Μέλος σε δημοφιλή εφαρμογή για τη φύση η Ελλάδα, στο iNaturalist
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Φύση
Σε μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές που αφορούν τη φύση και την επιστήμη των πολιτών παγκοσμίως, το iNaturalist, γίνεται μέλος η Ελλάδα μέσω της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας για την Προστασία των Υδάτινων Οικοσυστημάτων iSea.
Το iNaturalistGR είναι η «πύλη» της Ελλάδας στον κόσμο του iNaturalist, διαχειριζόμενη από την iSea με την υποστήριξη του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να αναρτήσουν παρατηρήσεις από φυτά ή ζώα που συναντούν στην Ελλάδα αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του πλανήτη προκειμένου να τα ταυτοποιήσουν, να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για αυτά, να διατηρήσουν το δικό τους αρχείο με παρατηρήσεις αλλά και να τις μοιραστούν μαζί με άλλους φυσιολάτρες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της iSea, «κάθε παρατήρηση που αναρτάται μπορεί να επικυρωθεί από την κοινότητα χρηστών του iNaturalist, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο ανοιχτά δεδομένα μεγάλης αξίας για τη μελέτη της βιοποικιλότητας και καθιστώντας το iNaturalistGR ως ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο και για τους ερευνητές».
Όπως τονίζεται σχετικά, «στόχος του iNaturalistGR είναι η αύξηση της κατανόησης και του ενδιαφέροντος των πολιτών για τη βιοποικιλότητα, τη φυσική ιστορία και το περιβάλλον της Ελλάδας». Επιπλέον, αποσκοπεί και στη δημιουργία μιας υψηλού επιπέδου βάσης δεδομένων βιοποικιλότητας, η οποία θα είναι χρήσιμη για τους επιστήμονες που εργάζονται για τη διατήρηση και την προστασία της τοπικής βιοποικιλότητας στη χώρα μας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Η ποικιλία νεκταρινιάς που έχει κατακτήσει την ελληνική αγορά με τα χαρακτηριστικά της - Διάθεση δενδρυλλίων από τα Φυτώρια Μίλης
- Νέα αξιολογημένα προγράμματα κατάρτισης στο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για άνεργους σε κλάδους αιχμής
- Τσιάρας από τη ΔΕΘ: Δεδομένη η πολιτική βούληση της κυβέρνησης όσοι πήραν παράνομα χρήματα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ να τα επιστρέψουν
- Φροντιστήρια Πουκαμισάς Βέροια – Κέντρο: Η Ομάδα Μεγαλώνει – Καλωσορίζουμε νέους Καθηγητές στο Πουκαμισάς Βέροια Κέντρο!
- Ανδριανός στην παρουσίαση των δράσεων του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στη Θέρμη: «Η έρευνα και η καινοτομία είναι κλειδί για τον πρωτογενή τομέα»