Τίτλοι:

Χρήστος Βοργιάδης

Χρήστος Βοργιάδης

URL Ιστότοπου:

Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ημαθίας: Ο ιδρώτας μας δεν παραδίδεται χωρίς τιμή

ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ: Ο ιδρώτας μας δεν παραδίδεται χωρίς τιμή

Ξεκίνησε η συγκομιδή των πρώιμων ποικιλιών συμπύρηνου ροδάκινου και χιλιάδες παραγωγοί μπαίνουν στα χωράφια γνωρίζοντας μόνο ένα πράγμα: πόσο τους κόστισε η παραγωγή. Εκείνο που εξακολουθούν να μην γνωρίζουν είναι πόσο θα πληρωθούν για τον κόπο τους.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνουν κάθε χρόνο οι βιοπαλαιστές ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας. Μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να θεωρείται φυσιολογική.

Έναν ολόκληρο χρόνο δουλεύουμε για να κρατήσουμε ζωντανές τις καλλιέργειές μας. Από το κλάδεμα και το αραίωμα μέχρι τη συγκομιδή, πληρώνουμε από την τσέπη μας πανάκριβα το πετρέλαιο, το αγροτικό ρεύμα, τα λιπάσματα, τα φυτοπροστατευτικά, την άρδευση και τα εργατικά. Ταυτόχρονα, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις ζημιές από τους παραμορφωμένους καρπούς, τις ξερές βέργες, τις χαλαζοπτώσεις και τις καιρικές μεταβολές.

Και όταν έρχεται η ώρα να πληρωθεί ο κόπος μας, μας ζητούν να παραδώσουμε την παραγωγή μας χωρίς να γνωρίζουμε την τιμή.

Ποιος εργαζόμενος θα δεχόταν να δουλέψει χωρίς να γνωρίζει τον μισθό του; Ποιος επαγγελματίας θα παρέδιδε το προϊόν του χωρίς να γνωρίζει πόσο θα πληρωθεί;

Μόνο στον βιοπαλαιστή αγρότη επιβάλλεται αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.

Οι βιομηχανίες γνωρίζουν πολύ καλά τις ανάγκες τους, γνωρίζουν τις ποσότητες που χρειάζονται και γνωρίζουν το πραγματικό κόστος παραγωγής. Παρ' όλα αυτά επιλέγουν να κρατούν τους παραγωγούς σε καθεστώς αβεβαιότητας, ώστε να διαμορφώνουν τους όρους αγοράς προς όφελός τους.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση συνεχίζει να αφήνει απροστάτευτους τους βιοπαλαιστές αγρότες. Δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής, δεν δίνει λύσεις στα προβλήματα με τους παραμορφωμένους καρπούς και τις ξερές βέργες, ενώ διατηρεί έναν αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ που δεν καλύπτει το σύνολο των ζημιών και δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της παραγωγής.

Δεν ανεχόμαστε να θεωρείται φυσιολογικό ο παραγωγός να δουλεύει έναν ολόκληρο χρόνο χωρίς να γνωρίζει αν θα μπορέσει να πληρώσει τα χρέη του, να ζήσει την οικογένειά του και να ξανακαλλιεργήσει την επόμενη χρονιά.

Δεν μπορεί να υπάρχει μέλλον για την ελληνική δενδροκαλλιέργεια όταν αυτοί που παράγουν τον πλούτο οδηγούνται χρόνο με τον χρόνο στην οικονομική ασφυξία.

Απαιτούμε:

  • Να ανακοινωθεί άμεσα η τιμή του συμπύρηνου ροδάκινου πριν από οποιαδήποτε παράδοση προϊόντος.
  • Τιμή που να καλύπτει το πραγματικό κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζει αξιοπρεπές εισόδημα.
  • Άμεση καταγραφή και πλήρη αποζημίωση των ζημιών από τους παραμορφωμένους καρπούς, τις ξερές βέργες, τις χαλαζοπτώσεις και κάθε άλλη αιτία απώλειας παραγωγής.
  • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το φυτικό κεφάλαιο.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, φθηνό αγροτικό ρεύμα, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και ουσιαστικά μέτρα στήριξης της παραγωγής.

Καλούμε όλους τους ροδακινοπαραγωγούς να μη συμβιβαστούν με αυτή την κατάσταση. Να δυναμώσουν τους Αγροτικούς Συλλόγους και την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ημαθίας.

