Πριν τη Μεγάλη Βδομάδα οι πληρωμές για ροδάκινα, βερίκοκα, μήλα και κάστανα - 150 ευρώ το στρέμμα στα αχλάδια
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προϊόντα
Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επικοινώνησε σήμερα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά, αναφορικά με την πορεία των σταδιακών ενισχύσεων σε αγροτικά προϊόντα με σκοπό την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των αγροτών από παράγοντες όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Όπως ενημέρωσε ο Υπουργός τον Βουλευτή, η πορεία των ενισχύσεων προχωράει κανονικά, με ανακοινώσει ήδη για προϊόντα όπως τα ροδάκινα, τα μήλα, τα κάστανα κ.α. Οι αξιολογήσεις γίνονται βήμα-βήμα βάσει των κατατεθέντων στοιχείων στις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ και του Υπουργείου και λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δημοσιονομικά περιθώρια. Σε αυτό το πλαίσιο, η τιμή της ενίσχυσης για όλες τις ποικιλίες στα αχλάδια διαμορφώνεται σε 150€ ανά στρέμμα. Οι πληρωμές για όλα τα προϊόντα που έχουν ανακοινωθεί, προσδιορίζονται πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα.
Ο Λάκης Βασιλειάδης ευχαρίστησε τον κ. Γεωργαντά για τη μέχρι τώρα διαχείριση της καταβολής των ενισχύσεων προς τους αγρότες της Πέλλας, και της πολιτικής βούλησης της Κυβέρνησης να είναι για μια ακόμα φορά δίπλα στον Έλληνα παραγωγό που δοκιμάζεται, ενώ ζήτησε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια ώστε να ενισχυθούν όλα τα προϊόντα.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Προσωρινή μη διαθεσιμότητα της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Υποβολής Α.Π.Δ. Οικοδομοτεχνικών Έργων του e-ΕΦΚΑ
- Ομάδα Νοητικής Ενδυνάμωσης στα ΚΗΦΗ Δήμου Βέροιας
- Τμήματα Γυμνασίου Πουκαμισά – Επωφεληθείτε 150 ευρώ με την εγγραφή σας!
- Οι παραγωγοί στο χείλος της κατάρρευσης - Μηδενικές ενισχύσεις και καθυστερήσεις πληρωμών
- Η ΓΣΕΕ στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων στα Ελληνικά Ταχυδρομεία











