«Βελτίωση της Ποιότητας του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου Κρήτη / “Kriti” στο Ελαιουργείο και την Τυποποίηση» Ημερίδα από την Περ. Κρήτης
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αυτοδιοίκηση
Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με το Δήμο Αγίου Νικολάου, διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο «Βελτίωση της Ποιότητας του Ελαιολάδου στο Ελαιουργείο και την Τυποποίηση», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024, στις 11:00 π.μ, στο Κινηματοθέατρο REX, στον Άγιο Νικόλαο. Την εκδήλωση υποστηρίζουν οι: Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης, Σύνδεσμος Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης, Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου, Σύνδεσμος Ελαιουργών Ν. Ηρακλείου.
Αντικείμενο της ημερίδας θα αποτελέσει η εκπαίδευση σε ελαιουργούς και τυποποιητές που αφορά την βελτίωση της ποιότητας του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου στο ελαιουργείο και την τυποποίηση.
Ομιλητές της ημερίδας θα είναι:
Λευτέρης Αλυσσανδράκης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Γεωπονίας, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο
Ελευθερία Γερμανάκη, Υπεύθυνη και Επικεφαλής της Ομάδας Δοκιμαστών στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτης ΑΣΡ.
Φίλιππος Βερβερίδης, Καθηγητής Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας Φυτών, Επιστ. Υπεύθ. Cluster/ΣΣΚ AIM-HQ OIL, Τμήμα Γεωπονίας, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο
Μανώλης Καρπαδάκης, Εμπειρογνώμονας στην παραγωγή και διαχείριση ποιοτικού ελαιόλαδου, στέλεχος εξαγωγών και Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης.
Σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σταύρος Τζεδάκης αναφέρει ότι «οι ενημερωτικές δράσεις που αφορούν την ποιότητα Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου Κρήτη / “Kriti” για του ελαιουργούς & τους τυποποιητές, έχουν ως στόχο την ανάπτυξη γνωσιακών δεξιοτήτων για ένα ασφαλές, υψηλά ποιοτικό προϊόν το ελαιόλαδο μας, το οποίο είναι από τα κυριότερα του τόπου μας».
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Διευκρινίσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ για τη διαδικασία ενστάσεων σε ό,τι αφορά τα αγροτεμάχια χωρίς ΚΑΕΚ και για το Μέτρο 23
- Προσλήψεις Δικαστικών Γραμματέων 2026 - Νέος διαγωνισμός
- Η κυβέρνηση κρατά κλειστούς τους δρόμους και ταλαιπωρεί τον λαό καταγγέλλει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων
- ΥΠΑΑΤ: Η συμφωνία για τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΣΣ ΚΑΠ μοχλεύει πόρους 365 εκατ. ευρώ για τον αγροδιατροφικό τομέα
- Σε εφαρμογή από αύριο Τρίτη η ψηφιακή εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ για αγροτεμάχια χωρίς ΚΑΕΚ












