Τίτλοι:

Χρήστος Βοργιάδης

Χρήστος Βοργιάδης

URL Ιστότοπου:

Ο Λάκης Βασιλειάδης στα μπλόκα των αγροτών στην Πέλλα

Εδώ και μερικές μέρες παραγωγοί από την Πέλλα έχουν συγκεντρωθεί σε μπλόκα ζητώντας στήριξη από την Πολιτεία σε μια δύσκολη χρονιά για τον πρωτογενή τομέα. Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης πήγε στα μπλόκα, να ακούσει τα αιτήματά τους και να συνομιλήσει μαζί τους με ευθύτητα και ειλικρίνεια. Στο Μαυροβούνι, στο Μεσημέρι και στο Πλεύρωμα οι αγρότες του παρουσίασαν τα προβλήματα που δεν είναι άλλα από το αυξημένο κόστος παραγωγής, τις χαμηλές τιμές και τις δυσκολίες διάθεσης των προϊόντων.

Από την πλευρά του ο Λάκης Βασιλειάδης προσπάθησε να εξηγήσει τη μεθοδολογία που ακολουθείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και τη σημασία να είναι όλες οι παρεμβάσεις δίκαιες, βάσει στοιχείων και πάντα εντός των δημοσιονομικών περιθωρίων. Άλλωστε η βούληση της Κυβέρνησης να στηρίξει την απώλεια εισοδήματος των αγροτών έχει αποδειχθεί.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Όπως είπε και στους παραγωγούς, σύντομα ο Υπουργός, κ. Γ. Γεωργαντάς θα ανακοινώσει επίσημα τα επόμενα προϊόντα που θα ενισχυθούν, και οι υπηρεσίες θα εξειδικεύσουν τις ποικιλίες, βάσει των στοιχείων που έχουν συλλεγεί από πιστοποιημένους φορείς του κράτους, όπως ο ΕΛΓΑ και οι ΔΑΟΚ. Ήδη έχουν ανακοινωθεί ενισχύσεις σε ροδάκινα, μήλα, κάστανα, σπαράγγια στην Αλμωπία και αναμένεται η διευκρίνιση των ποικιλιών. Στο μπλόκο Μεσημερίου αναφέρθηκε το ενδεχόμενο στήριξης και των κερασιών, για τα οποία ήδη συλλέγονται στοιχεία, ενώ εξετάζονται επίσης δαμάσκηνα, αχλάδια εμπορικά, λωτοί κ.α.

Σε κάθε περίπτωση, κατά την παρέμβαση αυτή του Λάκη Βασιλειάδη συμφωνήθηκε πως ο διάλογος, η συμμετοχή των παραγωγών στις αποφάσεις και η θεσμική τήρηση των προβλεπόμενων ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της χώρας αποτελούν τη βάση των όποιων αιτημάτων, τα οποία και δεσμεύτηκε να μεταφέρει στην Κυβέρνηση.

Η καλύτερη επιλογή τρακτέρ με στυλ από το μέλλον!


1.Η καλύτερη επιλογή τρακτέρ με στυλ από το μέλλον!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Η συναρπαστική νέα σειρά
MF 8S αποτελεί την αρχή μιας καινούργιας εποχής για τη Massey Ferguson. Παρέχει μια ολοκληρωμένη γεωργική λύση, σχεδιασμένη να προσφέρει έντονη εμπειρία στον χειριστή, που περιλαμβάνει και τα πλεονεκτήματα από τη συνδεσιμότητα και την έξυπνη γεωργική τεχνολογία.

Η σειρά αυτή της MF είναι εδώ για έναν σκοπίο: Να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της σύγχρονης και βιώσιμης γεωργίας και να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε την επιχείρησή σας αποδοτικότερα και με ακρίβεια!  Η Massey Ferguson δημιούργησε μηχανήματα που συνδυάζουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, με καμπίνες που διαθέτουν ένα εντελώς καινούργιο περιβάλλον για τον χρήστη.

Το αποτέλεσμα? Τρακτέρ ικανά για ένα νέο σύνολο πλήρως διασυνδεδεμένων υπηρεσιών. Η μοναδική εμπειρία αρχίζει από τη στιγμή που ο χρήστης θα σκεφτεί να αγοράσει το μηχάνημα και διαρκεί για όλη την ωφέλιμη ζωή του μηχανήματος.

Όλα τα παραπάνω μόνο τυχαία δεν είναι καθώς ξεκινήσαμε την κατασκευή του MF 8S με μια κενή σελίδα. Στο κέντρο της ήταν η παγκόσμια μελέτη «Φωνή του Πελάτη». Μια συνέντευξη σε βάθος, πρόσωπο με πρόσωπο με πελάτες και χειριστές από διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο. Σκοπός? Να δώσουμε στον αγρότη-χειριστή ακριβώς αυτα που χρειάζεται!

Τα βασικά σχόλια από τους χιλιάδες πελάτες-αγρότες, έφεραν στο προσκήνιο τις εξής απαιτήσεις:
1. Ανάγκη για άνεση.
2. Ευκολία στη χρήση.
3. Αξία για τα χρήματα της επένδυσης.
4. Εξαιρετική αξιοπιστία.
5. Αυτονόητα και βολικά χειριστήρια.
6. Αποτελεσματική μεταφορά της μέγιστης ισχύος στο έδαφος.
7. 100% συνδεσιμότητα και την ικανότητα εργασίας με τα πιο απαιτητικά εργαλεία.

Όλη η σειρά τρακτέρ ήταν ένα συναρπαστικό και εμπνευσμένο έργο για όσους συμμετείχαν. Μια ευκαιρία να αξιοποιήσουμε την μακροχρόνια παράδοση, σύμφωνα με την οποία η Massey Ferguson κατασκευάζει πρακτικά, αξιόπιστα και προσβάσιμα μηχανήματα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

2.Αποτέλεσμα: Ο ελκυστήρας Massey Ferguson για μια νέα εποχή. Το MF 8S.

Το MF 8S είναι ένα 100% διασυνδεδεμένο τρακτέρ που μπαίνει σε μια νέα εποχή ενεργής και προληπτικής υποστήριξης. Η προηγμένη συνδεσιμότητά του διασφαλίζει ότι οι οδηγοί διατηρούν πάντα την επικοινωνία με το αγρόκτημά τους, τον στόλο τους, τον έμπορο και τους ειδικούς της Massey Ferguson.

Με τον τρόπο αυτό, δεν είναι ποτέ απομονωμένοι στο χωράφι και λειτουργούν με βιώσιμο και αποτελεσματικό τρόπο ανά πάσα στιγμή. Επίσης, ανοίγει ένα ολοκαίνουργιο πεδίο πρωτοποριακών υπηρεσιών κομμένων και ραμμένων στα μέτρα σας. Αυτές έχουν αναπτυχθεί με σκοπό το τρακτέρ σας να παραμένει σε λειτουργία στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Σκοπός: να βελτιστοποιήσετε την αποδοτικότητα της εργασίας σας αλλά και του στόλου των οχημάτων σας. Ευκολά καταλαβαίνουμε ότι είναι ένα τρακτέρ που βρίσκεται μπροστά από την εποχή του.

Πάμε να δούμε μαζί σε ποια σημεία έχει τις καλύτερες επιδόσεις:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

2.1. Σε άνεση και ευχρηστία.
Με γνώμονα πάντα τον αγρότη και την σκληρή δουλειά του, προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα από τα πιο άνετα τρακτέρ της αγοράς. Με αυτό τον τρόπο θέλαμε να τον βοηθήσουμε όσο περισσότερο γίνεται στο δύσκολο έργο του.

Ας δούμε όμως πιο συγκεκριμένα: Τα τρακτέρ της σειράς MF 8S έχουν την πιο αθόρυβη καμπίνα στην αγορά! Η στάθμη θορύβου είναι μόλις 68dB. Αριθμός θορύβου ισάξιος με τον θόρυβο μιας δυνατής συζήτησης.

