Ανακοίνωση ΠΚΜ για απαγόρευση ενάσκησης επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας στη λίμνη Βόλβη, στον Ρήχιο ποταμό και σε όλα τα ρέοντα ύδατα που εκβάλλουν στη λίμνη
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αυτοδιοίκηση
Από τη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας Μ.Ε. Θεσσαλονίκης - Τμήμα Αλιείας ανακοινώνονται τα εξής:
«Απαγορεύεται η ενάσκηση επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας ιχθύων και λοιπών αποστάσεων υδρόβιων οργανισμών με κάθε μέσο και εργαλείο , για προστασία της αναπαραγωγής τους, στη λίμνη Βόλβη, στον Ρήχιο ποταμό και σε όλα τα ρέοντα ύδατα, ρυάκια, λίμνη ποτάμια, εκ των σημείων μάρτυρες, που καταλήγουν αμέσως στη λίμνη Βόλβη. απόσταση αυτή μετρείται κατά μήκος της κοίτης των ανωτέρω).
Η απαγορευτική περίοδος αλιείας αρχίζει από την 9 η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2025, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 12. 00 π.μ. μέχρι και την 27 η ΜΑΪΟΥ 2025 ημέρα ΤΡΙΤΗ και ώρα 12.00 π.μ..
Επιβάλλεται, με προσωπική ευθύνη και μέριμνα των ιδιοκτητών των αλιευτικών σκαφών, η απομάκρυνση από τη λίμνη όλων των αλιευτικών σκαφών και η συγκέντρωσή τους στην ξηρά στις καθορισμένες θέσεις: Μικρή Βόλβη, Μεγάλη Βόλβη, Λουτρά Απολλωνίας, Ν. Μάδυτο, σε απόσταση τουλάχιστον 3 μέτρων από το νερό και αφού προηγουμένως αφαιρεθεί όλος ο εξοπλισμός τους (αλιευτικά εργαλεία, κουπιά κ.λπ.).
Κατά την παρέκκλιση, επιτρέπεται η διενέργεια δειγματοληψίας για ερευνητικούς σκοπούς από την αρμόδια Υπηρεσία Αλιείας, από Ερευνητικά Ιδρύματα ή Πανεπιστήμια, από τη Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κεντρικής Μακεδονίας (πρώην Φορέα Διαχείρισης Κορώνειας-Βόλβης-Χαλκιδικής), μετά από σύμφωνη γνώμη του Τμήματος Αλιείας. Θεσσαλονίκης.
Τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής έχουν την αρμοδιότητα της απαγόρευσης και την επιβολή στους παραβάτες των προβλεπόμενων από τον νόμο κυρώσεων».
Στη σχετική ανακοίνωση που είναι αναρτημένη στους ιστότοπους της ΠΚΜ επισυνάπτεται η σχετική Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Επιστολή ΕΘΕΑΣ στην ΑΑΔΕ για καθυστερήσεις πληρωμών ΠΑΑ και ανάγκη άμεσης εκχώρησης αρμοδιοτήτων
- Φυλάκιση 6 μηνών σε 57χρονο που βοσκούσε αιγοπρόβατα χωρίς ενώτια και εμβολιασμό
- Να αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι που επλήγησαν από τις θεομηνίες “Daniel” και “Elias” όπως οι πληγέντες από τις επιζωοτίες
- Κρήτη: Συνάντηση στο ΥΠΑΑΤ για την ελαιοκαλλιέργεια και τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα
- Γεωργικές προειδοποιήσεις για τη Ροδακινιά











