Ανακοίνωση Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προϊόντα
Μια μεγάλη ευκαιρία προβολής και ενίσχυσης της φήμης του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού έχει η οινική κοινότητα με την επικείμενη διοργάνωση στην Αθήνα του Court of Master Sommeliers Europe , που έχει αντικείμενο την πιστοποίηση οινοχόων από όλο τον κόσμο.
Εκτιμώντας ως ιδιαίτερα σημαντική τη διοργάνωση, η Διεπαγγελματική Αμπέλου και Οίνου στηρίζει έμπρακτα την πραγματοποίησή της στη χώρα μας, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον εκπαιδευτικό οργανισμό WSPC. Η Ελλάδα, άλλωστε, είναι η μία από τις τρεις ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες δύο φορές το χρόνο πραγματοποιείται η πιστοποίηση των οινοχόων ( οι άλλες δύο είναι Αγγλία και Αυστρία).
Στο πλαίσιο της διαδικασίας πιστοποίησης, οινοχόοι από 15 συνολικά χώρες θα παρακολουθήσουν μαθήματα και θα δώσουν εξετάσεις για τα επίπεδα Introductory και Certified sommelier. Εξεταστές ( κάτοχοι όλοι του ανώτατου τίτλου Master sommelier) και εξεταζόμενοι είναι experts του οινικού τομέα, με βαρύνοντα ρόλο σε υψηλής ποιότητας και κατηγορίας εστιατόρια και οινικές αγορές στις χώρες τους.
Στα 3 δείπνα που θα γίνουν κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας ( 21,22 και 24 Νοεμβρίου) , με οικοδεσπότη τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW , θα παρουσιαστούν 24 συνολικά ελληνικές ετικέτες.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Η νέα σύνθεση της Γραμματείας της ΠΕΜ
- Το μέλλον της γεωργίας, η ανανέωση των γενεών και η καινοτομία στο επίκεντρο του 12ου GAIA CONGRESS
- Γίνε Χειριστής Κλαρκ και Άνοιξε Νέους Επαγγελματικούς Ορίζοντες
- Το γκολ και η... συγγνώμη του Αγιάρι απέναντι στη χώρα καταγωγής του
- Παράδοση New Holland T6.160 4WD στην Λάρισα - Δες τα χαρακτηριστικά του! (2026)