Η πείρα έχει αποδείξει ότι τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Ό,τι κατακτήσαμε το πετύχαμε με την οργάνωση, την ενότητα και τον συλλογικό αγώνα. Μόνο αυτός ο δρόμος μπορεί να φέρει αποτελέσματα και να υπερασπιστεί το εισόδημα και την επιβίωσή μας.

Όταν ο αγρότης δεν μπορεί να ζήσει από τη δουλειά του, δεν κινδυνεύει μόνο το εισόδημά του. Κινδυνεύει η παραγωγή, ερημώνουν τα χωριά μας και υπονομεύεται το μέλλον της ελληνικής υπαίθρου.

Δεν θα το επιτρέψουμε.

Ο ιδρώτας μας δεν είναι για παζάρια.

Απαιτούμε να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον κόπο μας.

Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ημαθίας

ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ η ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ; Άρθρο του Δημήτριου Κοτσόργιου

ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ η ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ;

Γράφει ο Δημητριος Κοτσόργιος *

Όσο και αν καποιοι το επιθυμούν η Ιστορια δεν διαγράφεται , δεν ξαναγράφεται και κυρίως δεν παραγράφεται επειδή πέρασαν μερικά χρόνια από την μεγαλύτερη ΠΡΟΔΟΣΙΑ  του Ελληνικού λάου όταν το 61,33% του  Ελληνικού λάου ψήφισε ΟΧΙ στο σχέδιο συμφωνίας με του διεθνείς τοκογλύφους   οι ντόπιοι υπάλληλοι τους και ο Τσίπρας αυθαίρετα το μετέτρεψε σε ΝΑΙ   ξεπλένοντας μάλιστα την τρόικα και τους εκβιαστές της ΕΚΤ και του ΔΝΤ   μετονομάζοντας από ΤΡΟΙΚΑ   σε ΘΕΣΜΟΥΣ, αγνοώντας προκλητικά την άνοια του θεσμού .

Επιστρέφει σήμερα ο κ Τσίπρας στο πολίτικο προσκήνιο ζητώντας, άμεσα και με περίσσιο θράσος μια δεύτερη ευκαιρία.

Όμως πριν ζητήσει ξανά την εμπιστοσύνη του ελληνικού λάου, όφειλε να απαντήσει σε ένα απλό ερώτημα.

Τι απέγινε το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης;

Που πήγαν οι δεσμεύσεις για κατάργηση των μνημονίων ;

Που πήγε η υπόσχεση για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ ;

Που πήγε η δέσμευση για αποκατάσταση των αδικιών ;

Που πήγε η διακήρυξη ότι η Ελλάδα δεν εκβιάζεται και δεν υποκύπτει ;

Που πήγε η διασφάλιση του εθνικού μας πλούτου και της εθνικής μας ανεξαρτησίας ;

Γιατί ο ελληνικός λαός δεν είδε τίποτα από αυτά που του υποσχέθηκε αλλά απεναντίας είδε   το τρίτο μνημόνιο , είδε νέους φόρους , είδε νέες περικοπές, είδε   να χάνονται περιούσιες και σπίτια απλών φτωχών ανθρώπων που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα ;

Απεναντίας ο λαός είδε ένα δημοψήφισμα να μετατρέπεται από κορυφαία έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας σε μια πολιτική κυβίστηση που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη συλλογική μνήμη του λάου αλλά και   στην ιστορία .

Ο Ελληνικός λαός είδε να συμπορεύεται ο Τσίπρας  με την ΝΔ το ΠΑΣΟΚ την ΔΗΜΑΡ   και τους ΑΝΕΛ   στις τρεις ανακεφαλαιώσεις των τραπεζών συμβάλλοντας στην μετατροπή του ιδιωτικού τους χρέους, σε δημόσιο, δίνοντας δώρο στους τραπεζίτες πάνω από 50 δις τα όποια θα μπορούσαν να δοθούν για την ανάκαμψη του παραγωγικού ιστού  της χώρας .

Επειδή όμως δεν έφτανε αυτό για να χορτάσει η απληστία των διεθνών εγκληματιών τοκογλύφων και εκβιαστών τραπεζιτών,   προχώρησε και στην θεσμοθέτηση με τον νόμο 4354 /2015 στην άδεια πώλησης των κόκκινων δάνειων στα funds ανοίγοντας τον δρόμο στην ΝΔ με τον νόμο 4649/2019 το λεγόμενο σχέδιο Ηρακλής να δοθούν κρατικές εγγυήσεις στα πακέτα των τραπεζών καθιστώντας τα έτσι ελκυστικά στους ληστές της περιουσίας του Ελληνικού λάου, ώστε να τα πάρουν κοψοχρονιά , οι λωποδύτες των funds , και όχι οι Έλληνες δανειολήπτες , αφού οι τράπεζες είχαν αποζημιωθεί για την χασούρα τους με την ανακεφαλαιοποιηση .

Η ευθύνη γι αυτή την χασούρα των τραπεζών δεν βαρύνει τους πολίτες, αλλά τις τράπεζες και τους πολιτικούς υπάλληλους τους, που κάποια περίοδο  έδιναν δάνεια για διακοπές, για γιορτές, για ταξίδια κτλ . Με την επιβολή των μνημονίων όμως οι πολίτες μέσα από την φτωχοποίηση που τους έριξαν δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν, με αποτέλεσμα να χάσουν ότι είχαν και δεν είχαν.   Αυτό βεβαία έγινε   με την αποκλειστική ευθύνη των υπάλληλων των τραπεζών που ήταν οι διαχειριστές της εκάστου εξουσίας ανεξαρτήτως χρώματος.

Αυτά που έκανε ο Τσίπρας δεν ήταν πολιτική δικαίωση , ήταν η αποδοχή όλων εκείνων που είχε υποσχεθεί ότι θα ανατρέψει ....

Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα δεν ήταν το μνημόνιο , ήταν ότι κατάρρευσε η εμπιστοσύνη των πολιτών στον πολίτικο λόγο , γιατί όταν ένας πολίτικος υπόσχεται τα πάντα και εφαρμόζει τα αντίθετα, δεν προδίδει μόνο τις εξαγγελίες του , υπονομεύει την ιδία την πιστή των πολιτών στη δημοκρατία.

Αφού εξαπάτησε τόσο προκλητικά και πρόστυχα τον Ελληνικό λαό φτάνοντας στο σημείο, να αλλοιώσει ακόμα και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος , σήμερα επιχειρεί να παρουσιαστεί ως η λύση και εδώ μπαίνει το ερώτημα : Με ποιο ηθικό και πολίτικο δικαίωμα ; με ποια αξιοπιστία  αφού ξεδιάντροπα πρόδωσε τις προσδοκίες του λάου και ιδιαίτερα των νέων παιδιών για μια πραγματικά ελεύθερη και ανεξάρτητη χωρά ;

Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πλέον ότι ανάμεσα στις υποσχέσεις και στις πράξεις του κ Τσίπrα υπήρξε το μεγαλύτερο πολίτικο χάσμα της μεταπολίτευσης.

Ήταν οι ίδιες οι επιλογές του, που τον   διέψευσαν..

Δεν τον υποχρέωσε κάνεις να παρουσιάσει το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ως ένα σχέδιο βέβαιης εφαρμογής και μετά να καθίσεις κότα   μπροστά στην ΤΡΟΙΚΑ που δεν ήταν παρά οι εκπρόσωποι της ΕΚΤ και του ΔΝΤ που το μόνο που θέλουν, είναι να καταστρέψουν την παραγωγική μηχανή της χώρας και να φτωχοποιήσεων τους Έλληνες.

Ήταν δική του επιλογή να εγκαταλείψει τα κινήματα των πολιτών και τον λαό και να ταχθεί με το μέρος των τραπεζών και του διεθνούς χρηματηριακου κεφαλαίου.

Ο Ελληνικός λαός δεν χρειάζεται άλλες υποσχέσεις και κοροϊδίες  , χρειάζεται πολιτικούς που να λένε λιγότερα και να κάνουν περισσότερα , ανθρώπους που να λένε την αλήθεια , που να αναλαμβάνουν την ευθύνη των λόγων τους και των πράξεων τους , και όχι να επιχειρούν να επιστρέψουν σαν να μην συνέβη τίποτα.

Η πολιτική μνήμη κύριε Τσίπρα δεν σβήνει.

Το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θα παραμένει ως το σύμβολο των μεγαλυτέρων υποσχέσεων σου   και η κυβερνητική   πορεία σου,  θα παραμένει στην ιστορία ως το σύμβολο της μεγαλύτερης πολίτικης διάψευση και πολίτικης εξαπάτησης του λάου εκ μέρους σου .

Η εμπιστοσύνη του λάου κύριε Τσίπρα κερδίζεται μια φορά και όταν την προδώσεις, ο λαός σε παίρνει χαμπάρι και αρχίζει η αποδόμηση σου .

