Κλιμακώνουν τη στάση τους οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του μπλόκου στη Σιάτιστα Κοζάνης
Σε καθολικό κλείσιμο της Ε.Ο. Κοζάνης – Ιωαννίνων -μόνο για τα φορτηγά- προχώρησαν λίγο μετά τη μία το μεσημέρι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που έχουν συγκεντρωθεί στο μπλόκο της Σιάτιστας, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί ουρές χιλιομέτρων, όπως φαίνεται στις εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του ΕΡΤnews.
Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποί τους με αυτό τον τρόπο θέλουν να στείλουν το μήνυμα για συνέχεια των κινητοποιήσεών τους.

Τρακτέρ παραμένουν παραταγμένα κατά μήκος του δρόμου, ενώ στο σημείο καταφθάνουν διαρκώς πολίτες, σωματεία και φορείς της περιοχής για να εκφράσουν τη στήριξή τους στον αγώνα των ανθρώπων της γης.
Στο πλευρό των αγροτών βρίσκονται περισσότερα από 70 σωματεία και φορείς, καθώς και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, υπογραμμίζοντας τη μαζικότητα και τον κοινωνικό χαρακτήρα της κινητοποίησης.
«Δεν πέρασε ο κοινωνικός αυτοματισμός, δεν κατόρθωσαν να μας διασπάσουν», τόνισε -μιλώντας στο ΕΡΤnews- ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), από το μπλόκο Σιάτιστας, Δημήτρης Μόσχος.
Παράλληλα, σε πλήρη συντονισμό βρίσκονται τα μπλόκα Φιλώτα και Τελωνείου Νίκης Φλώρινας, διαμορφώνοντας κοινή στάση και γραμμή δράσης. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι συζητούν και αποτιμούν τις χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Τσιάρα, ωστόσο επισημαίνουν πως οι απαντήσεις που δόθηκαν δεν καλύπτουν τα βασικά τους αιτήματα.
Όπως τονίζουν, αναμένουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και άμεσες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας, αιτήματα τα οποία έχουν ήδη αποστείλει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού θα επιτρέπεται η διέλευση μόνο στα εμπορικά φορτία, ενώ στο σημείο θα βρίσκονται δυνάμεις της Τροχαίας για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.
Οι επόμενες κινήσεις και αποφάσεις των αγροτών αναμένεται να ληφθούν τις επόμενες ώρες, σε συντονισμό με το πανελλαδικό τους όργανο και τα υπόλοιπα μπλόκα της χώρας, με τους συμμετέχοντες να δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να υπάρξουν ουσιαστικές απαντήσεις.
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
- 0











