Διήμερη διάσκεψη της Αυτοδιοίκησης στην Πύλο για το ελαιόλαδο και τη μεσογειακή διατροφή
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Διατροφή - Υγεία
«Το ελαιόλαδο ως βάση της μεσογειακής διατροφής και πολύτιμος σύμμαχος της υγείας» είναι το θέμα της διήμερης διάσκεψης που διοργανώνουν αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ο Δήμος Πύλου και η Περιφέρεια Πελοποννήσου .Τις εργασίες της διάσκεψης, στην οποία αναμένεται να συμμετέχουν 150 δήμαρχοι και περιφερειάρχες από 25 χώρες της ΕΕ, θα ανοίξουν με ομιλίες τους ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος της Επιτροπής «Φυσικοί Πόροι» (ΝΑΤ) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Ossi Martikainen, ο δήμαρχος Πύλου Νέστορος και α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ενώ , έχει επίσης κληθεί και θα μιλήσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου.
Δύο είναι οι θεματικές ενότητες των εργασιών της διάσκεψης: Οι προκλήσεις και οι προοπτικές στον τομέα του ελαιολάδου και το ελαιόλαδο ως βασικό στοιχείο μιας υγιεινής και βιώσιμης διατροφής. Τη δεύτερη μέρα των εργασιών θα λειτουργήσει θεματικό εργαστήριο για το ελαιόλαδο, ενώ θα πραγματοποιηθεί επιτόπια επίσκεψη σε πρότυπη μονάδα παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου.Σε δήλωση του , ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογραμμίζει «ότι βασικός πυλώνας για την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας είναι ο εκσυγχρονισμός του πρωτογενούς τομέα. Και οι θέσεις μας και οι δράσεις μας ως Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι να τον στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτουμε».
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Η ΠΕΜΕΤΕ ανακοινώνει την έναρξη του νέου Προγράμματος Προώθησης & Ενημέρωσης για τις Βιολογικές Ευρωπαϊκές Επιτραπέζιες Ελιές από την Ελλάδα, στην Γαλλία και Πολωνία
- Η Kinsen Βραβεύθηκε από την ICAP CRIF ως True Leader 2024
- Υπεγράφη η παραγγελία για 23 νέα τρένα - Ιδιωτική επένδυση 308 εκ. ευρώ - Υλοποίηση έως το 2027
- Η πολύτιμη συμβολή του Κτηνιατρικού Εργαστηρίου Λάρισας στη διαχείριση της ευλογιάς
- Ευλογιά αιγοπροβάτων: 450.233 ζώα έχουν θανατωθεί - 1.985 τα κρούσματα σε όλη τη χώρα











