Τρύγος 2022 Νάουσα: Ο όψιμος τρύγος, διόρθωσε τις επιπτώσεις των βροχοπτώσεων
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
Η φετινή αμπελοοινική χρονιά αποτέλεσε έκπληξη για πολλές περιοχές τις Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια του έτους οι συνθήκες ήταν ιδανικές, όμως στο τελευταίο στάδιο του αμπελουργικού κύκλου, αυτό της ωρίμασης και πριν τον τρύγο οι βροχοπτώσεις ήταν αρκετές και με μεγάλη διάρκεια, γεγονός που είχε σαν συνέπεια να μην ωριμάσουν πλήρως τα σταφύλια σε σύγκριση με άλλες χρονιές και ο τρύγος να είναι όψιμος.
Οργανοληπτικά η χρονιά εξισορροπήθηκε με την μετάθεση του τρύγου σε μεταγενέστερο χρόνο (περίπου 20 ημερών) λόγω των ικανοποιητικών καιρικών συνθηκών. Η παρουσία χρωστικών στους οίνους είναι εξαιρετική, τα αρώματα και οι τανίνες παραμένουν στην ίδια κατηγορία, ενώ υπάρχουν μεγαλύτερες οξύτητες.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Daniel: Ομιλία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας σε εκδήλωση της Λ. Λιακούλη για τα δύο χρόνια από την κακοκαιρία
- Σύσκεψη Τσιάρα με Περιφερειάρχες για την ευλογιά - Σχέδιο δέκα ημερών με σταθμούς απολύμανσης σε οδικούς άξονες και αυστηροποίηση μέτρων
- Συγχαρητήριο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ημαθίας
- Οι αιτίες του διαζυγίου του Ρούι Βιτόρια με τον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με τους Πορτογάλους
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Δηλώσεις βουλευτών μετά την πρώτη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής











