Διευκρίνιση για τις δηλώσεις συγκομιδής οινοποιήσιμων σταφυλιών
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προϊόντα
Διευκρινιστική εγκύκλιο σχετικά με τις δηλώσεις συγκομιδής, που υποχρεούνται να κάνουν όσοι παραγωγοί καλλιεργούν αμπέλια με οινοποιήσιμες ποικιλίες, εξέδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Με την εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι ο αμπελουργός έχει τη δυνατότητα να συμπληρώσει στην ηλεκτρονική δήλωση συγκομιδής την επιλογή «άλλοι προορισμοί» στο ειδικό πεδίο «προορισμός». Η επιλογή αυτή αφορά στις περιπτώσεις όπου ο κάτοχος οινοποιήσιμου αμπελώνα δεν θα οδηγήσει τη σταφυλική παραγωγή ενός αμπελοτεμαχίου για οινοποίηση, αλλά σε άλλες χρήσεις, όπως για παράδειγμα χυμό ή ξύδι.
Η κίνηση του υπουργείου εξυπηρετεί τον εξορθολογισμό του συστήματος καταγραφής της παραγωγής οινοποιήσιμων σταφυλιών, προκειμένου να καταγράφεται ο προορισμός των υποπροϊόντων της επεξεργασίας που πηγαίνουν για οινοποίηση είτε αλλού.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Κέλλας από Ελασσόνα: Αυστηρή τήρηση μέτρων βιοασφάλειας, άμεση καταβολή αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Παράταση για υποβολή ΑΤΑΚ έως 30 Σεπτεμβρίου
- Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε στο "Βάραθρο του Χάρου" στον ορεινό όγκο του Γράμμου στην Καστοριά
- Σε βαρύ κλίμα η κηδεία του 72χρονου στη Δάφνη Σκύδρας - Την Πέμπτη η απολογία του 76χρονου δράστη
- Γεωργικές προειδοποιήσεις για τη Μηλιά