Επιπλέον, η καμπίνα διαθέτει 360° ορατότητα για πλήρη έλεγχο του περιβάλλοντος του χειριστή. Η ανάρτηση της καμπίνας και του μπροστινού άξονα, βελτιώνει την οδηγική άνεση, ενώ ο ψηφιακός πίνακας ελέγχου MF vDisplay Digital παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με μια ματιά. Με αυτό τον τρόπο ο χειριστής μπορεί άνετα να χρησιμοποιεί το τρακτερ για πολλές ώρες χωρίς να κουράζεται και να έχει τον πλήρη έλεγχο πολύ εύκολα μπροστά του.

Τέλος, το νέο στήριγμα του βραχίονα που διαθέτει, προσφέρει τον καλύτερο έλεγχο για όλες τις λειτουργίες ενός ελκυστήρα της κατηγορίας του.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

2.2. Συνδεσιμότητα και έξυπνες γεωργικές τεχνολογίες

Η νέα σειρά τρακτέρ MF 8S επικεντρώνεται στις έξυπνες τεχνολογίες με γνώμονα την οικονομία και την γεωργία ακριβείας:

Με το σύστημα καθοδήγησης MF Guide προσφέρουμε ακρίβεια λιγότερο του μέτρου με μέχρι και εώς εκατοστού! Με αυτό τον τρόπο κάνουμε μεγαλύτερη οικονομία, μειώνοντας τα διπλά περάσματα και τις επικαλύψεις.

Επιπλέον, έχουμε την δυνατότητα ελέγχου τμημάτων του χωραφιού με το σύστημα MF Section Control ελαχιστοποιώντας έτσι τις επικαλύψεις κατά 12% στο χωράφι μας. Για ακόμα μεγαλύτερη γεωργία ακριβείας και οικονομία, εφαρμόσαμε και τον έλεγχο ρυθμού εφαρμογής σπόρων, λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων εν κινήσει, με το σύστημα MF Rate Control. Έτσι, ο αγρότης εξοικονομεί πολύτιμους πόρους και περιορίζει το αυξημένο κόστος της αγοράς τους!

Τέλος, για όλα τα παραπάνω ο αγρότης έχει τον πλήρη έλεγχο από το τερματικό οθόνης αφής 9 ιντσών (Datatronic 5). Αξίζει να αναφέρουμε και το προαιρετικό τερματικό Fieldstar 5 που συμπληρώνει το πακέτο, κάνοντας την ευκολία της χρήσης γεωργίας ακριβείας παιχνιδάκι!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

2.3. Σε οικονομία και επιδόσεις
Στην σημερινή εποχή όπου το κόστος των καυσίμων είναι πονοκέφαλος για τους παραγωγούς, συνδυάσαμε έναν κινητήρα που δίνει τεράστιες αποδόσεις με χαμηλό κόστος λειτουργίας.

Ο δυνατός κινητήρας (6-κύλινδροι κινητήρες AGCO 7,4 λίτρων Stage V) της νέας σειράς γεωργικών ελκυστήρων MF 8S πετυχαίνει μέγιστη ισχύ και ροπή σε χαμηλές στροφές. Με αυτόν τον τρόπο μειώνει την κατανάλωση καυσίμου κατά 10% αλλά και τον θόρυβο.
Επιπλέον, όλα τα κομμάτια του έχουν κατασκευαστεί με σκοπό να δίνουν τις καλύτερες αποδόσεις και να κάνουν την μέγιστη αξιοποίηση των καυσίμων.
Τέλος, διαθέτει το βραβευμένο σύστημα «Όλα σε ένα» της Massey Ferguson. Η μοναδική μετεπεξεργασία του καυσίμου ‘Όλα σε ένα Stage V δίνει καλύτερη ορατότητα και ελάχιστη συντήρηση.

