Ανακοίνωση Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» για την επίθεση στην εγκυμονούσα εργαζόμενη στη Λάρισα
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κοινωνία
Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» καταγγέλλει τον εργοδότη - συνιδιοκτήτη των Sicily Cafe στη Λάρισα για την επίθεση βιαιοπραγίας και εξύβρισης σε βάρος εγκυμονούσας εργαζόμενης – μέλους μας.
Η εργαζόμενη με τη συνδρομή του Συλλόγου μας και της ΓΣΕΕ στις 28.3.2022 βρέθηκε στην Επιθεώρηση Εργασίας Λάρισας, κατόπιν αιτήματός για διενέργεια εργατικής διαφοράς για μισθολογικές οφειλές του μηνός Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2022, μη καταβολής αποδοχών μη ληφθείσας αδείας 2021, του επιδόματος αδείας 2021, του Δώρου Χριστουγέννων 2021. Επίσης η εργαζόμενη, από τις 21.2.2022, είχε ζητήσει από την επιχείρηση να λάβει κάθε δυνατό μέτρο για την προστασία τόσο τη δική της όσο και του εμβρύου που κυοφορεί διότι ενώ είχε γνωστοποιήσει την εγκυμοσύνη της υποχρεωνόταν στη μεταφορά φορτίων και αντικειμένων βάρους.
Ο εκπρόσωπος του εργοδότη δεσμεύθηκε ενώπιον της Επιθεώρησης Εργασίας και των συνδικαλιστικών εκπροσώπων για την ολοσχερή εξόφληση κάθε μισθολογικής οφειλής και για τη λήψη μέτρων προστασίας της εργαζόμενης και του εμβρύου. Δυστυχώς όμως ο ένας εκ των δύο συνιδιοκτητών είχε άλλες προθέσεις. Το βράδυ της 4ης Μάϊου επισκέφθηκε το κατάστημα που εργαζόταν η εργαζόμενη και αφού την εξύβρισε εν συνεχεία βιαιοπράγησε σε βάρος της, τραβώντας και απωθώντας την εκτός καταστήματος.
Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι καταδικαστέες και πρέπει να τύχουν της άμεσης παρέμβασης της Ελληνικής Δικαιοσύνης και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.
Η εργαζόμενη δεν είναι μόνη απέναντι στο πρόβλημα. Η «ΕΝΩΣΗ» ήδη παράσχει τη μέγιστη συνδικαλιστική και νομική υποστήριξη στο θύμα του «νταή» συνιδιοκτήτη, ο οποίος και θα λογοδοτήσει για την πράξη του.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ξεκίνησε η συγκομιδή συμπύρηνου ροδάκινου - Τουλάχιστον 0.50 ευρώ / κιλό ζητούν οι παραγωγοί
- Λάκης Βασιλειάδης : Πρέπει να βρούμε λύσεις για την ασθένεια των πυρηνόκαρπων και για τον παγετό
- Θ. Τζάκρη - Ερώτηση στη Βουλή για να δοθούν προκαταβολές στους αγρότες της Πέλλας και της Ημαθίας που επλήγησαν από τους ανοιξιάτικους παγετούς του Μαρτίου
- Στάχτη 100 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης άφησε η φωτιά στο Νιοχώρι στη Μεσσηνία
- Π. Μαρινάκης: Δεν θα πληρώσουν οι πολίτες τον λογαριασμό από τις παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις