Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση και πορεία για τον ένα χρόνο από τα Τέμπη
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κοινωνία
Φοιτητικοί σύλλογοι, συνδικάτα, φορείς και συλλογικότητες, συμμετείχαν σε συγκέντρωση και πορεία που έγινε το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη για τον ένα χρόνο από το δυστύχημα στα Τέμπη, με αίτημα να αποδοθούν ευθύνες. Η πορεία ξεκίνησε από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό και στην κορυφή της ήταν πανό των Εργαζομένων στο Σιδηρόδρομο , καθώς πανό με τη φωτογραφία της 31χρονης Σοφίας-Ειρήνης Ταχμαζίδου, που έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα. Οι διαδηλωτές διέσχισαν την οδό Μοναστηρίου με κατεύθυνση ανατολικά, πέρασαν από το Διοικητήριο και κατέληξαν στο Άγαλμα του Βενιζέλου.
Στη συγκέντρωση στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό μίλησαν, η επιζήσασα του δυστυχήματος Εύη Τσάπαρη και ο εκπρόσωπος των σιδηροδρομικών Θοδωρής Βαρυδάκης. Στη μνήμη των 57 θυμάτων πολίτες άφησαν μέσα και έξω από τον Σταθμό λουλούδια, σημειώματα και κεράκια.
Κατά τα επεισόδια που έγιναν νωρίτερα το μεσημέρι, μετά την πρωινή απεργιακή πορεία έγιναν τέσσερις προσαγωγές από τις οποίες οι τρεις- όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία- μετατράπηκαν σε συλλήψεις.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- «Γεωργία με Ευφυΐα»: για Οικολογική Φυτοπροστασία στις καλλιέργειες
- Λάκης Βασιλειάδης: Ξεκινάνε οι εργασίες για την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΕΥΑΘ & Δήμου Πέλλας για την επίλυση του αρδευτικού προβλήματος στην Αραβησσό
- Γεωργικές προειδοποιήσεις για τη Μηλιά
- Ο Ανδρέας Οβεζίκ αύριο στην "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ" WEB TV
- Χρ. Κέλλας στους δημάρχους Αργοσαρωνικού: «Ίδρυση ΠΟΑΥ με σεβασμό στην τοπική κοινωνία»