Όσον αφορά την επιδόσεις του διαθέτει το σημαντικό πλεονέκτημα της διαχείρισης της ισχύος του κινητήρα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα δύο πράγματα: την αύξηση της ισχύος έως και 20 ίππους αλλά και επιπλέον ροπή όποτε χρειάζεται κάτι παραπάνω!
Αξίζει να αναφέρουμε πως διαθέτει το κιβώτιο ταχυτήτων Dyna-7.

Μοναδική οικονομία και αποδόσεις.
Προσφέρει αποτελεσματική λειτουργία για συνολικά 28 ταχύτητες εμπρός και όπισθεν σε τέσσερις ομάδες και επτά ομαλές σχέσεις. Αυτό το οικονομικά αποδοτικό κιβώτιο ταχυτήτων παρέχει ομαλή και διαισθητική λειτουργία σε χειροκίνητη λειτουργία. Να σημειωθεί πως μπορεί να λειτουργήσει και πλήρως αυτόματα.

Μην ξεχνάτε ότι για όλες τις αναγκες συντήρησης υπάρχουν τα συμβόλαια για  προγράμματα επισκευών και συντήρησης MFCare για να είσαι ξένοιαστος για οποιαδήποτε βλάβη!

sarakakis2

2.4. Σε παραγωγικότητα

Η νέα σειρά τρακτέρ MF 8S δεν θα μπορούσε να μην εστιάζει και στην παραγωγικότητα!

Πιο συγκεκριμένα διαθέτει:
1. Εξοπλισμό όλων των μοντέλων που περιλαμβάνει PTO τεσσάρων ταχυτήτων για μέγιστη ισχύ, ευελιξία και οικονομία.
2. Υδραυλικά συστήματα με παροχή 205 λίτρα/λεπτό. (Μπορούν να ζητηθούν έως πέντε οπίσθια υδραυλικά χειριστήρια.)
3. Μέγιστη σταθερότητα και πρόσφυση με το μεταξόνιο 3,05 μέτρων (10% περισσότερη ελκτική δύναμη.)
4. Υδραυλικό σύστημα με αισθητήρα φορτίου.
5. Αυξημένη ικανότητα του συστήματος ανάρτησης τριών σημείων στα 10.000 κιλά για χρήση μεγάλων εργαλείων.
6. Εμπρόσθιο σύστημα ανάρτησης τριών σημείων ικανότητας 4.800 κιλών.

Αποκλειστικός Εισαγωγέας – Διανομέας στην Ελλάδα για την Massey Ferguson είναι ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, παρέχοντας ένα εκτεταμένο δίκτυο αντιπροσώπων και εξουσιοδοτημένων συνεργείων, πλήρη τεχνική υποστήριξη από έμπειρους τεχνικούς και γνήσια ανταλλακτικά.

ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΑΡΑΚΑΚΗ

Λ. Αθηνών 71, 101 73 Αθήνα, Τηλ.: 210 348 3300

5ο χλμ. Ε.Ο. Θεσ/νίκης - Αθηνών, 570 09 Θεσ/νίκη, Τηλ.: 2313 082212

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. I www.saracakis.gr | F: MasseyFergusonGreece

Μπορείς να δεις αναλυτικά περισσότερες πληροφορίες για το τρακτέρ της σειράς MF 8S εδώ: https://www.masseyferguson.com/el_gr/product/tractors/mf-8s.html

3.Διαθέσιμα μοντέλα
Δες όλα τα διαθέσιμα μοντέλα στον πίνακα που ακολουθεί:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Παρέμβαση Γ. Γεωργαντά στο Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε., για στήριξη του πρωτογενούς τομέα

 

Την ανάγκη να λάβει η Ε.Ε. βραχυπρόθεσμα μέτρα για την άμεση άμβλυνση των προκλήσεων που δημιούργησε η ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας, η ενεργειακή και κλιματική κρίση και ο υψηλός πληθωρισμός, προκειμένου να αποτραπεί μακροπρόθεσμη ζημιά στον αγροτικό μας τομέα και στην επισιτιστική ασφάλεια  της Ε.Ε. ανέδειξε, με πρωτοβουλία του, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, στο πλαίσιο συζήτησης που προκάλεσε στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε..

