Στην ομάδα εργασίας της Γραμματείας Αγροτικών φορέων της ΝΔ συμμετείχε ο Μάκης Δημητριάδης
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κοινωνία
Στην ομάδα εργασίας της Γραμματείας Αγροτικών φορέων της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχε ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ ΝΔ Σκύδρας και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, κ. Μάκης Δημητριάδης.

Ακολουθεί η ανάρτηση του κ. Δημητριάδη:
Συμμετείχα χθες στην ομάδα εργασίας της Γραμματείας Αγροτικών φορέων της Νέας Δημοκρατίας με κεντρικό θέμα την σύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό.
Αντικείμενο των εργασιών της ομάδας η οποία ξεκινάει τη δραστηριότητα της, είναι η μελέτη, ο στρατηγικός σχεδιασμός και ο προσδιορισμός δράσεων, μέσα από τις οποίες θα γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η σύνδεση του τουρισμού με την αγροτική παραγωγή και την μεταποίηση. Ωφέλεια θα υπάρξει για όλους, αφού θα βελτιωθεί η δυνατότητα για την διάθεση των αγροτικών προϊόντων αλλά και θα αναβαθμιστεί το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν.
Ο τουρισμός ακόμη και στην εποχή της κρίσης υπήρξε από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης με σημαντική συμβολή στην αγορά εργασίας.
Διαγράφεται η ανάγκη εμπλουτισμού του κλασσικού προϊόντος Ήλιος και Θάλασσα με υπηρεσίες. Μεταξύ αυτών των υπηρεσιών η ανάπτυξη της τοπικής γαστρονομίας καταλαμβάνει δεσπόζουσα θέση. Για να επιτευχθεί πρέπει να συνεργαστούν οι επιχειρήσεις του τουρισμού με τους αγρότες και μεταποιητές των τοπικών προϊόντων.
Ο τουρισμός μπορεί να γίνει ο βασικός πυλώνας ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και η σύνδεση του με την τοπική γαστρονομία και τον πολιτισμό, θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν και την ταξιδιωτική εμπειρία, και θα ενισχύσει την εικόνα ως τουριστικό προορισμό.
Αν ο αγροτικός τομέας συνεργαστεί με τον τουρισμό μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης μπορεί να έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα.
Ο τουρισμός λειτουργώντας σε συνέργεια με πρωτογενή και δευτερογενή τομέα μπορεί να φέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην οικονομία.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Βορίδης για την επίθεση που δέχτηκε: "Δυστυχώς, έχουμε δρόμο ακόμα μέχρι να ξεριζώσουμε την ακροαριστερή βία"
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλες δύο προφυλακίσεις - Στους οκτώ οι προσωρινά κρατούμενοι
- Επικίνδυνο συμβάν χτες τα ξημερώματα στην Καστοριά: Αλέτρι "ξεκόλλησε" από το τρακτέρ και βρέθηκε στο οδόστρωμα
- Super League: Αμφίρροπες αναμετρήσεις στο «πρώτο πιάτο»
- 10 λόγοι για να αγοράσεις ένα T7 Long Wheelbase με PLM Intelligence











