναζωπυρώνονται σε Βέσσα-Λιθί.
Στο Λιθί σήμερα το πρωί η κατάσταση ήταν δραματική, όπως την περιέγραψε ο πρόεδρος της κοινότητας Νεκτάριος Καβακάκης. Όπως είπε, η φωτιά έφτασε στον παραλιακό οικισμό και χρειάστηκε να φύγουν από ξενοδοχείο της περιοχής οι τουρίστες. «Υπάρχουν ζημιές και στο Λιθί σε μαστιχοκαλλιέργειες, ενώ κάηκαν και δύο λυόμενα οικήματα πάνω από την παραλία», σημείωσε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Κώστας Τσιάρας: Τα μπλόκα δυσχεραίνουν την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών, εμποδίζουν την πρόσβαση σε χωριά
- Μπαρτζώκας: Αποκατάσταση αδικιών σε βάρος αγροτών λόγω εκκρεμοτήτων στο Κτηματολόγιο και εκτάσεις που εμφανίζονται του Δημοσίου
- Τσιάρας: Απαιτείται υπευθυνότητα για να σταματήσει η ταλαιπωρία της κοινωνίας - Στήριξη και στην παραγωγή της μηδικής
- ΥΠΑΑΤ: Πιστώθηκαν 26,9 εκατ. ευρώ σε κτηνοτρόφους για απώλεια εισοδήματος εξαιτίας της ευλογιάς και της πανώλης
- Λάκης Βασιλειάδης: «Πρωτοβουλία του ΥπΑΑΤ για την αποκατάσταση αδικιών σε βάρος γεωργών λόγω εκκρεμοτήτων στο Κτηματολόγιο»