Ο κ. Γεωργαντάς αφού περιέγραψε μια σειρά εξωτερικών οικονομικών κραδασμών, με τους οποίους βρίσκονται αντιμέτωποι οι ευρωπαίοι αγρότες, τόνισε ότι η συζήτηση γύρω από τη θέση της Ε.Ε. στους παγκόσμιους συσχετισμούς ισχύος και η αναζήτηση της «στρατηγικής της αυτονομίας», γίνεται πιο επίκαιρη από ποτέ, ιδιαίτερα δε αν ληφθούν υπόψη και οι ευρύτερες εξελίξεις που σχετίζονται με την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση του γεωργικού τομέα της Ε.Ε..

Κατά τον κ. Γεωργαντά, η αύξηση του συνολικού κόστους εισροών στον γεωργικό τομέα έχει δημιουργήσει μια  άνευ προηγουμένου πίεση στους αγρότες και κτηνοτρόφους, ενώ η άνοδος των επιτοκίων έχει, επίσης σοβαρό αντίκτυπο στην ικανότητα υλοποίησης επενδύσεων που περιλαμβάνονται στα στρατηγικά σχέδια της ΚΑΠ. «Σύμφωνα με δεδομένα και προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τον πληθωρισμό, η συγκεντρωτική πραγματική αξία του προϋπολογισμού της ΚΑΠ κατά την περίοδο 2021-2027 θα μειωθεί κατά 21,95% σε σχέση με το 2020 και κατά 34,12% κατά το έτος 2027 σε σχέση με το 2020», τόνισε ο  Υπουργός.

Για τους λόγους αυτούς, ο κ. Γεωργαντάς ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει φιλόδοξες και καινοτόμες πρωτοβουλίες για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, ώστε να μη βρεθεί ξανά αντιμέτωπος με τις σοβαρές δυσχέρειες που προκάλεσε ο πληθωρισμός και η ενεργειακή κρίση, να διασφαλιστεί η παραγωγή και ο εφοδιασμός των ευρωπαίων πολιτών με γεωργικά προϊόντα υψηλής αξίας και να εξασφαλιστεί, συνολικά, η επισιτιστική ασφάλεια της Ε.Ε.. «Τα μέτρα πρέπει να είναι φιλόδοξα και καινοτόμα, συγκρίσιμα, με εκείνα που προτείνει η Επιτροπή για την ευρωπαϊκή βιομηχανία ως απάντηση στις ευρύτερες εξελίξεις. Χρειαζόμαστε μια συνολική, στρατηγική απάντηση, που θα περιλαμβάνει τον αγροδιατροφικό τομέα και προσβλέπουμε στις προτάσεις της Επιτροπής», αναφέρει η ελληνική παρέμβαση στο Συμβούλιο Υπουργών.

Να σημειωθεί ότι την ελληνική πρόταση συνυπέγραψαν δώδεκα χώρες και συγκεκριμένα, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Βουλγαρία, η Κροατία, η Κύπρος, η Τσεχία, η Ουγγαρία, η Λετονία, η Μάλτα, η Πολωνία, η Ρουμανία και η Σλοβενία, ενώ, κατά τη συζήτηση, έλαβε τη στήριξη ακόμα πέντε χωρών, της Γαλλίας, της Ολλανδίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Σλοβακίας. Εκ μέρους της Επιτροπής, ο Επίτροπος Γεωργίας, Janusz Wojciechowski εκφράστηκε θετικά για την πρωτοβουλία αυτή και επισήμανε την ανάγκη έναρξης συζήτησης για τις επιπτώσεις των κρίσεων αυτών στον προϋπολογισμό της ΚΑΠ. Σημείωσε, ότι είναι ζωτικής σημασίας η πρόσθετη στήριξη στην υλοποίηση της ΚΑΠ, λόγω της συμβολής της στην επισιτιστική ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος. Τέλος, ανέφερε ότι η σημερινή παρέμβαση της Ελλάδας δίνει νέα ώθηση στη συζήτηση που ξεκίνησε πρόσφατα στο Ευρωκοινοβούλιο.