Ο Ελληνικός λαός χρειάζεται αλήθειες και μόνο αλήθειες   και η αλήθεια σχετικά με την πολιτική Τσίπρα είναι ότι η μεγαλύτερη πολιτική κρίση αξιοπιστίας της μεταπολίτευσης φέρει τη δική του υπογραφή.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα υπόλοιπα συστημένα κόμματα έχουν λιγότερες ευθύνες, όπως για τις υποκλοπές , για το μπάζωμα των στοιχείων στα Τέμπη , την συγκάλυψη των ευθυνών, για τις απευθείας αναθέσεις μυθικών ποσών , για τον εκφοβισμό και τις απειλές σε πολίτες που τους αμφισβητούν  για την επιδοματική πολιτική που καθιστά ανενεργούς πολιτικά και παραγωγικά τους ανθρώπους , τα επιδόματα πείνας που ουσιαστικά δεν προσφέρουν τίποτα στις πραγματικά ευάλωτες ομάδες , για την υπογεννητικότητα που μαστίζει την χωρά , για την φτωχοποίηση των Ελλήνων, για την απαράδεκτη κατάσταση στην δημόσια υγεία , για το απολυτό έλεγχο της δικαιοσύνης , για την υποτέλεια που είναι εμφανείς πλέον και για χιλιάδες αλλά εγκλήματα κατά πολιτών που δολοφονήθηκαν οδηγούμενοι στην αυτοκτονία από την έναρξη των μνημονίων μέχρι και σήμερα . Έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί φαίνεται ξεκάθαρα, ότι σε βάθος χρόνου, ΝΔ ΠΑΣΟΚ   ΣΥΡΙΖΑ  συμπλέουν στην ιδία κατεύθυνση που είναι η εξυπηρέτηση συμφερόντων κύκλων ξένων προς την Ελλάδα .

Η επιβεβαίωση της συμπόρευσης των συστημένων κόμματων στο να ωθήσουν τους ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ   Έλληνες αγρότες στην απάτη και φυσικά στην εξάρτηση, ξεκίνησε το 2014 επί ΠΑΣΟΚ, το 2015 έως το 2019 με τον Τσίπρα   με τον νόμο   4351/2015   που εμφάνισε όλες τις θαμνώδεις εκτάσεις σαν βοσκότοπους σε όλα τα όρη και τα ψηλά βουνά, για να έχουμε συνεχεία μετά την ΝΔ , με τον γνωστό σε όλους ΟΠΕΚΕΠΕ και όλα αυτά με την δήθεν λογική να μην χαθούν επιδοτήσεις από την σύνδεση τους με τις επιλέξιμες εκτάσεις, δίνοντας ταυτόχρονα το δικαίωμα και την συγκάλυψη στους κομματικά επιτήδειους να παρέμβουν άμεσα για το γνωστό σε όλους πλιάτσικο .

Ο καταλογισμός ευθυνών είναι διάχυτος στα κράτη μελή στην   Επιτροπή   στο Συμβούλιο ακόμα και στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο   όσον αφορά την συναποφασίζω για την εκπαίδευση στην απάτη  των ΠΙΣΤΩΝ ΥΜΕΤΕΡΩΝ μέσα από την ΚΑΠ .

Ο Ελληνικός λαός θέλει κάτι το διαφορετικό , κάτι νέο που δεν έχει παλιά δεκανίκια , κάτι που δεν ξέρει τα πάντα αλλά που διψά για να μάθει και ΨΑΧΝΕΙ , κάτι που δεν υπόσχεται αλλά που πραγματοποιεί αυτό που πρέπει και   που   χρειάζεται η κοινωνία .

Αυτό το νέο ήρθε!  Είναι εδώ! Σαν ανοιξιάτικο μπουμπούκι που περιμένει να δείξει όλη του την ομορφιά!.

Στο χέρι σου είναι! Πάρτο και μύρισε το και θα δεις ότι δεν μυρίζει την σαπίλα του παλιού, αλλά έχει την μυρωδιά της νιότης και της ζωής.

Πάρτο και ανέβασε το ψηλά να το βλέπουν από παντού!

 

* Ο Δημήτριος Κοτσόργιος είναι Αλιέας και Πρώην πρόεδρος Συνομοσπονδίας Αλιέων Ελλάδας

Εξ Αποστάσεως Μοριοδοτούμενα Σεμινάρια – Νέος κύκλος Εγγραφών!

Αναβάθμισε το βιογραφικό σου και ενίσχυσε τα επαγγελματικά σου προσόντα μέσα από τα εξ αποστάσεως μοριοδοτούμενα σεμινάρια της EasyEducation.

