Την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κοινωνία
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε, όπως ήταν αναμενόμενο, την παραπομπή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη στη Γερουσία με την κατηγορία της υποκίνησης στάσης, ακριβώς μία εβδομάδα μετά την εισβολή των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι.
Με ψήφους 232 υπέρ έναντι 197 κατά, ο Τραμπ γίνεται ο πρώτος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ που παραπέμπεται δύο φορές. Δέκα Ρεπουμπλικάνοι ψήφισαν υπέρ της παραπομπής.
Μοιάζει πάντως απίθανο η παραπομπή αυτή σε δίκη στη Γερουσία να οδηγήσει στην καθαίρεση του Τραμπ προτού να λήξει η θητεία του Ρεπουμπλικάνου προέδρου. Ο Δημοκρατικός, εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πρόκειται να ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου.
Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, απέρριψε τις εκκλήσεις των Δημοκρατικών να συγκαλέσει εκτάκτως το Σώμα για να ξεκινήσει αμέσως η δίκη. Στην περίπτωση που ο Τραμπ καταδικαστεί για υποκίνηση στάσης, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο η Γερουσία να του απαγορεύσει να διεκδικήσει ξανά οποιοδήποτε αξίωμα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη σύσταση προανακριτικής προσανατολίζεται η αντιπολίτευση
- Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Επιμελητήριο Πέλλας και ΕΘΕΑΣ: «Να βρούμε επιτέλους ουσιαστικές λύσεις που θα βοηθήσουν τον αγροτικό κόσμο»
- Κορινθιακή σταφίδα: Ενθαρρυντικές ενδείξεις για την εφετινή παραγωγή
- Βροχοπτώσεις, Παραμορφωμένα, Προκαταβολές για παγετούς - Τοποθέτηση Μπαρτζώκα στη σύσκεψη στη Βέροια (Βίντεο)
- Ευρεία συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ με Εκπροσώπους των ΚΥΔ – Σύσταση Επιτροπής Εκπροσώπησης