 

Επιπλέον, ο Έλληνας Υπουργός, συζητώντας για την κατάσταση της αγοράς στην Ε.Ε. και ακολουθώντας το πνεύμα της τοποθέτησης του για ανάγκη λήψης βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων, ζήτησε την άμεση ενεργοποίηση του αποθεματικού κρίσης και επισήμανε ότι χρειαζόμαστε πρόσθετη ενωσιακή χρηματοδότηση και έκτακτες λύσεις σχεδιασμένες για τις ανάγκες κάθε χώρας.

Σε σχέση με τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης, αρχικώς ο κ. Γιώργος Γεωργαντάς, σχετικά με την αναθεώρηση του Κανονισμού για την καλή μεταχείριση και προστασία των παραγωγικών ζώων κατά τη μεταφορά, τόνισε ότι για την αναθεώρηση πρέπει να ληφθούν υπόψη η χρήση νέων τεχνολογιών, τα επιστημονικά δεδομένα και οι γεωγραφικές ιδιαιτερότητες κρατών, όπως η Ελλάδα, με νησιά που παρουσιάζουν έντονη κτηνοτροφική δραστηριότητα.

Επιπλέον,  αναφορικά με την αναθεώρηση της οδηγίας περί βιομηχανικών εκπομπών και ειδικότερα σε σχέση με τις γεωργικές πτυχές της, ο κ. Γεωργαντάς αφού εξέφρασε την κατ’ αρχήν συμφωνία του με την ανάγκη μετάβασης σε μια πιο βιώσιμη οικονομία, υποστήριξε την ανάγκη να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των επηρεαζόμενων γεωργικών κλάδων, με συγκεκριμένες εξαιρέσεις και εύλογα όρια.

Ακόμα, ο Έλληνας Υπουργός, όσον αφορά τις ευκαιρίες βιοοικονομίας στις αγροτικές περιοχές, τόνισε ότι θα συμβάλλει στην τόνωση της γεωργικής παραγωγής και της παραγωγής τροφίμων ιδιαίτερα στις απομακρυσμένες και μειονεκτικές περιοχές, αναβαθμίζοντας το επάγγελμα του γεωργού, ενώ επισήμανε ότι οι νέες πρακτικές οφείλουν να είναι προσβάσιμες σε όλους τους γεωργούς και κτηνοτρόφους, ανεξάρτητα από το είδος και το μέγεθος των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, τις γεωργικές πρακτικές και το υπόβαθρό τους.

Τέλος, ο κ. Γεωργαντάς, σε σχέση με την παρατηρούμενη αύξηση στη διακίνηση του νοθευμένου μελιού στην εσωτερική αγορά, ανέφερε ότι «πρέπει να δράσουμε άμεσα όχι μόνο για την προστασία των μελισσοκόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και για την προστασία των καταναλωτών και της δημόσιας υγείας».

Ο «χάρτης» των πληρωμών από ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ και ΟΠΕΚΑ για την εβδομάδα 30 Ιανουαρίου - 3 Φεβρουαρίου

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Την ολοκλήρωση της καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων Φεβρουαρίου, την  προκαταβολή συντάξεων για τον ίδιο μήνα και την καταβολή των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ για τον Ιανουάριο περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- ο προγραμματισμός των πληρωμών για την εβδομάδα 30 Ιανουαρίου- 3 Φεβρουαρίου 2023.  Συνολικά εκτιμάται ότι θα καταβληθεί 1,05 δισ. ευρώ σε πάνω από 2,3 εκατ. δικαιούχους.