Τι προσφέρουν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια;

Τα προγράμματα αποτελούν μία σύγχρονη επιλογή για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν επιπλέον προσόντα και να αυξήσουν τις επαγγελματικές τους δυνατότητες. Οι πιστοποιήσεις αξιοποιούνται σε διαδικασίες μοριοδότησης για Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ), Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ), Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), καθώς και σε δομές όπως τα ΚΕΔΔΥ.

Γιατί να επιλέξεις την EasyEducation;

  • Αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις που μπορούν να αξιοποιηθούν σε διαδικασίες μοριοδότησης και στην επαγγελματική εξέλιξη.
  • Ευέλικτη εξ αποστάσεως παρακολούθηση που προσαρμόζεται εύκολα στην καθημερινότητα και τις υποχρεώσεις σου.
  • Δυνατότητα αξιοποίησης εκπτώσεων και προνομιακών προσφορών.

Πιστοποιητικά με ισχύ εφ’ όρου ζωής

Με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων παρέχεται επίσημο αναγνωρισμένο πιστοποιητικό με διά βίου ισχύ. Επιπλέον, όλες οι βεβαιώσεις διαθέτουν QR code ελέγχου γνησιότητας για άμεση και ασφαλή επιβεβαίωση των ωρών παρακολούθησης.

Έναρξη νέου κύκλου: 13/07/2026

Βρες όλα τα σεμινάρια εδώ.
Εκδήλωσε το ενδιαφέρον σου εδώ.

Εξασφάλισε έγκαιρα τη συμμετοχή σου και επένδυσε σήμερα στο επόμενο βήμα της επαγγελματικής σου πορείας.

Πληροφορίες και εγγραφές: 23111 10186
Δευτέρα – Παρασκευή | 10:00 – 18:00

Βρες όλα τα διαθέσιμα σεμινάρια και ενημερώσου αναλυτικά στο www.easy-education.gr

Μπαρτσελόνα: Στον Άγιαξ ως δανεικός για μία σεζόν ο Τερ Στέγκεν

Ο νέος τεχνικός του Αγιαξ, ο Ισπανός Μίτσελ, που αποχώρησε από τη Τζιρόνα στο τέλος της σεζόν, ήθελε να πάρει στο Αμστερνταμ έναν παίκτη από το ισπανικό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα τον Γερμανό τερματοφύλακα, Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν, ο οποίος έχει μεν δύο ακόμη χρόνια συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα, αλλά δεν είναι στα πλάνα του Χάνσι Φλικ.
Μίτσελ και Τερ Στέγκεν συνεργάστηκαν το τελευταίο εξάμηνο στην Τζιρόνα, στην οποία αγωνίστηκε δανεικός.
Σύμφωνα με την αθλητική εφημερίδα της Βαρκελόνης «Sport» ο 34χρονος Γερμανός γκολκίπερ θα δοθεί οριστικά δανεικός για ένα χρόνο στον Αγιαξ, με οψιόν υποχρεωτικής αγοράς στα δέκα εκατ. ευρώ. Το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει πως ο Τερ Στέγκεν βρίσκεται από χθες στην ολλανδική πρωτεύουσα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια ν' ανακοινωθεί η μεταγραφή του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Για να σας εξασφαλίσουμε μια εξατομικευμένη εμπειρία στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθετε περισσότερα...

Το κατάλαβα

COOKIES
Η imathiotikigi.gr μπορεί να χρησιμοποιεί cookies για την αναγνώριση του επισκέπτη - χρήστη ορισμένων υπηρεσιών και σελίδων. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο κάθε επισκέπτη - χρήστη και δεν λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον υπολογιστή του. Χρησιμοποιούνται μόνο για τη διευκόλυνση πρόσβασης του επισκέπτη - χρήστη σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της imathiotikigi.gr και για στατιστικούς λόγους προκειμένου να καθορίζονται οι περιοχές στις οποίες οι υπηρεσίες της ιστοσελίδας μας είναι χρήσιμες ή δημοφιλείς ή για λόγους marketing. Ο επισκέπτης - χρήστης μπορεί να ρυθμίσει το διακομιστή (browser) του κατά τέτοιο τρόπο ώστε είτε να τον προειδοποιεί για τη χρήση των cookies σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της ιστοσελίδας, είτε να μην επιτρέπει την αποδοχή της χρήσης cookies σε καμία περίπτωση. Σε περίπτωση που ο επισκέπτης - χρήστης των συγκεκριμένων υπηρεσιών και σελίδων της imthiotikigi.gr δεν επιθυμεί την χρήση cookies για την αναγνώριση του δεν μπορεί να έχει περαιτέρω πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.