ΑΑΔΕ: Το φορτίο με ανανά έκρυβε κοκαΐνη 14,4 εκατ. ευρώ
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κοινωνία
Ακόμα μία σημαντική ποσότητα κοκαΐνης εντόπισαν και κατάσχεσαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Οι ελεγκτές αξιοποίησαν το ειδικό λογισμικό ανάλυσης κινδύνου και στόχευσαν για έλεγχο κοντέινερ, στο λιμάνι του Πειραιά, που προερχόταν από την Κόστα Ρίκα και είχε τελικό προορισμό τη Γεωργία.
Το φορτίο, που είχε δηλωθεί, ήταν κιβώτια με ανανά.
Οι άνδρες της Δίωξης Λαθρεμπορίου χρησιμοποίησαν το ειδικό μηχάνημα Χ-RAY και, μαζί με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο - ανιχνευτή ναρκωτικών ουσιών, Iris, βρήκαν ότι, ανάμεσα στα φρούτα, ήταν κρυμμένα 419,2 κιλά κοκαΐνης, αξίας 14,4 εκατομμυρίων ευρώ, σε 297 ειδικά τοποθετημένες συσκευασίες.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν και υπάλληλοι της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.
Για την υπόθεση ενημερώθηκαν οι Εισαγγελικές Αρχές.
H προανάκριση για τον εντοπισμό των εμπλεκόμενων προσώπων διενεργείται από το Γ΄Τελωνείο Πειραιά.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΕΛΣΤΑΤ: Αποτελέσματα του 9ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού στη Στατιστική | Αγροτικά νέα IMATHIOTIKIGI.GR
- Κινόα: Ποιες οι πιο σημαντικές καλλιεργητικές πρακτικές και απαιτήσεις της καλλιέργειας
- Ευρώπη: Οι κορυφαίοι μισθοί παικτών-προπονητών στα τοπ-5 πρωταθλήματα
- Αγροτικά νέα και ειδήσεις IMATHIOTIKIGI.GR - Ελαιοκομικό Μητρώο: Τι ισχύει για τις δηλώσεις συγκομιδής
- Τη δρομολόγηση σημαντικών έργων υποδομών και αγροτικής ανάπτυξης για τον Δήμο Βέροιας ζήτησε ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης από κοινού με τον Δήμαρχο Βέροιας











