Άμεση επιχορήγηση μέσω κρατικής ενίσχυσης στον ανθοκομικό τομέα - Ποια η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων/ενστάσεων
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κήπος - Βότανα
Οι παραγωγοί που είτε δεν έλαβαν, είτε έλαβαν μειωμένο ποσό άμεσης επιχορήγησης μέσω κρατικών ενισχύσεων στον τομέα της παραγωγής Ανθέων λόγω μη επιλεξιμότητας των δηλούμενων αγροτεμαχίων, δύνανται να υποβάλλουν ένσταση για επανέλεγχο. Συγκεκριμένα για τα αγροτεμάχια αποκλειστικά με Κωδικό Ομάδας Καλλιέργειας «40: Ανθοκομικές Καλλιέργειες» όπως δηλώθηκαν στην Ενιαία Αίτησης Ενίσχυσης (Ε.Α.Ε) έτους 2019, που κατά τον διασταυρωτικό μηχανογραφικό έλεγχο εμφανίζουν ευρήματα περί μη επιλεξιμότητας (κωδικός:54101).
Η έντυπη ένσταση υποβάλλεται αποκλειστικά στην Περιφερειακή Διεύθυνση ή Μονάδα ή Γραφείο, της Περιφερειακής Ενότητας όπου έχει έδρα ο παραγωγός, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είτε αυτοπροσώπως. Στην εν λόγω ένσταση για την τεκμηρίωση του αιτήματος δύναται να επισυνάπτονται ψηφιακές (jpg/png) ή εκτυπωμένες (Α4) φωτογραφίες που εμφανίζουν την ανθοκομική καλλιέργεια (υποκάλυψη ή μη) σε μορφότυπο jpg, png έως 1ΜΒ, όπου να φαίνεται το ολικό εύρος της καλλιέργειας.
Οι Περιφερειακές υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ θα προβούν τόσο στην καταχώρηση του αιτήματος όσο και στον περαιτέρω έλεγχο. Τα αποτελέσματα θα καταχωρισθούν στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του ΟΠΣΕΑΕ 2019.
Το διάστημα υποβολής της αίτησης/ένστασης ορίζεται από 13-7-2020 έως 17-7-2020.
Ακολουθεί σχετικό υπόδειγμα αίτησης/ένστασης.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ
Δρ. ΒΑΡΡΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Ενώπιον του Ευρωπαίου ανακριτή οι συλληφθέντες
- Μεγάλη δικαίωση της ΠΟΓΕΔΥ - Η αρχή του τέλους για τη διαφθορά στις αγροτικές ενισχύσεις
- Περιφέρεια Θεσσαλίας: Υποχρεωτική απογραφή δραστηριοτήτων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων έως τις 31/12/2025
- Αυτό το δέντρο μπορεί να δώσει μέχρι 120 κιλά μέλι ανά στρέμμα
- ΚΕΟΣΟΕ: 10 εκατομμύρια ευρώ για συνεταιριστικά οινοποιεία για την αποφυγή «διάλυσης ή, χειρότερα, εκκαθαρίσεων»