Ειδικότερα:

1.Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν την εβδομάδα που έρχεται οι εξής καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του Φορέα:

 • Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου θα καταβληθούν 786,5 εκατ. ευρώ σε 1.526.551   συνταξιούχους του Δημοσίου, του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των τραπεζών και του  ΟΤΕ

των οποίων το ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6 και 8.

 • Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου θα καταβληθούν 6,7 εκατ. ευρώ σε 16.400 δικαιούχους για προκαταβολές συντάξεων Φεβρουαρίου στο πλαίσιο του Ν. 4778/2021.
 • Την περίοδο 29 Ιανουαρίου-3 Φεβρουαρίου 2023 θα καταβληθούν 21 εκατ. ευρώ σε 900 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.
 • Τέλος, θα καταβληθούν 367.200 ευρώ σε 481 δικαιούχους για παροχές του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ.

2. Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

 • 21 εκατ. ευρώ σε 42.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων
 • 10 εκατ. ευρώ σε 4.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης
 • 6,5 ευρώ σε 6.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας

3. Από τον ΟΠΕΚΑ θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 31 Ιανουαρίου οι τακτικές πληρωμές  προνοιακών επιδομάτων για τον

 • 80 εκατ. ευρώ σε 180.853 δικαιούχους για αναπηρικά επιδόματα (αναπηρικά και διατροφής)
 • 46,3 εκατ. ευρώ σε 218.136  δικαιούχους για Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα
 • 32,6 εκατ. ευρώ σε 270.148 δικαιούχους για επίδομα στέγασης
 • 15,4 εκατ. ευρώ σε 20.840 δικαιούχους για οικογενειακά επιδόματα παιδιών
 • 12,7 εκατ. ευρώ σε 35.340 δικαιούχους για επιδόματα ανασφάλιστων υπερηλίκων
 • 11,7 εκατ. ευρώ σε 11.634  δικαιούχους για επίδομα γέννησης
 • 241.575 ευρώ σε 767 δικαιούχους για επίδομα στεγαστικής συνδρομής
 • 209.399 ευρώ σε 5.935 δικαιούχους για επίδομα ομογενών
 • 156.138 ευρώ σε 2.016 δικαιούχους για συνεισφορά του Δημοσίου σε δάνεια  στο πλαίσιο της προστασίας κύριας κατοικίας
 • 130.865 ευρώ σε 614 δικαιούχους για συνεισφορά του Δημοσίου σε δάνεια του Προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ» λόγω COVID-19
 • 82.353 ευρώ σε 104 δικαιούχους για έξοδα κηδείας ανασφάλιστων.
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Για να σας εξασφαλίσουμε μια εξατομικευμένη εμπειρία στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθετε περισσότερα...

Το κατάλαβα

COOKIES
Η imathiotikigi.gr μπορεί να χρησιμοποιεί cookies για την αναγνώριση του επισκέπτη - χρήστη ορισμένων υπηρεσιών και σελίδων. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο κάθε επισκέπτη - χρήστη και δεν λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον υπολογιστή του. Χρησιμοποιούνται μόνο για τη διευκόλυνση πρόσβασης του επισκέπτη - χρήστη σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της imathiotikigi.gr και για στατιστικούς λόγους προκειμένου να καθορίζονται οι περιοχές στις οποίες οι υπηρεσίες της ιστοσελίδας μας είναι χρήσιμες ή δημοφιλείς ή για λόγους marketing. Ο επισκέπτης - χρήστης μπορεί να ρυθμίσει το διακομιστή (browser) του κατά τέτοιο τρόπο ώστε είτε να τον προειδοποιεί για τη χρήση των cookies σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της ιστοσελίδας, είτε να μην επιτρέπει την αποδοχή της χρήσης cookies σε καμία περίπτωση. Σε περίπτωση που ο επισκέπτης - χρήστης των συγκεκριμένων υπηρεσιών και σελίδων της imthiotikigi.gr δεν επιθυμεί την χρήση cookies για την αναγνώριση του δεν μπορεί να έχει περαιτέρω πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.