ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΠ 2021-2027 στην 28η AGROTICA
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προϊόντα
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020, στην 28η AGROTICA, στη Θεσσαλονίκη, η ημερίδα διαβούλευσης με θέμα «Προετοιμασία του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου ΚΑΠ 2021-2027». Η ημερίδα αυτή εντάσσεται στο συνολικότερο προγραμματισμό ημερίδων διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει η Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων και το Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο του ΠΑΑ, σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, με όλους τους παραγωγικούς φορείς και συντελεστές του πρωτογενή τομέα για την προετοιμασία του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου ΚΑΠ, για την προγραμματική περίοδο 2021-2027.
Όπως επεσήμανε ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, κ. Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, στόχος των ημερίδων αυτών είναι να διαμορφωθεί, μέσα από μια εκτεταμένη διαδικασία διαβούλευσης, σταδιακά και έως την οριστική υποβολή του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μια κοινή αντίληψη για τον προσανατολισμό και τις εθνικές προτεραιότητες και επιδιώξεις, τις στρατηγικές επιλογές και προκλήσεις για την Ελληνική Γεωργία και τις αγροτικές περιοχές της χώρας.
Μετά τις εισηγήσεις του κ. Τ. Χανιώτη, Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας & Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του κου Σ. Κλωνάρη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, διεξήχθη ηλεκτρονική διαδικασία διαβούλευσης μέσω ερωτηματολογίου και καταγραφή της άποψης των συμμετεχόντων.
Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό οι Υφυπουργοί κα Φ. Αραμπατζή και κ. Κ. Σκρέκας.


Οι παρουσιάσεις της εκδήλωσης έχουν αναρτηθεί στους ιστοτόπους του ΠΑΑ www.minagric.gr και του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου του ΠΑΑ www.ead.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Κώστας Τσιάρας: Τα μπλόκα δυσχεραίνουν την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών, εμποδίζουν την πρόσβαση σε χωριά
- Μπαρτζώκας: Αποκατάσταση αδικιών σε βάρος αγροτών λόγω εκκρεμοτήτων στο Κτηματολόγιο και εκτάσεις που εμφανίζονται του Δημοσίου
- Τσιάρας: Απαιτείται υπευθυνότητα για να σταματήσει η ταλαιπωρία της κοινωνίας - Στήριξη και στην παραγωγή της μηδικής
- ΥΠΑΑΤ: Πιστώθηκαν 26,9 εκατ. ευρώ σε κτηνοτρόφους για απώλεια εισοδήματος εξαιτίας της ευλογιάς και της πανώλης
- Λάκης Βασιλειάδης: «Πρωτοβουλία του ΥπΑΑΤ για την αποκατάσταση αδικιών σε βάρος γεωργών λόγω εκκρεμοτήτων στο Κτηματολόγιο»











