Βιομηχανική τομάτα: Με μειωμένη τιμή και λιγότερα στρέμματα ξεκινά η φετινή παραγωγή στην Ηλεία
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προϊόντα
Στην υπογραφή της σύμβασης συνεργασίας με το ένα από τα δύο μεγάλα εργοστάσια επεξεργασίας τομάτας στην Ηλεία, τον «Κύκνο», προχώρησε η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας, παρουσιάζοντας μάλιστα συγκριτικά στοιχεία σχετικά με τις τιμές της περυσινής και της φετινής χρονιάς και μιλώντας για τη μείωση στα ποσά που λαμβάνουν οι παραγωγοί κατά μέσο όρο.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Χρήστος Βαλιανάτος θεωρεί πως είναι αρνητικό το γεγονός ότι πληρώνονται οι παραγωγοί με 127 ευρώ/τόνο, όταν πέρυσι δίνονταν 137 ευρώ/τόνο. Επεσήμανε δε πως η πτώση στην κίνηση του τοματοπολτού σε όλη την Ελλάδα σαφώς επηρεάζει αρνητικά και την περιοχή, ενώ γνωστοποίησε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει συμφωνία και με το εργοστάσιο της «Μινέρβα».
Η φετινή σύμβαση προβλέπει την καλλιέργεια 3.155 στρεμμάτων (από 3.500 πέρυσι) και δύο χρονικές περιόδους παραλαβής τομάτας προς μεταποίηση συμπυκνωμένων προϊόντων. Η πρώτη ξεκινά στις 10 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 31 Ιουλίου, ενώ η δεύτερη ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου και τελειώνει στις 15 του ίδιου μήνα.
Πηγή: ertnews.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Γίνε Χειριστής Κλαρκ και Άνοιξε Νέους Επαγγελματικούς Ορίζοντες
- Καταβλήθηκαν 14,6 εκατ. ευρώ σε 34.200 δικαιούχους της 3ης περιόδου ενίσχυσης για το αυξημένο κόστος λιπασμάτων
- ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ ΒΕΡΟΙΑ – ΚΕΝΤΡΟ
- Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις
- Νάουσα: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου «Κατασκευή Νέας Γέφυρας Ποταμού Αράπιτσα»










